GöteborgsPosten > Nyheter

Friday, 13 December, 07:29

GöteborgsPosten - 02 dec 19 kl. 13:00

Politisk aktivism hotar universitetetÄr man rädd för att idéer är farliga och att lära sig om ett fenomen innebär att det "legitimeras" så har man inte förstått universitetets roll..
Läs mer på GöteborgsPosten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Politisk, aktivism, hotar, universitetet
SvD - 20 mar 16 kl. 16:54

Internet är den nya arenan för politisk aktivism

Trots att Sverige har varit uppkopplat i snart 30 år blir många fortfarande överraskade när internet används som ett verktyg för politisk aktivism. Det är dags att börja vänja sig..

Skånskan - 18 aug 16 kl. 09:34

Lekfull dans och politisk aktivism

På fredag är det premiär för den prisbelönta och omskrivna filmen Kiki. Tidningen har träffat regissören Sara Jordenö och medförfattaren Twiggy Pucci Garçon som under fyra år har följt rasifierade hbtq-ungomar i New York som har skapat en konstnärlig scen och en fristad från omvärldens rasism och homo- och transfobi.– Det är en film om att växa upp, hitta sig själv och om vänskap och familj, säger Sara Jordenö som är på besök i Malmö, staden som hon bodde i på 90-talet när hon pluggade på Konsthögskolan.

Sydsvenskan - 17 maj 13 kl. 06:30

Politisk storm hotar Obama

Barack Obama kämpar plötsligt i en kraftfull motvind. Avslöjandet om att USA:s skatteverk medvetet försökt komma åt politiska motståndare riskerar att dra in Vita huset i en skandalhärva som kan försvaga presidenten under hans andra mandatperiod.Ett offer har redan krävts.

DN - 10 maj 11 kl. 15:41

Politisk kalabalik hotar i Bryssel

Kalabalik hotar i Bryssel inför en vecka med svåra beslut för att hantera skuldkrisen i eurozonen. Finlands nyvalda parlament kan stjälpa ett stödpaket till Portugal, medan Grekland återigen står på randen till konkurs..

Skånskan - 15 apr 19 kl. 06:00

Påskekrim med hämnd och aktivism

Deckarspalten Påsk och deckare hör ihop. Det tycker i alla fall norrmännen vars tradition med påskekrim går tillbaka till 1920-talet. I Sverige är den här traditionen inte alls lika stark men varför inte passar på att fira de kommande påskdagarna med en utökad deckarspalt.

Cornucopia - 04 apr 18 kl. 11:09

SVT utnyttjar barn för att genomföra politisk DOS-attack mot friskolor

SVT har under täckmanteln "satir" och "publicist" genomfört en politisk denial-of-service-attack (DOS) mot hundratals svenska friskolor. Man nyttjar barns personuppgifter för detta och medger uttryckligen att det hela har ett politiskt syfte.
SVT.

GöteborgsPosten - 27 sep 19 kl. 15:00

Klimataktivism lönlöst utan politisk handling

Klimataktivisterna smekmånad måste få ett slut. Det krävs en ny politisk aktivism med radikala och tydliga krav på förändring..

Expressen - 15 feb 14 kl. 06:34

Skilj på journalistik och politisk aktivism

Ska man inte längre få vara antirasist på Sveriges Radio? Nej, så illa är det inte. Men public service gör rätt i att värna opartiskheten..

Sydsvenskan - 25 mar 14 kl. 10:43

Är tiggandet en politisk aktivism?

xxx.

Sydsvenskan - 26 mar 14 kl. 05:30

Är tiggandet en politisk aktivism?

Statsvetaren Bo Rothstein lyste med sin frånvaro i måndagens debatt om tiggeri i seminarieserien Skiften på Malmö Högskola. Någon stuns i argumentet att kriminalisera givandet blev det alltså aldrig eftersom han hade fått förhinder. Rothstein har jämfört givarna med köpare av sexuella tjänster men ingen verkade få kläm på hur han tänkte, än mindre se givarförbud som en lösning.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 15 timmar sedan

Sparkade Ann-Sofie Hermansson får nytt jobb

Den tidigare ordförande i Göteborgs kommun, Ann-Sofie Hermansson, får ett nytt uppdrag som statlig utredare. Hon sparkades från sin post efter valet 2018 efter öppna stridigheter inom Socialdemokraterna i Göteborg..

GöteborgsPosten - 15 timmar sedan

Mordmisstänkta Ryssland utvisar diplomater

Ryssland besvarar Tysklands utvisningar av två ryska diplomater med att utvisa två tyska..

GöteborgsPosten - 15 timmar sedan

Treutiger: ”Tragiskt om de snålar in på den grejen”

Harald Treutiger reagerar på nedläggningshoten mot pensionärernas underhållning: "En förjävla schysst verksamhet"..

GöteborgsPosten - 15 timmar sedan

Misstänkta för lantbrukarmord 2008 häktade

Två män har häktats för misstänkt inblandning i ett mord 2008 i Kastberga utanför Eslöv i Skåne. Männen är 30 respektive 35 år gamla och de häktas båda på sannolika skäl misstänkta för mord..

GöteborgsPosten - 15 timmar sedan

Förslag om större bygglovsfria hus

Från och med mars nästa år kan det bli tillåtet att bygga 30 kvadratmeter stora komplementsbostäder utan bygglov. Det föreslår civilutskottet..

GöteborgsPosten - 15 timmar sedan

Lövin: Pariseuforin har försvunnit

Unga klimataktivister ropar på handling. Men förhandlingarna på FN:s klimattoppmöte i Madrid går trögt..

GöteborgsPosten - 14 timmar sedan

Litet barn till sjukhus efter olycka i bostad

Ett litet barn har förts till sjukhus efter en olycka i en bostad i Norrtälje kommun. Polis och ambulans larmades till bostaden strax efter klockan 15..

GöteborgsPosten - 14 timmar sedan

TV4 förlorar stora summor på tv-bråket

Osäkerhet för annonsörerna och ett kraftigt tittartapp i den linjära sändningen gör att TV4 förlorar stora summor i den pågående konflikten med Com Hem, rapporterar.

GöteborgsPosten - 14 timmar sedan

Tre anhållna efter dödsskjutning i Sundsvall

Tre personer har anhållits misstänkta för att ha skjutit en man till döds i Sundsvall.

GöteborgsPosten - 14 timmar sedan

Inga överlevande i chilensk flygolycka

Vrakdelar som hittats i havet söder om Chile kommer från ett militärflygplan som varit försvunnet sedan i måndags..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.