SVT > Utrikes

Sunday, 08 December, 17:35

SVT - 03 dec 19 kl. 00:07

Kungaparet på plats i DelhiKungaparet med ministrar och en stor näringslivsdelegation har anlänt till Delhi i Indien. De besöker ett land som har stora problem både vad gäller ekonomin och miljön. Men i samarbetet mellan Indien och Sverige hoppas man på lösningar..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Delhi, Indien, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kungaparetpå plats i , Delhi
Sydsvenskan - 28 mar 11 kl. 10:00

Mystik och mångfald i myllrande New Delhi

Foto: Mikael Bergstrand
Det är hett, smutsigt, fattigt och kaotiskt. Men också svalt, rent, rikt och kontrollerat.
För snart fyra år sedan ålade jag mig igenom folkskocken inne i den ruffiga ankomsthallen på Indira Gandhi International Airport bara för att hamna i ett ännu mer sanslöst gytter utanför.

YLE - 04 mar 15 kl. 10:27

Kungaparet besöker Hanaholmen

Det svenska kungaparets statsbesök fortsätter på onsdagen. Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia besöker Finland i tre dagar. På onsdagen börjar kungaparet med att träffa finländska start up-företag.

YLE - 04 mar 15 kl. 10:27

Kungaparet besökte Hanaholmen och Sandhamn

Det svenska kungaparets statsbesök fortsätter på onsdagen. Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia besöker Finland i tre dagar. På onsdagen började kungaparet med att träffa finländska start up-företag.

YLE - 05 mar 15 kl. 11:12

Kungaparet avslutar sitt statsbesök med resa till Villmanstrand

Det svenska kungaparets statsbesök avslutas på torsdag i Villmanstrand, men Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia hinner besöka både skola och kyrka innan de flyger hem. Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia anlände till Villmanstrand med tåg på förmiddagen tillsammans med president Sauli Niinistö och Jenni Haukio. Under dagen bekantar sig sällskapet med bland annat Saimens yrkeshögskola, Villmanstrands tekniska universitet, stadsteatern och den ortodoxa kyrkan i Villmanstrand.

YLE - 05 mar 15 kl. 11:12

Kungaparet avslutade sitt statsbesök - se bilder!

Det svenska kungaparets statsbesök avslutades på torsdag i Villmanstrand. Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia hann besöka både skola och kyrka innan de flög hem. Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia anlände till Villmanstrand med tåg på förmiddagen tillsammans med president Sauli Niinistö och Jenni Haukio.

Expressen - 11 timmar sedan

Över 30 döda efter brand i Delhi

Över 30 personer har dött efter en kraftig brand i Delhi, Indien.Dödssiffran väntas stiga – och ytterligare personer har skadats.Räddningstjänsten har räddat åtminstone 50 personer från branden..

Kristianstadsbladet - 01 aug 11 kl. 09:08

Kungaparet på oväntat lägerbesök

Foto: Lars Ottosson
När kårchefen meddelade att lägret skulle få besök av gäster - kungen och drottningen - var förvåningen stor.
Scoutkåren från Barkeryd i Småland har slagit ner lägerpålarna vid Karlsnäsgården utanför Ronneby. De har precis tagit emot en busslast med dygnsgästande scouter från Jamboreen, när kårchefen meddelar den stora nyheten: De ska få besök av det svenska kungaparet.

BT - 01 sep 11 kl. 11:04

Här anländer kungaparet till lunchen

Kommunalråd, en chefredaktör och en schlagerguru. BT:s reporter på plats, Marianne Hedenryd, rapporterade om glada miner vid lunchen. I dörren till Sinnenas hus stod vice och andre vice ordföranden i kommunfullmäktige och hälsade gästerna välkomna till den kungliga lunchen.

BT - 01 sep 11 kl. 11:04

Kungaparet på vandring

Kommunalråd, en chefredaktör och en schlagerguru. BT:s reporter på plats, Marianne Hedenryd, rapporterade om glada miner vid lunchen. I dörren till Sinnenas hus stod vice och andre vice ordföranden i kommunfullmäktige och hälsade gästerna välkomna till den kungliga lunchen.

BT - 01 sep 11 kl. 11:04

Kungaparet vandrar genom Borås

Kungens guidade tur genom Borås inleddes strax efter halv två på torsdagseftermiddagen. Mycket folk kantar den snitslade vandringsrutten. Mycket folk kantar gatorna i centrala Borås just nu.

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Därför protesterar man i Hongkong

Protesterna i Hongkong har pågått sedan i april. Men trots vissa eftergifter från styret i den kinesiska provinsen fortsätter invånarna att demonstrera på gatorna. Här är det viktigaste punkterna i händelseutvecklingen..

SVT - 2 timmar sedan

Uppgift: Svenska kvinnor och barn har flytt från IS-läger

Svenska kvinnor och barn har smugglats ut från ett syriskt läger för IS-fångar, uppger en källa till SVT. Syftet ska ha varit att försöka ta sig till Sverige..

SVT - 4 timmar sedan

Miljonmarsch ”sista chans” för Hongkongledare

Hundratusentals människor demonstrerar i Hongkong i protest mot Pekings inflytande på regionen. Lugnet som rått den senaste tiden riskerar att bytas mot våld då varken aktivisterna eller Hongkongs ledning vill ge efter..

SVT - 12 timmar sedan

Minst 32 döda i fabriksbrand i Indien

Minst 32 personer har omkommit i en brand i Indiens huvudstad New Delhi..

SVT - 15 timmar sedan

Nordkorea: Kärnvapennedrustning inte längre aktuell

Nordkoreas FN-ambassadör Kim Song säger att kärnvapennedrustning inte längre är föremål för förhandling, och att långa samtal med Washington inte behövs längre..

SVT - 21 timmar sedan

Studenter demonstrerar i Colombia: ”Den ekonomiska politiken har skadat oss i 30 år”

Colombia är det senaste landet i raden som nåtts av den latinamerikanska protestvågen – protester som redan skakat om flera regeringar. – Man måste ta lån och gå på privata universitet, de offentliga räcker inte till, säger Alejandra Sánchez, studentrepresentant vid ett privat universitet i Bogotá..

SVT - Igår: 17:19

Experten: ”Du måste vara beredd – innan det värsta händer”

“Shit happens”. Det är docent Lucy Hones främsta mantra. Om man förstår att även dåliga saker händer i livet, förstår man också att ta vara på det som är viktigt.

SVT - Igår: 17:20

Wasseim sköts i terrordådet: “Försökte skydda min dotter från kulorna”

Wasseim Alsati träffades av kulor tre gånger, i magen och i höften. Han är ett av offren för terroristen i Christchurch, Nya Zeeland, i våras..

SVT - Igår: 17:19

Nick överlevde jordbävningen – var fastklämd i tio timmar

Nick Walls var nära att dö när en jordbävning drabbade Christchurch i Nya Zeeland. Men han överlevde – och har inte dåligt samvete för det. – Saker i livet händer bara.

SVT - Igår: 12:57

Inför Nobels fredspris – SVT har besökt det ökända Ogadenfängelset: ”De kastade ner fångarna i gropen, där fick de ligga i månader”

Den 10 december går Nobels fredspris till den etiopiske premiärministern Abiy Ahmed. Han har hyllats för sina insatser för att avsluta den nära 20 år långa konflikten med grannlandet Eritrea. Abiy Ahmed har också frigett tusentals politiska fångar och öppet bett om ursäkt för den tortyr som pågått i åratal i landets fängelser.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.