SR > Nyheter

Wednesday, 11 December, 21:16

SR - 03 dec 19 kl. 04:00

Polisen: Kortbedrägerier finansierar gängKortbedrägerier har blivit ett sätt för den organiserade kriminaliteten att få in pengar i verksamheten och därmed ersatt rån mot banker och värdetransporter..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Polisen, Kortbedrägerier, finansierar, gäng
SR - 03 jan 19 kl. 07:01

Polisen: Kortbedrägerier nu vanligaste brottet

Antalet kortbedrägerier fortsatte att öka förra året och passerade över 100 000 anmälda fall..

SR - 03 dec 19 kl. 10:15

Nya regler ska stoppa kortbedrägerier

Kortbedrägerier finansierar allt oftare organiserad brottslighet, men nya regler ska göra det svårare för bedragare att stjäla kortuppgifter..

Realtid - 03 dec 19 kl. 08:04

Kortbedrägerier finansierar tunga kriminella

Kortbedrägerierna har tagit över efter bankrånen, världens börser darrar efter USA:s nya tullar och TF Bank går starkt i Finland. Här är morgonens nyheter..

Polisen - 14 dec 12 kl. 14:35

Anmäl kortbedrägerier direkt på polisen.se

Nu blir det möjligt att anmäla fler brott på polisen.se. Från och med den 14 december kan du anmäla kortbedrägerier direkt på webbplatsen.

Dagens PS - 29 jul 19 kl. 07:29

Våg av kortbedrägerier – så stoppar du bedragarna

Bedrägerier och i synnerhet kortbedrägerier ökar mest i Sverige enligt ny brottsstatistik. Det här uppger SvD Näringsliv och förklarar, med hänvisning till Brå, att 67.730 kortbedrägerier anmäldes i Sverige fram till juli i år.

Cornucopia - 08 dec 15 kl. 12:45

Har du utsatts för kortbedrägerier?

På förekommen anledning kan man ställa sig frågan om hur vanligt kortbedrägerier är. Svara gärna i enkäten nedan.

En nedsida med det kontantlösa samhället är att kortbedrägerierna skenar.

Dagens PS - 03 dec 19 kl. 10:14

Gängen fixar pengar med kortbedrägerier

Kortbedrägerier blir allt vanligare när gängen i Sverige ska finansiera sin verksamhet. Polisen tror att 2019 går till historien som ett rekordår. Förra året stals 210 miljoner kronor från betalkort, där de kriminella endast hade tillgång till kortuppgifter – en siffra som Polisen tror kan ha ökat i år, skriver Sveriges Radio.

PrivataAffärer - 11 jul 19 kl. 16:09

Ny EU-lag kan försvåra kortbedrägerier

Enligt ny statistik från Brottsförebyggande rådet anmäldes 67 300 kortbedrägerier under det första året.  Ifjol var ett rekordår för bedrägerier med kortuppgifter som stulits på nätet vid olika dataintrång. Under det första halvåret 2019 utgör det fortfarande den vanligaste formen av bedrägeri.

YLE - 26 maj 16 kl. 04:00

Polisen utreder rekordmånga kortbedrägerier – fördubbling på ett år

Det har skett en rekordstor ökning av betalkortsbedrägerier som drabbar finländare - främst på internet. De här bedrägerierna har mer än fördubblats jämfört med i fjol, och det syns inget klart slut på trenden. - Ur finländskt perspektiv är de allt fler betalkortsbedrägerierna ett unikt fenomen.

Cornucopia - 12 jul 15 kl. 12:13

De vanligaste anledningarna till kortbedrägerier

Enligt uppgift från personer i banksektorn med insyn i kortbedrägerier är de vanligaste anledningarna att man besökt USA eller använt kort på oseriösa Internetsajter. Kortskimning är fortfarande mycket stort i USA, medan risken för skimning är mycket låg hemma i Sverige.
En grov och förenklad bedömning landar i att 50% av alla kortbedrägerier som når banksystemet beror på att kunder använt kort på oseriösa sajter, som sedan drar mer än överenskommet eller fortsätter debitera kortet även efter köpet.

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Stor ökning av felaktigt utfärdade dödsbevis

Antalet felaktigt utfärdade dödsbevis har ökat kraftigt. Från att runt millennieskiftet årligen legat runt en knapp handfull ärenden är antalet enligt Skatteverket nu drygt ett anmält fall per månad i landet..

SR - 1 timme sedan

Just nu: Stor insats utanför Köpenhamn

Enligt uppgifter från danska medier har polis gått ut och uppmanat människor i Greve utanför Köpenhamn att gå bort från fönstren. Polisens bombgrupp är på plats men i nuläget är informationen knapphändig..

SR - 1 timme sedan

Uppgift: 70-tal döda i attack i Niger

Minst 70 soldater har dödats i en attack mot en militär postering i västra Niger, uppger flera källor för nyhetsbyrån Reuters..

SR - 1 timme sedan

Ny satsning mot hatbrott i Norge

I Norge ska polisen bli bättre på att bekämpa hatbrott. Detta är en av punkterna i regeringens nya handlingsplan mot rasism och diskriminering.

SR - 2 timmar sedan

Löfven hyllar Greta Thunberg: ”Jättestort”

Statsminister Stefan Löfven hyllar Greta Thunberg idag som har utsetts till årets person av den amerikanska tidskriften Time..

SR - 2 timmar sedan

Experten: Största insatsen mot en terrorcell i Danmark

Dagens stora polisinsats i Danmark, där man har gripit ett 20-tal personer som är misstänkta för förberedelse för terrorbrott, är unik. Det menar terrorexperten Magnus Ranstorp. – Den här måste vara den största polisiära instansen mot en terrorcell i Danmark, säger han..

SR - 3 timmar sedan

Nervöst för Corbyn och Johnson inför valet

Kampanjerna inför det brittiska parlamentsvalet i morgon är inne i sina absoluta slutskeden. Den stora frågan är om Torypartiet får majoritet i parlamentet eller inte. Det kan avgöra om Toryledaren Boris Johnson eller Labourledaren Jeremy Corbyn blir premiärminister efter valet..

SR - 3 timmar sedan

Asap Rocky mötte ungdomar i Husby

Den amerikanske rapartisten ASAP Rocky är tillbaks i Sverige efter sommarens uppmärksammade rättegång. Under dagen har han bland annat besökt Stockholmsförorten Husby..

SR - 3 timmar sedan

Hemliga dokumenten avslöjar: Så ska finländare i IS-lägret hanteras

I Finland pågår en stor debatt om finländare på al-Hol-lägret, men det verkar oklart vad regeringens linje är. Enligt Yle finns det planer på att hem de finländare som vill..

SR - 4 timmar sedan

Stora förseningar i tågtrafiken efter tidigare stopp i Stockholm

Tågtrafiken rullar igen sedan halv fem-tiden..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.