PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 08 December, 04:49

PrivataAffärer - 03 dec 19 kl. 04:00

Norwegian novembers mest köpta aktie i NorgeBörsmånaden november präglades av bolagens kvartalsredovisningar, samt av nyheter i anslutning till den långa handelskonflikten mellan USA och Kina. Den mest uppmärksammade börhändelsen var Norwegians vd-byte, vilket ledde till att det norska flygbolaget toppar köplistan på Oslobörsen. Aktien nettoköptes för 37 miljoner norska kronor. – Jag tror helt klart att tanken bakom utnämningen är att Norwegian ska krama ut mer pengar av kunden per flygresa. Det ska göras genom att erbjuda fler varor och tjänster på varje enskild tur, till exempel med pristillägg för extratjänster som platsreservation och snabb incheckning, säger Mads Johannesen, investeringsekonom på Nordnet i Norge.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Norge, USA, Kina, Norwegians, Oslobörsen, Norwegian, Mads Johannesen, Nordnet, Jacob Schram, Cirkel, BW Offshore, Nel,  Aker BP OCH Grieg Seafood, Mads Johannesens, Air Shuttle, Offshore Limited, Seafood Group, Yield, FLEX LNG, DNO, IDEX Biometrics, Norska, NEL, BP, Seafood, Gas Holding, Finans Holding

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Norwegian, novembers, mest, köpta, aktiei , Norge
PrivataAffärer - 02 jul 18 kl. 13:00

Här är månadens mest köpta aktier

Våren präglades av en stark global konjunktur samtidigt som handelskonflikten mellan USA och resten av världen kastade en ordentlig skugga över framtidsutsikterna. På hemmaplan ökade osäkerheten kring den svenska bostadsmarknaden, vilket sammantaget fått småspararna att dra ned på risken. – När börsåret nu går in i andra halvlek väljer de att nettosälja aktier så smått, säger Johanna Kull, sparekonom på Avanza.

PrivataAffärer - 31 okt 18 kl. 10:22

Volvo mest köpta aktien i oktober

– Främst fyller spararna på med välkända folkaktier, som straffats hårt efter rapporter som inte helt levt upp till marknadens förväntningar, säger Johanna Kull, sparekonom på Avanza. Trots en mycket stark rapport från Volvo föll aktien på börsen. Det visar att marknaden är nervös och ”visar ingen nåd för minsta frågetecken”, enligt Johanna Kull.

Expressen - 30 dec 13 kl. 11:07

Volvo är nummer ett - årets mest köpta aktie

Volvo kammar hem förstaplatsen som årets mest köpta aktie. Trots att verkstadsaktien Volvo B tappade i värde under december är den nummer ett i köptoppen. Detta rapporterar Nordnet bank i ett pressmeddelande..

PrivataAffärer - 28 sep 17 kl. 10:00

Brasilienfonder bubblare bland mest köpta fonder

Börsoptimismen återkom under september och med den gjorde Sverigefonder och Brasilienfonder come back på listan över mest köpta fonder....

PrivataAffärer - 29 aug 13 kl. 09:58

De mest köpta fonderna

Spararna trotsar oron på världens börser och fortsätter köpa fonder. Här är fonderna som lockade mest i augusti hos de största nätmäklarna....

IDG - 02 okt 16 kl. 11:59

Apple stoppar mest köpta appen i Imessage App Store


Apple kommer snart stoppa Phoneys, nummer ett på topplistan över mest sålda appar i nya Imessage App Store i USA, eftersom den kan förvirra andra användare..

VA - 30 apr 18 kl. 11:03

Spotify i topp - Här är de 10 mest köpta och sålda aktierna bland svenskar i april

De mest handlade aktierna i april hos Nordnets kunder i Sverige.  .

PrivataAffärer - 06 maj 19 kl. 10:00

SAS lyfte Norwegian på Oslobörsen

Norwegian har haft en förmåga att befinna sig i centrum på den norska börsen, och den nyss avslutade aprilmånaden blev inget undantag, enligt Mads Johannesen, investeringsekonom på Nordnet i Norge. De norska privatspararna omsatte 7 miljarder norska kronor under månaden, varav nettoförsäljningen svarade för 5 miljarder. Medan Norwegian toppar köplistan i Norgen har det gått betydligt sämre för en tidigare norsk aktiefavorit.

PrivataAffärer - 03 apr 19 kl. 04:00

Norrmännen fortsätter tanka Norwegian

Mars präglades av högre volatilitet på Oslobörsen än under de närmast föregående månaderna. Det finns en rädsla, som förstärktes under mars, för en global recession. Rädslan ökade i takt med att flera europeiska länder visat svag statistik under månaden.

PrivataAffärer - 29 apr 19 kl. 09:26

Fonderna som lockade mest i april

– Spararna fortsätter att tro på en god börsutveckling även framöver, säger Frida Bratt och fortsätter: – Det goda börsklimatet handlar till stor del om att centralbankerna lovar att hålla aktiemarknaden under armarna med sina stimulanser. Det gör att investerarnas alternativ till aktier är få. Bland de mest köpta fonderna finns bland annat breda globalfonder och fonder som placerar på tillväxtmarknader.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - Igår: 14:35

Stark amerikansk jobbstatistik

Antalet sysselsatta utanför jordbrukssektorn i USA ökade med 266.000 personer i november. Arbetslösheten uppgick till 3,5 procent, jämfört med 3,6 procent månaden före.

PrivataAffärer - Igår: 13:20

”Ansträngd värdering” bakom H&M-familjens minskning i Hexagon

Det säger Ramsburys investeringschef Johan Vögeli till Nyhetsbyrån Direkt på fredagen, dagen efter det blivit känt att H&M-familjen Perssons investeringsbolag sålt 3 miljoner aktier i mätteknikbolaget under november. ”Vi tycker att Hexagon är ett jättefint och välskött bolag och aktien är fortsatt spännande. Bolaget är välpositionerat inför framtiden med sitt högteknologiska innehåll.

PrivataAffärer - Igår: 12:31

Proffsinvesterare spår global recession inom fem år

”Även stigande statsskulder och en låg ekonomisk tillväxt oroar institutionella investerare världen över”, skriver Funds Europe. I och med att statsskulder fortsätter att stiga är nästan 90 procent av de institutionella investerarna oroliga att det kommer att ha en väsentlig påverkan på den globala ekonomin. Över 80 procent menade på att de förväntar sig en global finansiell kris inom de nästkommande fem åren, skriver Funds Europe.

PrivataAffärer - Igår: 11:08

Vapentillverkare höjer vinstprognos

Sent på torsdagskvällen rapporterade American Outdoor en försäljning och en justerad vinst för det andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret som överträffade analytikernas snittförväntningar, skriver tidningen. Samtidigt höjde bolaget sin försäljningsprognos för helåret till 680-700 miljoner dollar, från 630-650 miljoner dollar. Det var högre än analytikernas snittförväntningar, som låg på 639 miljoner dollar, enligt FT.

PrivataAffärer - Igår: 11:13

Hernhag: Fem högriskaktier med tillväxtpotential

Erik: Hej Marcus! Om du skulle köpa 5 stycken högriskaktier med tillväxtpotential inför 2020. Vilka blir det då?

PrivataAffärer - Igår: 10:35

Spararnas amerikanska favoritaktier

Beyond Meat hade en fantastisk kursresa efter introduktionen i maj och var som mest upp 839 procent (234,9 dollar) jämfört med introduktionskursen på 25 USD.  Sedan gick luften ur aktien. I slutet av oktober föll kursen ytterligare i samband med att inlåsningsperioden gick ut för tidiga investerare och insiders som passade på att ta hem vinsterna.

PrivataAffärer - Igår: 09:44

Morgan Stanley ser potential på medellång sikt

Morgan Stanley höjer sin rekommendation för Getinge till jämvikt från undervikt. Riktkursen höjs till 163 från 90 kronor. Det framgår av en analys från Morgan Stanley på fredagen.

PrivataAffärer - Igår: 08:47

Här är fredagens färska aktierekar

SEB Equities inleder bevakningen av Oncopeptides med rekommendationen köp. Riktkursen är 149 kr. Aktien stängde på 131,60 kr på torsdagen.

PrivataAffärer - Igår: 07:38

Auktionsfirman sänker helårsprognosen

Lauritz.com spår nu att intäktstillväxten blir mellan 0 procent och -2 procent, jämfört med tidigare +5 procent till +7 procent. Ebitda-resultatet väntas hamna i intervallet 10-15 miljoner danska kronor, jämfört med tidigare 15-25 miljoner danska kronor.

PrivataAffärer - Igår: 06:00

Förvaltarens fyra bästa småbolag

Den aktie som bidrog allra mest till Carnegie Micro Caps utveckling under förra månaden är Stillfront, upp 34 procent under månaden. Det var inte minst årets tredje kvartalsrapport som visade upp ett justerat rörelseresultat som ökade 80 procent och en omsättningsökning på 64 procent som fick aktiekursen att pekar rakt uppåt. ”Naturligtvis är samtliga dessa siffror hisnande.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.