SVT > Inrikes

Thursday, 12 December, 20:47

SVT - 02 dec 19 kl. 22:36

Kulturchefen om avhoppen i Nobelpriskommittén: ”Hårt slag mot Nobelpriset”Under måndagen hoppade Kristoffer Leandoer samt Gun-Britt Sundström av Svenska Akademiens Nobelpriskommitté..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Nobelpriskommittén, Nobelpriset, Kristoffer Leandoer, Gun-Britt Sundström, Svenska Akademiens Nobelpriskommitté

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kulturchefenom , avhoppeni , Nobelpriskommittén, Hårtslag mot , Nobelpriset
ÖstersundsPosten - 02 dec 19 kl. 16:03

Kulturchefen om avhoppen från Nobelkommittén: ”Det här gör inte att förtroendet för Akademien blir bättre”

Två ledamöter hoppade i måndags av Nobelkommittén. Kulturchef Cecilia Ekebjär tycker att avhoppen....

Nyteknik - 14 okt 14 kl. 10:58

Nobelpriskommittén om de blå dioderna: Samma visa varje år

Nobelpriset för blå dioder ifrågasätts i USA. Nobelpriskommittén svarar precis som vanligt: Ingen kommentar..

Kristianstadsbladet - 11 mar 19 kl. 10:11

Oro för läckor från Nobelpriskommittén

Den nya Nobelpriskommittén möts av kritik. Hur ska Svenska Akademien undvika läckor när de fem externa ledamöterna bara sitter i två år? Det där är ett stort problem, medger Akademiens ständiga sekreterare Anders Olsson..

Trelleborgs Allehanda - 11 feb 11 kl. 09:10

Fritidschefen slutar - kulturchefen tar över

Fritidschefen Kenth Sjövall lämnar sitt uppdrag. Istället tar kulturchefen Jörgen Flink även över chefskapet på fritidsförvaltningen.
Enligt ett pressmeddelande från kommunen lämnar Kenth Sjövall sin tjänst i månadsskiftet på egen begäran eftersom han vill "minska sin nuvarande arbetsbelastning".

SVT - 22 sep 15 kl. 13:09

SD: En felaktig bild av avhoppen

Henrik Vinge, presschef på Sverigedemokraterna, tycker inte att Expos granskning av avhoppen inom SD ger en rättvis bild av verkligheten. Han menar att det inte är konflikter utan partiets bruk av oskyddade listor som ligger bakom de flesta avhoppen..

Dagens PS - 15 okt 19 kl. 10:22

Facebook Libra kan försenas efter avhoppen

Booking, som erbjuder resor online, är det senaste företaget att överge Facebooks satsning med kryptovalutan Libra, rapporterar CNBC. Bolaget ansluter till en skara av Libra-medlemmar som valt att hoppa av efter kritik från politikerhåll. Sedan förra veckan har Ebay, Stripe, Mastercard, Visa och Mercado Pago alla lämnat projektet.

Dalarnas tidningar - 28 jan 11 kl. 16:53

"Blev lurade av kulturchefen"

[LUDVIKA] Släktforskarna får inga lokaler i gamla biblioteket. - Vi känner oss lurade av kulturchefen, säger en påtagligt bitter Jan-Henrik Marinder..

Hela Gotland - 14 dec 11 kl. 04:00

Krävs på 54 000 efter möte med kulturchefen

Inte var det kaffeprat hos moster, det var kulturchefen jag träffade..

Jönköpingsnytt - 04 okt 12 kl. 01:40

Kontroversiell chef kan bli den nya kulturchefen

Anders Persson sparade inte på kritiken när han sade upp sig som kulturchef i Jönköpings kommun. Nu kan en ny omstridd kulturchef ta över. Förre kulturchefen Claes Rydberg, som för en vecka sedan fick sparken från sin anställning i Västra Götalandsregionen, är en av flera som visat intresse.

Jönköpingsnytt - 29 nov 12 kl. 09:00

Dröjer innan nya kulturchefen blir klar

De var 28 som till en början anmälde sitt intresse. Nu har Jönköpings kommun valt att gå vidare med fem kandidater som kan bli ny kulturchef efter Anders Persson. Men om den nya kulturchefen tillträder redan vid årsskiftet är inte helt säkert, menar kommunalrådet Anna Mårtensson (FP).

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Stor oro på Migrationsverket efter möte med ledningen

Anställda på Migrationsverket i Stockholm blev i veckan uppmanade att logga in på videochatten Skype för ett möte med ledningen. Där informerades de om en kommande omorganisation som kan leda till uppsägning av personal..

SVT - 8 timmar sedan

Det ska du tänka på när du fotar ditt barns luciatåg

Lucia nalkas och snart är det åter igen dags för tusentals föräldrar att bege sig till skolor och förskolor i ottan för att bevittna sina barns luciatåg. Men hur ska man göra för att föreviga dessa juliga ögonblick? SVT Nyheter reder ut hur du får ta kort utan att bryta mot den omtalade personuppgiftslagen GDPR..

SVT - 11 timmar sedan

Elisabeth Marmorstein: ”Centerpartiets och Moderaternas relation är bottenfrusen”

Trots att Centerpartiet har ett dåligt förhandlingsläge jämte Socialdemokraterna kommer de inte att söka upp Moderaterna för ett samarbete – iallafall inte så länge Sverigedemokraterna ingår i Ulf Kristerssons ekvation för att ta över regeringsmakten. Det säger SVT:s politikreporter Elisabeth Marmorstein..

SVT - 11 timmar sedan

Sveriges klimatpåverkande utsläpp minskar

Utsläppen av växthusgaser i Sverige minskade med knappt två procent under 2018, visar ny statistik från Naturvårdsverket..

SVT - 12 timmar sedan

Hård kritik mot skollagen

Lagen om skolplikt är otydlig, kommuner får inte tillräcklig vägledning i hur lagen ska tolkas och Skolinspektionens tillsyn har uteblivit. Det visar en granskning från Riksrevisionen som inleddes efter att det uppdagats att fem barn i Ystad hållits borta från skolan och samhället under hela deras uppväxt..

SVT - 14 timmar sedan

Mer amfetamin i Stockholm än i resten av Europa

I Stockholm tas sannolikt mer amfetamin än i alla jämförbara europeiska städer. Det visar det drogtest som Veckans brott genomförde i Stockholms innerstad under en oktobervecka 2019..

SVT - 14 timmar sedan

Undersökning visar: Stockholmare köper droger för 30 miljoner i veckan

Stockholmarna röker nästan 1,8 miljoner doser cannabis, snortar 33 670 linor kokain och tar över 451 000 doser amfetamin på en vecka. Det visar unika siffror framtagna av Veckans brott, som drogtestade staden via avloppsvattnet under en oktobervecka 2019. Bara den veckan togs droger för nästan 31 miljoner kronor i det testade området..

SVT - 21 timmar sedan

Kristersson hoppar av stipendieuppdrag efter kritik

Moderaternas ledare Ulf Kristersson hoppar av uppdraget att dela ut ett stipendium till minnet av Förintelsen. Avhoppet sker efter kritik om att han svikit ett löfte till en av Förintelsens överlevare genom sitt möte med SD-ledaren Jimmie Åkesson..

SVT - Igår: 18:40

Bolund (MP) om misstroendehotet: ”Skadligt för Sverige”

Misstroende som redskap för att påverka reformer borde användas mer sparsamt – för att inte skada Sverige. Det säger Miljöpartiets språkrör Per Bolund i SVT:s Mats möter, med anledning av den senaste tidens turbulens kring de kritiserade planerna för Arbetsförmedlingen..

SVT - Igår: 14:55

Invektiven haglar på Kinas ambassad

”Galen, bedragare, falska nyheter, lögner, absurda påståenden”. Man brukar tala om att det diplomatiska språket är försiktigt och återhållsamt. Det gäller inte på den kinesiska ambassadens hemsida.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.