Världen Idag > Nyheter

Tuesday, 10 December, 12:33

Världen Idag - 03 dec 19 kl. 00:00

Allt som Gud gjort genom hela historien har börjat genom bön.Vi närmar oss 2020 och när vi står inför ett nytt år är det viktigt att vi stillar oss inför Gud och söker honom för det nya året. Vad ligger på Guds hjärta, vad är hans planer och vad vill han göra i och genom sitt folk under det kommande året? Det är hög tid att vi som landets kristenhet på allvar börjar söka Gud för Sveriges framtid och Sveriges gudagivna kallelse och funktion, och jag tror Gud vill väcka oss så att vi på ett mer fokuserat sätt söker honom och hans vägar, inte bara för vårt eget liv och våra närmaste, utan för hela vårt lands framtid. Den 12 november skrev Stefan Gustavsson en ledare i denna tidning med rubriken ”När Sverige börjar likna Afghanistan”. Rubriken hänvisade till ett uttalande av Henrik Häggström, analytiker på För
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Gud, Guds, Sveriges, Stefan Gustavsson, När Sverige, Afghanistan, Henrik Häggström, Försvarshögskolan, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Allt som Gudgjort genom hela , historienhar , börjat, genom bön
Dagen - 14 sep 11 kl. 03:00

Gud har en plan för det judiska folket

Först - jag använder begreppet "ersättningsteologi" i sin ursprungliga historiska betydelse: att kyrkan/församlingen ersatt det etniska Israel som förbundspartner och att alla löften till det judiska folket i GT i stället får sin tillämpning på den kristna kyrkan. Judarna har därmed inte längre någon särskild betydelse för Guds handlande i historien. Detta är ett uttryck för den hednakristna kyrkans förhävelse, som redan Paulus varnade för.

Världen Idag - 08 feb 17 kl. 00:01

Du som har bett för den unga generationen – se vad gott Gud gör. Bönesvar.

Innan han blev en kristen var han rappare och grovt kriminell. I dag säger han själv: "Jag vill säga förlåt. Jag har gått från missbruk, brott, och en kamp fylld av hat och lämnat mitt förflutna bakom mig.

BT - 19 maj 13 kl. 08:00

Bilder av en mänsklig Gud

Santo Spirito-torget är Florens vackraste. På rätt sida floden Arno, bortom de stora turistströmmarna, ligger det lilla torget. Där finns några planteringar, en rad restauranger och caféer, ofta är det torghandel och i ena änden, den som vetter som Arno, ståtar den enorma Santo Spirito-kyrkan, med en alldeles tom fasad.

Dagen - 22 nov 19 kl. 08:48

"Gud talar till mig genom sånger"

Att sjunga är för Sofia Wastesson ett sätt att vara vaken och leva.

Dagen - 22 nov 19 kl. 08:50

"Gud talar till mig genom sånger"

Att sjunga är för Sofia Wastesson ett sätt att vara vaken och leva.

Dagen - 22 nov 19 kl. 11:31

Sofia Wastesson: Gud talar till mig genom sånger

Att sjunga är för Sofia Wastesson ett sätt att vara vaken och leva..

Dagen - 22 nov 19 kl. 11:31

Sofia Wastesson: Gud talar till mig genom sånger

Att sjunga är för Sofia Wastesson ett sätt att vara vaken och leva..

Världen Idag - 04 okt 18 kl. 00:00

Har du tillit till Gud, vågar du ta risker för honom.

Hebr 11:1–7 Vad gör man när Gud är tyst och man känner sig vilsen? Bibeln svarar: Dra kraft från din egen och gudsfolkets historia. Påminn dig om under, om Guds trofasthet och manifesterade närvaro genom historien.

Dagen - 28 sep 11 kl. 03:00

Har Gud förskjutit Israel?

Med anledning av den senaste tidens debatt om att Gud skulle ha ersatt Israel med den kristna kyrkan, så vill jag naturligtvis protestera. Gud ersätter aldrig ett folk eller tar tillbaka något av sina löften. Det här måste vara ett rejält missförstånd.

Dagen - 05 apr 11 kl. 03:00

Människans längtan att leka Gud

De KUB-tester som landstingen erbjuder har en säkerhetsnivå på 90 procent. Var går gränsen för hur säkert ett test ska vara när konsekvensen av det blir utsortering?

Så länge mänskligheten har existerat har det hos människor funnits en längtan att bli som Gud.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 15 minuter sedan

IS-stämplad skola mister sitt tillstånd

Den tidigare vd:n har pekats ut som ett säkerhetshot mot Sverige, och personer knutna till skolan ska ha uttryckt sympatier för IS. Nu får den kritiserade friskolan Safirskolan, tidigare Vetenskapsskolan, i Göteborg sitt tillstånd indraget..

Världen Idag - 1 timme sedan

Modevärlden satsar på svensk ull

Varje år slängs eller bränns majoriteten av svensk ull, men det är på väg att förändras. Nyligen togs ett avgörande steg när flera modeföretag träffades för att gemensamt skapa en standard för svensk ull..

Världen Idag - 3 timmar sedan

Han vill sprida Guds budskap inom sin genre

Han är bara 20 år och har redan över 670 000 unika lyssnare varje månad på Spotify. Samtidigt är han en av få kristna dj:ar i Sverige. – Jag tror att jag har fått de här gåvorna från Gud och då vill jag använda det på rätt sätt, säger Robin Hallåsen..

Världen Idag - 6 timmar sedan

Muslimsk FN-personal nekar kristna syrier hjälp

Kristna syrier på flykt diskrimineras och blockeras från att få hjälp av muslimska FN-arbetare, rapporterar amerikanska CBN. – De bemötte oss med förföljelse och hån, berättar en kristen flykting..

Världen Idag - 12 timmar sedan

Digitaliseringen förstör vår bild av kärleken

I ett stort uppslaget reportage i Svenska Dagbladet kunde man den 30/11 läsa om dejtingappen Tinder. Artikeln beskriver hur appen sedan lanseringen 2012 har blivit världens mest nedladdade dejtingtjänst. Ett antal olika Tinderanvändare intervjuas – både män och kvinnor – och bilden som träder fram är sorglig.

Världen Idag - 12 timmar sedan

Att skiljas från sina föräldrar är bland det mest traumatiska man kan uppleva.

I Bris årsrapport från 2018 konstateras att kontakterna med dem blir allt fler, och allvarsgraden i samtalen ökar. 28 000 kontakter med barn i åldern 7–18 år handlade om psykisk ohälsa. De senaste tre åren har samtalen om självmordstankar ökat med 66 procent, självdestruktivitet med 64 procent och ätstörningar med 47 procent (Bris rapport 2019:1).

Världen Idag - 19 timmar sedan

Ekström ställdes mot väggen om islamism i skolböcker

Utbildningsminister Anna Ekström riktade udden mot konfessionella friskolor då hon fick svara på frågor gällande avslöjandet att islamistisk propaganda finns i läromedel på svenska skolor. – Är det inte dags att den socialdemokratiska regeringen slutar sila mygg men svälja kameler? sade KD-politikern Gudrun Brunegård som var den som tagit initiativ till debatten..

Världen Idag - Igår: 11:26

Festligt när kristen skola anordnade egen Nobelfest

Sedan 2004 har Kristna skolan i Stockholm anordnat en ”Nobelvecka” för sina högstadieelever. Den 6 december var det dags igen, och Världen idag var på plats när festligheterna och prisutdelningarna ägde rum..

Världen Idag - Igår: 12:16

Reinhard Bonnke avliden – nu hyllas hans livsverk

I lördags lämnade predikanten Reinhard Bonnke jordelivet, 79 år gammal. Från kristna över hela världen strömmar kondoleanserna in till familjen. Bonnke har under sina 60 års tjänst lett miljontals människor till tro på Jesus..

Världen Idag - Igår: 11:26

Kristen skola anordnade egen Nobelfest

Sedan 2004 har Kristna skolan i Stockholm anordnat en ”Nobelvecka” för sina högstadieelever. Den 6 december var det dags igen, och Världen idag var på plats när festligheterna och prisutdelningarna ägde rum..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.