UT > Nyheter

Sunday, 08 December, 20:13

UT - 03 dec 19 kl. 04:00

Debatt: Varje medmänsklig handling påverkar världenI dag, 3 december, är det #GivingTuesday. Över hela världen samlas människor för att bidra till en generösare och mer rättvis värld..
Läs mer på UT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: DebattVarje , medmänsklig, handling, påverkarvärlden
Alliansfritt Sverige - 08 sep 14 kl. 13:34

Att få skattepengar till sitt företag är ingen mänsklig rättighet

Liberaler gillar vinster i välfärden. Alltså verkligen verkligen. Men de är inte dumma, och de ser varthän den politiska vinden blåser.

Cornucopia - 08 jan 18 kl. 13:37

Allt är inte en politisk handling

Allting här i livet är inte en politisk handling. Proffs kan faktiskt ha en personlig åsikt, som på inget sätt påverkar deras yrkesutövning. På motsvarande vis försätter sig de personer som ägnar sig åt åsiktsangiveri i en motsägelsefull sits - hur vet de att det inte är en politisk handling att t ex handla i den lokala ICA-butiken?

Barometern - 28 jun 13 kl. 09:29

Maktpartierna behöver gå från ord till handling

Slutreplik av Jonas Löhnn (MP) i debatt rörande Linnéuniversitetets byggplaner.
Kalmars Sverigedemokrater verkar ha problem med att jag är präst. Att ställa samma sanningskrav på sig själva som på mig föresvävar dem inte, som om moral och värderingar inte var allmänmänskliga utan enbart gäller den som har kyrkan som arbetsplats.

Nerikes Allehanda - 27 jul 15 kl. 09:19

Debatt: Vad får man säga i det här landet?

Jag är feminist och antirasist, men det får man väl snart inte säga i det här landet. Det verkar vara allt mer politiskt korrekt att uttrycka både reaktionära och rasistiska åsikter i snart sagt alla sammanhang.En ung artist som undrar hur arrangörer av en festival har tänkt när man endast har män på affischerna, möts med grova påhopp och hot i sociala medier.

BT - 13 aug 14 kl. 09:11

Debatt: Säkerhetsrådet måste agera

Omvärldens engagemang mot våldet i Irak är välkommet och säkerhetsrådet måste skyndsamt besluta om internationellt agerande, skriver Svenska FN-förbundets ordförande Aleksander Gabelic (S) i sin debattartikel. Många känner berättigad oro och frustration över det som pågår i Irak. Våldet påverkar också människor i Sverige med anhöriga i regionen.

Skånskan - 19 jan 19 kl. 15:00

Vårens bästa tv-serier

Det är inte alltid så lätt att hitta rätt id jungeln bland alla nya tv-serier som släpps. Kultur- och nöjesredaktionens tv-nörd Martina Jarminder, har dykt ner bland vårens seriesläpp och ger dig sina allra bästa tips. Big Little Lies HBO Nordic
Man kan i någon mån dela säsong ett-regissören Jean-Marc Vallées oro över en andra säsong av Big Little Lies, eftersom den första var helgjuten, med en djupt tillfredsställande upplösning.

SVT Debatt - 13 mar 14 kl. 20:03

Accepterar vi kåkstäder vinner Rumäniens skamliga politik

ROMERS SITUATION Situationen för romerna i Sverige är ovärdig och omänsklig. Men lösningen är inte att låta kåkstäderna breda ut sig.  Fattigdomen i tältläger och kåkstäder runt om i landet är både omänsklig och ovärdig.

Nerikes Allehanda - 05 jul 15 kl. 05:16

Partiledaren som värnar om barn?

Den svenska partiledaren kommer ut på scenen. Applåder och busvisslingar möter honom, där han står som en krönt kung på sin tron i Almedalen. Under den heta sommarsolen tar han till orda – och hans anhängare tystnar och ställer sig blick stilla.

SVT Debatt - 23 dec 13 kl. 15:00

Skandalen med polisregistret sopas under mattan

REGISTRERINGEN AV ROMER I Sverige är det inte tillåtet enligt lag att föra register över etnicitet. Säkerhets- och integritetsskyddsnämnden, som efter skandalen med registreringen av romer granskade polisen i Skåne, slog fast att registret i huvudsak är olagligt, men inte baserat på etnicitet. Min åsikt är att det både är olagligt och baserat på etnicitet.

SVT Debatt - 01 apr 14 kl. 06:00

Djursexförbudet är inte resultat av moralpanik

DJURSKYDD Ny lagstiftning mot tidelag är varken populistisk eller baserad på äckel. Zoofili är ett tvångsmässigt behov av sexuellt umgänge med djur och är jämförbart med pedofili. I dag träder lagen om förbud mot sexuella övergrepp mot djur i kraft.

Fler nyheter från UT

UT - 45 minuter sedan

Hockey: Domaren i centrum när Nittorp förlorade

Nittorp föll klart mot Kungälv. Men enligt Nittorpslägret hade matchen kunnat sluta på ett annorlunda sätt om man fått domsluten med sig. – Det var en undermålig insats från domaren sida, säger tränaren Mats Claesson..

UT - 1 timme sedan

Hockey: Manfall när UIF föll

Nio spelare borta är knappast vad ett UIF i kris behöver. Men trots manfallet var man med länge mot serieledarna Vänersborg. – Nu handlar det om att spela av fram till jul och avsluta snyggt, säger tränaren Henrik Sahlin..

UT - 1 timme sedan

Årets lucia kröntes vid Rådhuset

I regn och rusk kröntes Ulricehamnsbygdens lucia på söndagseftermiddagen. – Vädret är inte så mycket man kan göra åt, säger tärnan Johanna Lidén.

UT - 5 timmar sedan

Julstämning i Karins lada

Regn och blåst utomhus - men inne i Karins lada infann sig julstämningen när den årliga julmarknaden arrangerades i helgen..

UT - 12 timmar sedan

Eleverna bygger återigen för Musikhjälpen

Förra året deltog gymnasieeleverna på Bygg- och anläggningsprogrammet i insamlingen till Musikhjälpen. Nu upprepas projektet att bygga en lekstuga och auktionera ut den..

UT - 14 timmar sedan

Noel Bruhn: Prestationsångest som leder till egoism

Det är många unga som har det svårt idag. Som trots den glädje de visar upp, och trots den glädje de känner, somnar med en klump i magen och tårar i ögonen. Vår generation kämpar så mycket och kastas mellan sorg och lycka.

UT - 21 timmar sedan

Nya planer – lägenheter renoveras istället för att rivas

Tranemobostäders fastigheter på Solgårdsgatan ska inte rivas. Istället vill bolaget göra en omfattande renovering av de sex lägenhetshusen. – Det är ett centralt område, det känns bra att det blir eftertraktat, säger Jan-Erik Svenningsson..

UT - Igår: 20:00

Mycket folk på julpromenad i Hökerum

Som vanligt så arrangerade Södra Ving under lördagen julpromenaden. Och precis som tidigare kom det mycket folk. – Vi hoppas på runt 700, berättare Viktoria Persson, ansvarig för julpromenaden..

UT - Igår: 19:00

Birgit firade 100 år: ”Oerhört tacksam”

I fredags fyllde Birgit Martinsson 100 år och på lördagen var det dags för den stora festen på hotell Bogesund. – Tänk att alla som kommit hit är här för min skull, säger en rörd hundraåring..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.