Dagen > Kultur

Monday, 16 December, 01:45

Dagen - 02 dec 19 kl. 17:56

Politikerna: Därför får vi inte bestämma om konvertitärendenPolitiker är helt överens om att konvertiter som söker asyl för religiös förföljelse ska få en rättssäker behandling. Men deras manöverutrymme är begränsat..
Läs mer på Dagen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: PolitikernaDärför får vi inte , bestämmaom , konvertitärenden
YLE - 08 jun 15 kl. 05:59

Ska staten bestämma om huset får byggas vid havet eller inte?

Snabbare beslut och mer ansvar åt kommunerna. Det är målet då regeringen vill begränsa NTM-centralens makt och låta kommunerna mer självständigt fatta beslut i byggnads- och planläggningsärenden. Det var på tiden, säger förespråkarna medan de som är skeptiska oroar sig för följderna.

YLE - 01 apr 16 kl. 04:30

Smidigare undantagslov – nu får kommunerna bestämma om byggandet

Från och med april gäller smidigare regler kring undantagslov för byggare. Ärenden ska inte längre begravas hos NTM-centralerna. Det ska bli betydligt snabbare att få ett beslut än tidigare.

Dagen - 02 dec 19 kl. 17:56

Politikerna: Därför får vi inte bestämma om konvertitärenden

Politiker är helt överens om att konvertiter som söker asyl för religiös förföljelse ska få en rättssäker behandling. Men deras manöverutrymme är begränsat..

YLE - 25 mar 17 kl. 08:00

Har du koll på vem som bestämmer i din kommun?

Snart är det kommunalval, men vad röstar vi om egentligen? Här kommer en snabbkurs i den riktigt lokala politiken. Söndagen den 9.

GT - 07 okt 17 kl. 19:20

"Vårt Göteborg" anklagas för att gå Volvos ärenden

Tidningen "Vårt Göteborg" anklagas för att gå Volvos ärenden.Detta har lett till en konflikt och ifrågasättande medarbetare ska ha körts över av Helena Mehner, kommunikationsdirektör i Göteborg.– Är det lämpligt att Volvo dikterar innehållet i en skattefinansierad tidning, undrar en uppgiftslämnare till GT.

Cornucopia - 07 jan 17 kl. 13:37

Sverigedemokraterna bestämmer vem som bildar regering 2018

Regeringsbildandet efter valet 2018 ligger i Sverigedemokraternas hand. Partiet kommer i praktiken bestämma om det blir en socialdemokratiskt styrd regering eller en moderatledd regering under Anna Kinberg Batra. Enda alternativet till att SD avgör är att M+S bildar regering tillsammans och en epok av blockpolitik är till ända.

Supermiljöbloggen - 26 okt 17 kl. 08:32

Miljöpartiet: ”Varför gå palmoljeindustrins ärenden, Rickard Nordin?”

REPLIK: I en pågående debatt diskuteras regeringens förslag att omklassificera palmoljeresten PFAD. Nu svarar Lorentz
Tovatt (MP) på Centerpartiets kritik mot regeringen. Sällan har Centerpartiet agerat så motsägelsefullt som de gjort under de senaste turerna kring palmoljans framtid.

Kristianstadsbladet - 19 nov 13 kl. 08:00

Besked om bygglov för asylboende dröjer

Foto: Bosse Nilsson
Brobysjukhusets ägare får vänta på besked om bygglov. Meningen var att ärendet skulle komma upp nu i november, men grannhörandena är inte klara.
– Det finns ingen anledning för oss att fördröja ärendet, sade stadsarkitekten Roger Larsson i Hässleholm till Kristianstadsbladet för två veckor sedan.

YLE - 04 mar 14 kl. 04:00

Förvaltningsmissar rättas till i Raseborg

Chefskapet inom grundtryggheten och frågan om Intern service alls behövs i Raseborg hör till de ärenden politikerna i staden får fundera på när stadens regelverk, förvaltningsstadgan igen ska behandlas. Många är ändå rätt nöjda med de drygt ett år gamla reglerna. Marko Reinikainen från De gröna är en av de ganska nöjda.

Supermiljöbloggen - 09 dec 16 kl. 11:56

Agnes Wold: ”Det finns inga bevis för att ‘hormonstörande kemikalier’ påverkar vår hälsa”

Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi, har flera gånger kritiserat Naturskyddsföreningen och forskare för att ogrundat skrämma upp folk rörande hormonstörande ämnen. Hon förnekar inte att det finns ämnen som kan störa hormoner, men förklarar här utförligt varför hon har problem med uttrycket "hormonstörande ämnen".  Läs mer: Carl-Gustaf Bornehag: "Kemikalier i damm ett troligt hälsoproblem" DN: "Stoppa skrämselpropaganda på förskolorna" Mattias Öberg: "Okunskap i kamikaliedebatten kan ge farlig backlash" Debatt i Plånboken mellan Mattias Öberg och Agnes Wold Naturskyddsföreningen har, tillsammans med vissa forskare, framgångsrikt sålt in budskapet till det svenska folket och våra politiker att vardagen, till och med i vår trygga svenska förskola, ä

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 4 timmar sedan

Brinnande katedral vann het tävling

Ett brinnande Notre-Dame vann juryns pris i kategorin "Alla andra som bakar" i den årliga pepparkakshustävlingen på Arkdes. Årets tema var "hett" på arkitekturmuseets tävling i Stockholm..

Dagen - 8 timmar sedan

Tvingade flickvän svälja abortpiller – riskerar mordåtal

Man i Kalifornien hotade gravid kvinna med skjutvapen tills hon svalde piller som orsakade barnets död. Han misstänks nu för mord..

Dagen - 12 timmar sedan

Löfven hjälpte till hos Frälsningsarmén

Riktade sig till kristna volontärer: ”Tack! Ett stort, stort tack!”.

Dagen - 14 timmar sedan

Kontroversiella tavlan Paradiset tas ned i dag

Ersätts med lika omdiskuterade Nattvarden av samma konstnär..

Dagen - 16 timmar sedan

Ingen jul i Betlehem för Gazas kristna

Israels militär stoppar resor av säkerhetsskäl.

Dagen - I förrgår: 10:33

Här är historierna bakom våra mest älskade julpsalmer

Sommardikten som blev julpsalm, och en paniklösning när orgeln gått sönder..

Dagen - Igår: 15:58

Julmusikal spelas för 600 skolbarn i Oskarshamn

På söndag och måndag spela musikalen ”Den första julen” i Missionskyrkan i Oskarshamn. Hundratals skolbarn kommer att få del av budskapet om att tomten inte är julens huvudperson. – Det känns verkligen jättekul, säger Ulrika Ekström, en av de ansvariga bakom musikalen..

Dagen - Igår: 11:27

Dämpat julfirande i Irak

Kaldeiska kyrkan stöttar protester mot regimen.

Dagen - Igår: 09:31

Sex års fängelse för Jehovas vittne i Ryssland

Det ryska förtrycket mot Jehovas vittnen fortsätter. På fredagen dömdes en medlem i rörelsen till sex års fängelse..

Dagen - I förrgår: 18:15

Kirk Franklin gör tv-serie om kristna musikbranschen

En ny tv-serie från amerikanska NBC ska avslöja vad som försiggår bakom kulisserna i den kristna musikbranschen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.