SmålandsPosten > Nyheter

Thursday, 12 December, 07:38

SmålandsPosten - 03 dec 19 kl. 04:00

Nödläge eller allvar?Medieuppgifter gör gällande att man skall akta sig för att kritisera Greta Thunberg. I alla fall om man är en medelålders man med alltför ljus hudfärg. Det är ett tecken på att man känner oro och panik över att en ung kvinna säger saker. Det kan tyckas lite motsägelsefullt eftersom Thunberg vill att alla skall känna just oro och panik, men okej..
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Greta Thunberg, Thunberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nödlägeeller , allvar
BT - 25 sep 13 kl. 12:47

Kan man ta RFSU på allvar?

Att RFSU tar sig själva på stort allvar är lätt att se. De anser sig sitta inne med den enda kompetensen på området sex och samlevnad och har också lyckats få med sig media, skolledare och politiker, vilket lett till att de har en för en fristående intresseorganisation helt unik maktposition vad gäller skolans undervisning och vilka värderingar som tillåts i det offentliga. Frågan om de är pålitliga och sakliga är därför extremt befogad, och nu senast i P1 Morgons debatt (18/9) kring vår nya minister, Elisabeth Svantesson, uttrycker sig RFSU-ordföranden Kristina Ljungros på ett sätt som får en att undra hur hennes organisation alls kan tas på allvar.

SVT Debatt - 27 maj 13 kl. 15:15

Polisen måste ta förtroendefrågan på allvar

FÖRORTSKRAVALLERNA Att använda våld för att uttrycka frustration över samhället är förkastligt, och polisens insatser för att stoppa våldet är ovärderliga. Därför är förtroendefrågan för polisen något att ta på största allvar. Att många miljonprogramsbor känner ett bristande förtroende för polismakten måste leda till ett aktivt arbete mot diskriminering – och arbetet med att stärka polisens förtroende bör nu göras till en prioriterad fråga, skriver Maria Ferm (MP), riksdagsledamot och rättspolitisk talesperson.

YLE - 10 mar 16 kl. 13:34

Opinionsnämnden för massmedier: Myndigheterna bör ta hoten mot journalister på allvar

Opinionsnämnden för massmedier (ONM) riktar kritik mot polisen och rättsväsendet för att de inte tar hoten mot journalister på allvar. I ett uttalande kring ett fall som involverade hot mot en journalist, säger ONM att rättsväsendet rentav uppmanar journalister att inte skriva om sådana ämnen som väcker starka känslor. Fallet handlar om en artikel om en våldtäkt i Kempele som skrevs för i november ifjol för tidningen Uusi Suomi.

Kristianstadsbladet - 18 jun 12 kl. 10:30

Underhållning på allvar

Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
Henrik Johnsson älskar underhållning. Faktiskt så mycket att han till slut bestämde sig för att ta det på blodigt allvar.
Han är uppväxt i en akademikersläkt i Lund, men med betydligt större intresse för sport än för universitetspoäng.

Kristianstadsbladet - 26 feb 13 kl. 13:05

Måns Möller med ett stänk allvar

Måns Möller gör ståuppkomik av ett oväntat ämne: sjuårige sonen Viggos autism. - Jag har varit så ledsen i så många år, så jag har inte kunnat prata om det utan att börja grina, säger komikern, som nu vill skapa skratt av sorg.
2008 började Måns Möller att skriva på en show om sitt liv och skojiga saker som inträffat under hans tid som ståuppkomiker.

BT - 01 okt 13 kl. 00:30

Ta revisorerna på allvar

När fullmäktige i Herrljunga samlas i dag finns två förslag till revisorer och valberedningens Gunnar Andersson (M) förklarade i måndagens BT att han hoppas att det blir ett välgrundat beslut den här gången: ?Revisorsposterna är inte något att ta lätt på?. Det är att enkelt att instämma i detta.

BT - 30 mar 14 kl. 08:19

"Sverige måste ta detta på allvar"

– Jag har svårt att förstå varför migrationsmyndigheterna agerar som de gör. Något har gått snett i deras övervägande. – Jag har läst dokumenten i just det fallet och jag menar att migrationsmyndigheterna i Sverige inte har förstått hur allvarlig den där situationen är för vissa familjer.

YLE - 13 dec 14 kl. 07:00

Finlands lucia 1952: Lucia ska vara allvar

Den 13 december 1952 tågade en leende, vitklädd ung kvinna iförd ljuskrona ned för trapporna vid Helsingfors domkyrka. Det hade slaskat, och i lucias långa päls och med en havrekärve i famnen fick Kerstin Hindström, då Klingberg, passa sina steg noga för att inte halka i strålkastarljuset på vägen till sin kortege. - Det kommer jag ofta ihåg när jag passerar över Domkyrkans torg och ser hur ojämna och snöiga trappstegen är.

YLE - 26 apr 17 kl. 16:15

Barnmorskor på Barnmorskeinsitutet lättade över att bli tagna på allvar

- Vem bär ansvaret för de barnmorskor som blivit allvarligt sjuka, undrar Nora Sjöholm, barnmorska på Barnmorskeinstitutet. Personalen på Barnmorskeinstitutet informerades tidig eftermiddag på onsdagen om att delar av Barnmorskeinstitutet i Helsingfors ska avvecklas.
Inomhusluften är för dålig i byggnaden och personalen har länge visat symptom.

Sydsvenskan - 01 mar 11 kl. 00:01

Problem på allvar

Igår skördade skandalen kring Tolvåkersskolan i Löddeköpinge ännu ett offer: Skolchefen Rose-Marie Bergman lämnar sin post, meddelade Kävlinge kommun på en presskonferens.
Hon faller mjukt, precis som tidigare kulturchefen Pål Sander, som var kommunens högste ansvarige tjänsteman för skolfrågor. Han fick nästan en miljon kronor med sig som plåster på såren då han tvingades bort för en dryg månad sedan.

Nya Wermlands Tidningen - 12 mar 11 kl. 07:30

Dödligt allvar med lammköttsduell

Okej, svenska folket ? nu är det allvar. Dödligt allvar.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Fusk och svinn kostar mångmiljardbelopp

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Då kommer nya "Matrix"

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Apollo ville lägga bud på Ving

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Tomten: Lekstuga i verkstaden

En av de roligaste sakerna med att vara tomte, ja, förutom att få träffa alla snälla barn, är att smyga in i tomteverkstaden och testa några av de julklappar vi snart ska dela ut. .

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Säkerhetschefen berättar om insatsen: ”saker som kunde gjorts bättre”

Säkerhetschef Marcus Holmqvist på Växjö kommun är mycket nöjd med hur kommunen hanterade hotbilden mot Teknikums gymnasieskola förra fredagen. Att en rektor på en skola felaktigt skrev till föräldrar att ”en gärningsman knivskurit elever på Teknikum”, menar han berodde på ”den mänskliga faktorn”..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Underskott på tekniker utbildade i länet

Kommunikationerna behöver byggas ut och utbildningarna bättre täcka arbetsmarknadens behov. De slutsatserna drar Anders Borgehed, Sydsvenska handelskammaren, av rapporten Sydsverige Live 2019..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Nu kan Rumänien straffas för rasism mot Isak

Publiken uttryckte sig rasistiskt mot landslagsanfallaren Alexander Isak. I dag kan det rumänska fotbollsförbundet straffas av Europeiska fotbollsförbundet Uefa..

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Allt fler varslas om uppsägning

Fler personer varslas om uppsägningar och arbetslösheten ökar, visar nya siffror från Arbetsförmedlingen..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Bränder och vandalism i Hongkong

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Ny satsning ska… stärka tillväxtföretagen

De flesta nya jobben kommer i större städer som har hög koncentration av tillväxtföretag. Genom utbyggt science park-samarbete i Sydost är målet att skapa bättre miljöer för företagen. – De här frågorna är högprioriterade för det är kommande framgångsföretag, säger Robert Unt, affärschef på Videum Science Park..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.