SVT > Utrikes

Sunday, 08 December, 17:32

SVT - 03 dec 19 kl. 01:36

Tusentals evakueras från orkan i FilippinernaTusentals personer i Filippinerna evakueras från sina hem inför att den tropiska orkanen Kammuri närmar sig landet. Orkanen, som lokalt kallas för Tisoy, väntas snart slå hårt mot kraftigt befolkade områden i Filippinerna, däribland huvudstaden Manilla..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Filippinerna, Kammuri, Tisoy, Manilla

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tusentals evakuerasfrån , orkani , Filippinerna
Sydsvenskan - 02 dec 19 kl. 14:38

Tusentals evakueras inför ovanlig orkan

Tusentals människor i Filippinerna har evakuerats inför en tropisk orkan som närmar sig landet. Orkanen, som getts namnet Kammuri och kallas Tisoy lokalt, väntas slå mot landets kraftigt befolkade områden, inklusive huvudstaden Manilla. Kammuri väntas n.

Helsingborgs Dagblad - 02 dec 19 kl. 14:38

Tusentals evakueras inför ovanlig orkan

Tusentals människor i Filippinerna har evakuerats inför en tropisk orkan som närmar sig landet. Orkanen, som getts namnet Kammuri och kallas Tisoy lokalt, väntas slå mot landets kraftigt befolkade områden, inklusive huvudstaden Manilla. Kammuri väntas n.

UNT - 02 dec 19 kl. 14:38

Tusentals evakueras inför ovanlig orkan

Tusentals människor i Filippinerna har evakuerats inför en tropisk orkan som närmar sig landet..

GöteborgsPosten - 02 dec 19 kl. 14:40

Tusentals evakueras inför ovanlig orkan

Tusentals människor i Filippinerna har evakuerats inför en tropisk orkan som närmar sig landet..

SVT - 18 okt 15 kl. 15:33

Tusentals flyr tropisk orkan i Filippinerna

En tonåring har omkommit och tusentals människor evakueras i spåren av jättetyfonen Koppu som dragit in över norra Filippinerna. Myndigheterna varnar för att ovädret kan ligga still i upp till tre dagar och orsaka översvämningar och jordskred.

VBL - 06 dec 12 kl. 06:41

Över 300 döda i orkan i Filippinerna

En orkan har krävt minst 325 liv i Filippinerna. Hundratals personer saknas fortfarande..

SVT - 13 dec 15 kl. 18:18

Kraftig orkan på väg mot Filippinerna

En ny kraftig orkan är på väg mot Filippinerna och befaras drabba samma område som orkanen Haiyan 2013 då över 6.000 människor miste livet..

YLE - 10 nov 13 kl. 19:33

Hjälpen till Filippinerna brådskar - internationell hjälp på väg

Finlands Röda kors riktar 250 000 euro till hjälparbete och återuppbyggnad på Filippinerna, och Kyrkans utlandshjälp använder 100 000 euro ur sin katastroffond för nödhjälp till Filippinerna. Röda korset vädjar om fortsatta bidrag till sin katastroffond medan Kyrkans utlandshjälp, liksom Finlands Unicef och biståndsorganisationen World Vision har startat egna insamlingar för Filippinerna. USA:s försvarsminister Chuck Hagel beordrade i dag landets Stilla havsstyrka att bistå med hjälparbetena.

SVT - 12 jun 19 kl. 16:51

Orkan hotar indiska kusten – 300 000 evakueras

En tropisk orkan ligger och lurar utanför Indiens kust. Vindstyrkan väntas uppgå till 51 m/s vilket motsvarar en kategori 3-orkan på den femgradiga skalan..

YLE - 10 nov 13 kl. 15:33

Hjälpen till Filippinerna brådskar

Röda korsets direktör för medelanskaffning i Finland, John Ekelund säger att Filippinerna har drabbats av flera stormar under de senaste månaderna och det råder akut brist på hjälpmedel. Filippinierna är vana vid hårda stormar och det lokala Röda Korset har en bra beredskap inför katastrofer. Det här veckoslutets tyfon var ändå på alla sätt värre än man kunnat befara.

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Därför protesterar man i Hongkong

Protesterna i Hongkong har pågått sedan i april. Men trots vissa eftergifter från styret i den kinesiska provinsen fortsätter invånarna att demonstrera på gatorna. Här är det viktigaste punkterna i händelseutvecklingen..

SVT - 2 timmar sedan

Uppgift: Svenska kvinnor och barn har flytt från IS-läger

Svenska kvinnor och barn har smugglats ut från ett syriskt läger för IS-fångar, uppger en källa till SVT. Syftet ska ha varit att försöka ta sig till Sverige..

SVT - 4 timmar sedan

Miljonmarsch ”sista chans” för Hongkongledare

Hundratusentals människor demonstrerar i Hongkong i protest mot Pekings inflytande på regionen. Lugnet som rått den senaste tiden riskerar att bytas mot våld då varken aktivisterna eller Hongkongs ledning vill ge efter..

SVT - 12 timmar sedan

Minst 32 döda i fabriksbrand i Indien

Minst 32 personer har omkommit i en brand i Indiens huvudstad New Delhi..

SVT - 15 timmar sedan

Nordkorea: Kärnvapennedrustning inte längre aktuell

Nordkoreas FN-ambassadör Kim Song säger att kärnvapennedrustning inte längre är föremål för förhandling, och att långa samtal med Washington inte behövs längre..

SVT - 21 timmar sedan

Studenter demonstrerar i Colombia: ”Den ekonomiska politiken har skadat oss i 30 år”

Colombia är det senaste landet i raden som nåtts av den latinamerikanska protestvågen – protester som redan skakat om flera regeringar. – Man måste ta lån och gå på privata universitet, de offentliga räcker inte till, säger Alejandra Sánchez, studentrepresentant vid ett privat universitet i Bogotá..

SVT - Igår: 17:19

Experten: ”Du måste vara beredd – innan det värsta händer”

“Shit happens”. Det är docent Lucy Hones främsta mantra. Om man förstår att även dåliga saker händer i livet, förstår man också att ta vara på det som är viktigt.

SVT - Igår: 17:20

Wasseim sköts i terrordådet: “Försökte skydda min dotter från kulorna”

Wasseim Alsati träffades av kulor tre gånger, i magen och i höften. Han är ett av offren för terroristen i Christchurch, Nya Zeeland, i våras..

SVT - Igår: 17:19

Nick överlevde jordbävningen – var fastklämd i tio timmar

Nick Walls var nära att dö när en jordbävning drabbade Christchurch i Nya Zeeland. Men han överlevde – och har inte dåligt samvete för det. – Saker i livet händer bara.

SVT - Igår: 12:57

Inför Nobels fredspris – SVT har besökt det ökända Ogadenfängelset: ”De kastade ner fångarna i gropen, där fick de ligga i månader”

Den 10 december går Nobels fredspris till den etiopiske premiärministern Abiy Ahmed. Han har hyllats för sina insatser för att avsluta den nära 20 år långa konflikten med grannlandet Eritrea. Abiy Ahmed har också frigett tusentals politiska fångar och öppet bett om ursäkt för den tortyr som pågått i åratal i landets fängelser.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.