GöteborgsPosten > Nyheter

Tuesday, 10 December, 15:19

GöteborgsPosten - 02 dec 19 kl. 13:22

Kvinna döms för grovt förtal av partikamratUnder metoo-hösten 2017 pekades den miljöpartistiske riksdagsmannen Stefan Nilsson ut som pedofil på en partikamrats Instagramkonto. Den kvinnliga partikamraten döms nu för grovt förtal..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Stefan Nilsson, Instagramkonto

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kvinna, dömsför , grovt, förtalav , partikamrat
Magazin24 - 12 okt 12 kl. 09:00

Anmäler grovt förtal

En man från Arboga har anmält en kvinna för grovt förtal och falsk invitelse. På torsdagen anmälde en man i Arboga en kvinna för falsk invitelse och grovt förtal. Kvinnan, som är från en annan ort, ska ha spridit ut osanna påståenden om mannen.

SVT - 24 okt 19 kl. 16:10

Kvinna åtalas för förtal efter våldtäktsanklagelser mot känd komiker

En kvinna som 2017 anklagade en känd svensk komiker för sexuella övergrepp åtalas för grovt förtal. Anklagelserna ledde till en förundersökning som lades ned i maj 2018. Detta är tredje fallet där en kvinna åtalas för förtal efter anklagelser i sociala medier under metoo-hösten 2017..

DN - 28 apr 14 kl. 11:24

Kvinna polisanmäler ”Trolljägarna” för grovt förtal

En kvinna har polisanmält Robert Aschbergs program ”Trolljägarna” för grovt förtal. Hon anser att hon har hängts ut som brottsling, trots att polisens utredning av henne har lagts ned..

Nerikes Allehanda - 05 aug 16 kl. 20:49

Kvinna åtalas för grovt förtal mot polis

En 26-årig kvinna från Örebro har åtalats för misstänkt för grovt förtal mot en polis efter att ha skrivit kränkande innehåll om honom på internet under flera års tid..

SR - 22 okt 18 kl. 16:22

Kallade kvinna ”fuckgirl” – åtalas för grovt förtal

En ung man åtalas för grovt förtal efter att ha kallat en jämnårig kvinna för ”fuckgirl” inför 400 gäster på en studentbal..

DN - 03 jul 19 kl. 14:03

Kvinna döms för grovt förtal efter Facebookinlägg om känd regissör

En kvinna döms i Nacka tingsrätt för grovt förtal efter inlägg hon skrivit i hemliga Facebookforum under metoorörelsen. Hon anklagade i inläggen en manlig regissör för våldtäkt..

BT - 26 nov 19 kl. 17:40

Kvinna döms för grovt förtal – hängde ut ex-pojkvän på Facebook

En kvinna i 20-årsåldern hängde ut sin ex-pojkvän i en Facebook-grupp med 25 000 medlemmar. Nu döms hon för grovt förtal..

Expressen - 23 okt 19 kl. 12:50

Kvinna anklagade komiker för våldtäkt – åtalas för grovt förtal

En av kvinnorna som under Metoohösten 2007 anklagade en känd komiker för våldtäkt åtalas nu för grovt förtal.”Brottet bör bedömas som grovt eftersom uppgifterna avsett grov brottslighet, fått stor spridning samt lett till stor skada i (komikerns) privata liv och yrkesverksamhet”, står i åtalet..

NT - 08 nov 12 kl. 17:30

Grovt förtal att sprida sexfilmer

42-åringen videofilmade i hemlighet sina sexträffar med en kvinna och lade ut filmerna på internet. Mannen har nu fälls för ofredande och grovt förtal..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

TV3:s "Trolljägarna" anmäls för grovt förtal

Hon hängs ut som en brottsling i teveprogrammet fast den polisiära undersökningen mot henne lagts ned. Det hävdar en kvinna i Skåne som polisanmält Robert Aschbergs TV3-program "Trolljägarna" för grovt förtal, en anmälan som nu hamnat på Justitiekanslerns (JK) bord.
Enligt anmälaren har Aschberg visat upp ett kuvert som lagts i kvinnans brevlåda där hennes namn, adress och lägenhetsnummer syntes.

Expressen - 28 apr 14 kl. 15:13

TV3:s "Trolljägarna" anmäls för grovt förtal

Tv-programmet Trolljägarna har blivit JK-anmälda för grovt förtal. En kvinna anser att hon har blivit uthängd som brottsling med namn, adress och lägenhetsnummer. – Det finns inget självändamål med att hänga ut folk till höger och vänster, säger programledaren Robert Aschberg till Kvällsposten..

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 6 timmar sedan

Nära tusen orosanmälningar om barn varje dag

Landets socialtjänster tog förra året emot sammanlagt 331 000 orosanmälningar om barn och unga. Det motsvarar närmare 1 000 per dag, visar Socialstyrelsen första kartläggning av antalet orosanmälningar..

GöteborgsPosten - 19 timmar sedan

Bloomberg åker till klimatmötet i Madrid

Den amerikanske mångmiljardären Michael Bloomberg, som hoppas bli Demokraternas presidentkandidat i nästa års val i USA, reser på tisdagen till FN:s klimatmöte i Madrid för att argumentera för mer amerikansk handlingskraft gentemot den globala uppvärmningen..

GöteborgsPosten - 19 timmar sedan

Tv-toppen: "På spåret" populärast

Säsongspremiären av "På spåret" lockade över två miljoner tittare..

GöteborgsPosten - 19 timmar sedan

Första fallen av e-cigarettskador i Sverige

Giftinformationscentralen varnar för allvarliga lungskador efter e-cigaretter, uppger Läkartidningen. Detta efter två fall i Sverige där användarna misstänks ha andats in THC-haltiga vätskor och drabbats av skador..

GöteborgsPosten - 19 timmar sedan

Här är behandlingarna som fungerar mot tunnhårighet

Det finns flera metoder som lovar att återskapa en tjock kalufs. Men bara ett fåtal med vetenskapliga belägg..

GöteborgsPosten - 19 timmar sedan

Cyklist påkörd – allvarligt skadad

En cyklist i 40-årsåldern skadades allvarligt när hon blev påkörd av en bil i Linköping på måndagseftermiddagen..

GöteborgsPosten - 19 timmar sedan

Spanska spelare frikända i matchfixningsdom

Samtliga 36 spelare som stod åtalade i en rättegång rörande matchfixning frikändes i spansk domstol..

GöteborgsPosten - 19 timmar sedan

Klart: Öis värvar från konkurrenten

Meddelar nyförvärv timmar efter att huvudtränaren presenterats..

GöteborgsPosten - 19 timmar sedan

Enighet om "nya Nafta" uppges nära

Demokraterna i USA:s representanthus och den amerikanska regeringen uppges vara nära att nå en enighet om detaljerna i ett nytt nordamerikanskt handelsavtal..

GöteborgsPosten - 19 timmar sedan

Får inte ha avrättningsmetod som förnamn

Blodörn, eller att rista blodörn, är enligt de isländska sagorna en mycket grym avrättningsmetod från vikingatiden. När en man i Södertälje ansökte om att få heta just Blodörn i förnamn tyckte därför inte Skatteverket att det var någon bra idé och har därför sagt nej till namnbytet, skriver.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.