Sydsvenskan > Opinion

Monday, 09 December, 09:20

Sydsvenskan - 02 dec 19 kl. 23:02

Vårdcentral missade cancer trots flera besökEn kvinna i 60-årsåldern sökte vård för illaluktande och blodblandad urin på en vårdcentral i Uppsala vid tre tillfällen kring årsskiftet 2017–2018. Trots att resultaten vid provtagningar tydde på allvarlig sjukdom var det först vid fjärde besöket som k.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Uppsala

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vårdcentral, missade, cancertrots flera , besök
UNT - 02 dec 19 kl. 20:57

Vårdcentral missade cancer trots flera besök

Trots att symptomen kunde tyda på allvarlig sjukdom tog det flera besök innan en patient på en vårdcentral i Uppsala remitterades vidare..

Helsingborgs Dagblad - 02 dec 19 kl. 23:02

Vårdcentral missade cancer trots flera besök

En kvinna i 60-årsåldern sökte vård för illaluktande och blodblandad urin på en vårdcentral i Uppsala vid tre tillfällen kring årsskiftet 2017–2018. Trots att resultaten vid provtagningar tydde på allvarlig sjukdom var det först vid fjärde besöket som k.

GöteborgsPosten - 02 dec 19 kl. 23:02

Vårdcentral missade cancer trots flera besök

En kvinna i 60-årsåldern sökte vård för illaluktande och blodblandad urin på en vårdcentral i Uppsala vid tre tillfällen kring årsskiftet 2017–2018. Trots att resultaten vid provtagningar tydde på allvarlig sjukdom var det först vid fjärde besöket som kvinnan remitterades vidare..

Helsingborgs Dagblad - 15 nov 18 kl. 22:32

Vårdcentral missade cancer – tre gånger

En man i Göteborg sökte hjälp hos en privat vårdcentral för huvudvärk och nacksmärtor vid tre olika tillfällen, men bedömdes inte lida av någon allvarlig åkomma. Först vid fjärde besöket, som skedde akut efter att mannen svimmat, upptäcktes att han led.

Sydsvenskan - 15 nov 18 kl. 22:32

Vårdcentral missade cancer – tre gånger

En man i Göteborg sökte hjälp hos en privat vårdcentral för huvudvärk och nacksmärtor vid tre olika tillfällen, men bedömdes inte lida av någon allvarlig åkomma. Först vid fjärde besöket, som skedde akut efter att mannen svimmat, upptäcktes att han led.

UNT - 02 dec 19 kl. 23:02

Vårdcentral missade cancer trots flera besök

En kvinna i 60-årsåldern sökte vård för illaluktande och blodblandad urin på en vårdcentral i Uppsala vid tre tillfällen kring årsskiftet 2017–2018..

Barometern - 15 sep 14 kl. 13:06

Vårdcentral missade cancer

Kvinnan besökte vårdcentralen med en svart prick på benet. Den skrapades bort, men växte och blev större. Vårdcentralen nonchalerade detta.

Nya Wermlands Tidningen - 30 sep 13 kl. 06:00

Vårdcentral missade cancer

En man i 65-årsåldern sökte vård för magbesvär på Vintergatans vårdcentral. Där missade man att han hade tjocktarmscancer. Nu har vårdcentralen bett IVO att utreda händelsen genom en lex Maria-anmälan..

Kristianstadsbladet - 30 nov 17 kl. 18:00

Vårdcentral missade cancer

En patient drabbades av en vårdskada när vårdcentralen missade att patienten hade cancer. IVO har sett på det anmälda ärendet men avslutar det utan kritik..

BT - 16 nov 12 kl. 16:35

Vårdcentral missade cancer

En kvinna i Borås anmäler Vårdcentralen Sleipner för att de trots flera kontroller missat att han hade lungcancer. Under början av 2012 sökte kvinnan vård ett flertal gånger för ihållande hosta. Utan någon grundligare undersökning ställde den ansvarige läkaren diagnosen lunginflammation och skrev ut antibiotika och hostmedicin till patienten.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 10 minuter sedan

”Smart av Asap Rocky att åka till Sverige”

Nu återvänder rapparen för en spelning i Globen..

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Hushållen tror fortsatt på stigande bopriser

Hushållens förväntningar på bostadspriserna ligger still på samma nivå som under förra månaden, enligt SEB:s månatliga boprisindikator. Indexet steg med en enhet till 43. 60 procent av hushållen tror på stigande priser det kommande året, tre procentenhe.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Ministrar kan lösa låsta klimatförhandlingar

Nu inledds förhandlingsvecka två vid klimatmötet i Madrid. Den senaste veckan har tjänstemän från nästan 200 länder förhandlat – hittills har de inte nått något genombrott. Men nu tar sig ministrar från hela världen till förhandlingsrummet.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

”Star Trek”-skådespelare död

Den amerikanske skådespelaren René Auberjonois är död, 79 år gammal. Auberjonois medverkade i en rad klassiska tv-serier och filmer under sin karriär, så som "Mash", "King Kong", "Batman forever" och "Patrioten". Mest känd blev han kanske för sin roll s.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Svensk film ses flitigt i tv-sofforna

Samtidigt som svensk film har svårt att locka publiken till biograferna är den populär hemma i tv-soffan. Fantasydramat "Gräns" sågs av 500 000 personer när den visades på SVT, enligt Anna Croneman, programchef för drama och film på SVT. Under ett samta.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Hjulkalendern del 9: ”Jag är överkänslig mot städer”

I Sydsvenskans hjulkalender tar sig författaren Anna Axfors runt i Skåne på elsparkcykel..

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

”Vi håller på att bli avtrubbade av att ständigt översköljas av nyheter.”

Hellre det än att staten styr våra tankar..

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Flygbolag måste hjälpa drabbade resenärer

Ryanair stänger sin bas på Skavsta och drar ner på trafiken från Sverige nästa år. Men konsumenter som snuvas på en resa ska inte stå utan ersättning enligt Konsumentverket. Lågprisbolaget Ryanair trafikerar i dag ett 30-tal flyglinjer från Skavsta i Ny.

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Knape Lindberg slutar som förbundskapten

Ulrika Knape Lindberg väljer att sluta som förbundskapten för det svenska simhopplandslaget efter OS i Tokyo 2020, då efter 15 år på posten. Det bekräftar hon i en intervju med Dagens Nyheter. – Jag kommer att jobba fram till OS, sedan slutar jag, säger.

Sydsvenskan - 12 timmar sedan

Stökigt i Trollhättan – polisbil vandaliserad

Det är oroligt i stadsdelen Kronogården i Trollhättan under söndagskvällen. Polisen larmades vid 18-tiden om flera ungdomar som sprang runt och sköt raketer och smällare i området. – Vi åkte dit.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.