Världen Idag > Nyheter

Friday, 06 December, 02:30

Världen Idag - 03 dec 19 kl. 00:00

Hantering av konvertiter påvisar rättsskandalI fredags anordnade Skandinaviska människo­rätts­juristerna, tillsammans med Newman­institutet och arbetsgruppen #rättilltro, ett seminarium på temat ”Kristna konvertiter i asylprocessen – rättssäkert behandlade eller utvisade till dödsstraff?”. Programmet var digert, många röster kom till tals, och det som presenterades talade starkt till både hjärta och hjärna. Allra mest berörande var mötet med den afghanske konvertiten Mastafa Mohammedrezai, vars juridiska ombud är Ruth Nordström från Skandinaviska Människo­rätts­juristerna. Migrationsverket menar att Mohammedrezais konversion är falsk, medan han själv och människorna runt omkring honom hävdar det motsatta.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Skandinaviska, Newman, Kristna, Mastafa Mohammedrezai, Ruth Nordström, Skandinaviska Människo, Mohammedrezais, Peter Paulsson, Open Doors

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hanteringav , konvertiter, påvisar, rättsskandal
Sydsvenskan - 05 feb 16 kl. 19:00

FN agerar för Assange.Men inte för Syrien.

FN:s hantering av sexbrott övertygar inte precis.När svenske FN-diplomaten Anders Kompass slog larm om att FN-soldater utsatt barn för sexuella övergrepp fördömdes han av sina överordnade och stängdes av från sin tjänst. Nu vill FN:s arbetsgrupp mot godtyckliga frihetsberövanden, Unwgad, att sexbrottsmisstänkte Julian Assange ska gå fri och dessutom få ersättning – för den tid han själv har valt att hålla sig undan rättvisan.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 9 timmar sedan

Islamist började tvivla på Koranen – fann Jesus

Kurden Zanyar var en hängiven muslim som var del av en radikal sunnigrupp. Koranens ord om att döda otrogna fick honom dock att börja ifrågasätta islam. I dag är han kristen och lever under dödshot.

Världen Idag - 10 timmar sedan

Abortpositiv agendajournalistik ger vilseledande rubriker

Frågan är vem som vinner på att riskerna med abort negligeras, för det är inte kvinnor som gagnas, menar Brita Storlund och Cecilia K Björfjell från Människovärde, som påpekar att de första feministerna ansåg att abort innebar exploatering av kvinnor..

Världen Idag - 12 timmar sedan

Ebba Busch Thor skiljer sig: ”Stor sorg”

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor skiljer sig. Det meddelar hon på Instagram. Hon har varit gift med Niklas Busch Thor, fotbollsspelare för IK Sirius, sedan 2013 men i dagarna har paret ansökt om skilsmässa..

Världen Idag - 13 timmar sedan

Dokument avslöjar translobbyns metoder

Hur har frågor om könsidentitet och könskorrigering på kort tid kunnat etableras högt upp på den politiska och mediala agendan i stora delar av världen? Några av svaren på det går att finna i ett dokument som en av världens största juristbyråer och ett megaföretag varit delaktiga i att ta fram..

Världen Idag - 15 timmar sedan

Var fotbollshuligan – förvandlades av Jesus

Torbjörn Lindkvist arbetar som trygghetsvärd på en skola i Tynnered, förorten där han själv växte upp och påbörjade ett liv med droger. Efter femton år flyttade han tillbaka förra året och gick med i Opalkyrkan. – Cirkeln är sluten.

Världen Idag - 20 timmar sedan

Böneutrop och hinduiskt mantra i svensk kyrka

Muslimskt böneutrop och hinduiskt mantra är några av inslagen i helgens arrangemang ”En bön till mänskligheten” i Korpilombolo kyrka, Pajala. – Det här är en mångreligiös teatral konsert med önskan om fred för alla människor på jorden, oavsett religiös uppfattning. Det är det övergripande skälet till att vi upplåter kyrkan, säger Åke Nordlundh, präst i Pajala församling..

Världen Idag - Igår: 00:00

Frälsning är lösningen på det dödliga våldet

Det dödliga våldet har uppmärksammats alltmer i Sverige de senaste åren. Det verkar som om politiken är ganska handfallen. Mer poliser, strängare lagstiftning och hårdare straff är standardlösningen.

Världen Idag - Igår: 00:00

Advent och jul handlar om precis detta att Guds rike vill vara nära dig genom Jesus Kristus.

Mark 1:14–15 Advent är ju ändå en bra tid på året. Vi har lämnat november bakom oss, det tänds stjärnor, ljusstakar och ljusslingor i våra hus och lägenheter. Det finns hopp helt enkelt.

Världen Idag - Igår: 00:00

Varför husförsamlingar?

Beteckningen ”församlingen i hans hus” i Apostlagärningarna visar att denna lilla enhet är församlingen i apostolisk tid. Husförsamlingen är visserligen också relaterad till den större församlingen på orten men var den väsentliga enheten i församlingslivet, skriver Per-Axel Sverker..

Världen Idag - Igår: 00:00

Mirakler och äventyr i Bangladesh

– Cola till frukost?! Jag får tala om för min 13-årige grabb, som kravlat sig ut från myggnätet på gästhuset i Dhaka, att när man är i väg så här får man äta och dricka det som sätts fram. Vi har just lämnat resten av familjen i hemmet i södra Thailand för en pionjärmissionskampanj.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.