Världen Idag > Nyheter

Friday, 13 December, 02:22

Världen Idag - 03 dec 19 kl. 00:00

I ljuset av evighetenI undervisningen om andlig mognad har vi tidigare berört vikten av att ha en sund självdistans till sin egen person och betydelse. Som Guds barn är vi alla älskade av vår himmelske Far och vi har alla fått en och samma Ande. Samma Jesu blod har renat oss alla från synd och vi har alla fått en och samma bibel.  Det handlar om perspektiv. Andlig mognad handlar mycket om att ha rätt perspektiv på saker och ting, både i de stora frågorna och i de mindre.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Guds, Far, Ande, Jesu, Gud

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: I ljusetav , evigheten
Världen Idag - 24 nov 17 kl. 00:00

Det eviga livet börjar redan nu i tiden och kommer att fullbordas i evigheten.

1 Kor 15:22-282 Tim 4:6-8Hebr 9:27-28 Bibeln är tydlig, det blir en domens dag, en räkenskapens dag. En dag då alla människor ska stå inför Gud. Liksom människan en gång måste dö ska hon sedan dömas.

Nyan - 25 sep 15 kl. 10:05

Magnusson: Från Forsells frisparksfot till evigheten

FOTBOLL. Det tog ett ögonblick att ta steget upp i eliten.

Ett decennium att etablera sig.

Dagen - 18 okt 11 kl. 03:00

Tröstande klarspråk om evigheten

Bokens titel är ett citat från Thérèse av Lisieux, som vid förra sekelskiftet själv "trädde in i livet" bara tjugofyra år gammal.Människan förtränger gärna alla tankar på döden och tänker omedvetet: "Alla dör, utom jag." Den andra ytterligheten är att banalisera döden i underhållningsvåld och krigsreportage.

Nya Wermlands Tidningen - 28 dec 11 kl. 07:30

En idyllmålare och evigheten

Mats David Ranaxe Carl Larsson & Evigheten Golden Section Publishing.

SvD - 17 apr 12 kl. 01:05

Bryr vi oss inte längre om evigheten?

Ny bok kartlägger hur västerländska föreställningar om evigheten sett ut genom tiderna..

NT - 08 mar 13 kl. 15:40

Världsresenär med öga för evigheten

Henri Cartier-Bresson fotograferade människorna, livet och inte minst barnen. Han var en gatans fotograf som förmådde gripa tag i ögonblicket och evigheten..

DN - 09 jul 14 kl. 06:44

Tyska medier: En seger för evigheten

De tyska tidningarna saknade ord efter undret i Belo Horizonte. Det var en seger för evigheten konstaterade Bild-Zeitung..

DN - 09 jul 14 kl. 06:44

Tyska medier: En seger för evigheten

De tyska tidningarna saknade ord efter undret i Belo Horizonte. Det var en seger för evigheten konstaterade Bild-Zeitung..

Eurosport - 14 jul 14 kl. 01:47

Ewertsson: "Götze volleysköt sig in i evigheten"

Det var en match med blod, svett och tårar, där tuffa tacklingar blandades med nervösa missar, spyende storstjärnor och målvaktsmanglingar. När allt talade för straffar tog Tysklands störste vattendelare ner bollen på bröstet och volleysköt sig själv in i evigheten..

Dagen - 21 nov 14 kl. 03:05

Domsöndagen vill förbereda oss för evigheten

Det finns alltid en risk att vardagens böner blir vardagsmat och förlorar sin innebörd. Därför är domsöndagen bra, för den påminner oss om vårt mål. Evigheten.

Helsingborgs Dagblad - 01 maj 15 kl. 15:30

DEAD MAN TALKING. Det är första maj och här, bland lantbrukare, köpmän, qvarnägare och kvinnor som in i evigheten tituleras "hustru", ligger en vänster vid namn Ernst och talar optimistiskt från graven.

En av nutidens hetare politiska tänkare heter Ernst.För sossar är det här både goda och dåliga nyheter. De goda nyheterna är att denne Ernst var socialdemokrat.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 9 timmar sedan

Traditionella luciatåg försvinner från Skåne

Bara hälften av Skånes kommuner har kvar ett traditionellt luciafirande. Men folklivsarkivarien Gabi Louisedotter tror ändå att luciatraditionen är livskraftig..

Världen Idag - 12 timmar sedan

Omstridd klimatrörelse får pris av kristna föreningar

De har kritiserats för att vara antidemokratiska och deras grundare har kallat Förintelsen för ”skitsak”. Nu får den svenska grenen av Extinction Rebellion Martin Luther King-priset, som delas ut av Equmeniakyrkan, Kristna fredsrörelsen och Sveriges kristna råd..

Världen Idag - 12 timmar sedan

Församling ger 27 000 till klimataktivister

Årets julklapp till de anställda i Varbergs församling är ett gåvobevis från klimatrörelsen Extinction Rebellion. Men kritiska röster höjs mot beslutet. ”Olagligt avbrutna fullmäktigemöten, blockerade gator, kanske till och med vandaliserade byggnader – är det vad Varbergs församling vill uppmuntra?

Världen Idag - 15 timmar sedan

DN: Värdefullt med konfessionella skolor

Kritikstormen mot konfessionella friskolor är ett hot mot religionsfriheten, menar DN:s ledarskribent Erik Helmerson. Enligt honom är det vänsterns avsky mot friskolor, muslimhat och sekularistisk religionsskepsis som är en ”giftcocktail”, inte de religiösa friskolorna..

Världen Idag - 20 timmar sedan

Motsatte sig dotterns könsbyte – förlorade vårdnaden

Ett finskt föräldrapar förlorade vårdnaden om sin minderåriga dotter då de inte ville att hon skulle påbörja hormonbehandling för att ”byta kön”. Det skriver Svenska Yle. I vilket land detta skedde är oklart, eftersom tv-bolaget endast uppger att familjen bor ”i ett annat EU-land”..

Världen Idag - Igår: 00:00

När ska Svenska kyrkan komma till samma insikt?

I ett uppmärksammat utspel inför dagens parlamentsval i Storbritannien har landets judiske överrabbin, Ephraim Mirvis, varnat för konsekvenserna av en socialdemokratisk seger under Labourledaren Jeremy Corbyn. Han fick omedelbart stöd av ärkebiskopen av Canterbury, Justin Wellby, som utan att nämna Corbyn vid namn meddelade att han delade överrabbinens oro. Det hör inte till vanligheten att kyrkliga ledare blandar sig i partipolitiken mitt under pågående valkampanj.

Världen Idag - Igår: 00:00

Våga ta på allvar den vilodag som Gud inrättade för att du skulle må bra.

”Så fullbordades himlen och jorden med hela sin härskara. På sjunde dagen hade Gud fullbordat sitt skapelseverk, och han vilade på sjunde dagen från hela det verk som han gjort” (1 Mos 2:1–2). Vi har läst berättelsen massor av gånger, men ofta aldrig ställt oss en berättigad fråga: Varför vilar det enda väsen som inte behöver vila?

Världen Idag - Igår: 00:00

Väljarna är trötta på det politiskt korrekta

År 1994 publicerade den tidigare folkpartiledaren Per Ahlmark boken Vänstern och tyranniet: Det galna kvartseklet. Det var en svidande uppgörelse med kommunismen och dess svenska supportrar under 1900-talet. Alltför många svenska politiker och opinionsbildare lät sig förföras av kommunismens idéer och blundade för förtrycket som följde i dess spår.

Världen Idag - Igår: 16:59

Mässan gav alternativ Israelbild: ”Så mycket bättre”

När företagarmässan Arise Summit hölls för andra gången var det med över sexhundra deltagare från drygt fyrtio länder. – Många från alla jordens hörn börjar förstå att det är en viktig mötesplats, säger Jan Sturesson, ICCC:s ordförande..

Världen Idag - Igår: 16:59

Svenska och israeliska företagare möttes i Tel Aviv

Nyligen reste en svensk delegation med cirka 20 företagare till Israel för att möta andra företagare, utbyta affärer och titta på nya spännande innovationer. Dessutom fick de besöka flera turistmål med biblisk koppling..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.