SmålandsPosten > Nyheter

Monday, 09 December, 22:58

SmålandsPosten - 02 dec 19 kl. 22:21

Lessebo går med i projekt för butikstrygghetPolisprojektet Trygg i butik har tidigare lanserats i Växjö kommun. Efter nyheter om otrygga butikshandlare hakar Lessebo kommun på. Ett uppstartsmöte sker den 9 december. .
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Trygg, Växjö, Lessebo

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lessebo, gårmed i , projektför , butikstrygghet
SmålandsPosten - 04 feb 14 kl. 06:23

Fortsättning på Samverkan Lessebo önskas

Arbetslösheten är fortfarande hög i Lessebo kommun. Men tiden för utvecklingsprojektet Samverkan Lessebo har gått ut.
– Jag är ganska över­tygad om att det blir en fortsättning, säger ­kommunchefen Christina Nyquist.

SmålandsPosten - 08 okt 14 kl. 07:08

Stölderna har minskat kraftigt i Lessebo

Stöldbrotten har minskat kraftigt under 2014 i Lessebo kommun jämfört med föregående år. Det visar statistik från polisen. – Lessebo är ju en väldigt trygg kommun att leva i utifrån de här uppgifterna.

SmålandsPosten - 17 nov 17 kl. 20:33

Nytt projekt hjälper nyanlända på individnivå

I Lessebo har man det senaste halvåret testat ett nytt angreppssätt i SFI-undervisningen. Mer interaktivitet och individanpassning har underlättat för både pedagoger och elever..

SmålandsPosten - 30 okt 14 kl. 11:29

Lesseboprojekt får stå modell

Framtidsmässa och seminarium om Kronobergsmodellen. Det blir en späckad dag om jobb och integration den 11 november i Kosta Folkets hus. – Vi ska visa vad näringslivet i Lessebo kommun och regionen har att erbjuda när det gäller arbete, utbildning och eget företagande, säger projekt­ledare Ingemar Lindeqvist.

SmålandsPosten - 09 sep 14 kl. 10:42

Valkoll på Kulturen

På söndag är det val. Kultur och nöje fokuserar på kulturpolitiken i länets kommuner och ställer frågor till makthavarna och oppositionen. Först ut är Lessebo och Växjö.

SmålandsPosten - 27 jun 14 kl. 07:00

Bidrag till berättande om handgjort papper

Handpappersbruket i Lessebo har beviljats 30?000 kronor från Riksantikvarieämbetet. Enligt brukets arrendator Louise Ivarsson ska bidraget främst användas till information.

SmålandsPosten - 26 aug 14 kl. 06:26

Uppvidinge vill samarbeta med Blekinge i fiskefrågor

Det är dags för en ny Leaderperiod, denna gång vill Uppvidinge utöka samarbetet och ta med Blekinge också. Mörrumsån är en av anledningarna. – Det ska arbetas fram en utvecklingsstrategi för ett nytt Leaderområde som kommer att bestå av vårt tidigare område Leader Småland sydost och Blekinge, säger Annika Persson, kultur- och fritidschef i Uppvidinge och är med i en kommunal referensgrupp till nya området.

SmålandsPosten - 20 dec 14 kl. 11:50

"Det är bättre att glädja andra"

När Österspelaren Emil Andersson åkte från den ena släktingen till den andra på julaftonen fick han en idé. – Det bara klack till. Så den här julaftonen bjuds det på julfika i hembygdsgården för dem som inte har någon att gå till.

Barometern - 11 sep 13 kl. 07:51

Vi tar ansvar för Glasriket

Glasriket. ?Vi är självklart beredda att ta vår del av ansvaret och Glasrikeuppdragets styrgrupp har därför i?

SmålandsPosten - 10 sep 14 kl. 08:04

VALkoll på Kulturen? Uppvidinge och Markaryd

På söndag är det val. Kultur och nöje fokuserar på kulturpolitiken i länets kommuner och ställer frågor till makthavarna och oppositionen. Idag presenteras svaren från Markaryd och Uppvidinge.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Aktiespararna: Granska Vestbergs bonus

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Skönmålad USA-bild av Afghanistankriget

När höga befattningshavare i USA sade att landet gjorde stora framsteg i kriget i Afghanistan visste de att det inte stämde. The Washington Post har tagit del av tusentals handlingar som visar hur krigföringen skönmålades på högsta nivå..

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Nedåt på Wall Street

USA-börserna inledde veckan negativt sedan bland annat teknik- och hälsosektorn tyngt indexen. De närmaste dagarna har marknaden dessutom en mängd evenemang att förhålla sig till, något som dämpade investeringsviljan..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Stenkastning mot polisen i Trollhättan

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Wijk historisk i ny svensk storseger

Sveriges innebandydamer fortsätter att skåpa ut motståndet i VM. Och Anna Wijk fortsätter att stapla poängen på hög. Efter fyra nya assist i 10–2-segern mot Tjeckien är hon uppe i 181 landslagspoäng, en tangering av Emelie Lindströms rekord..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Kommunalrådet …står ännu bakom…miljonsatsningen

Glasmuseets chef borde kanske ha fått mer stöd av kommunen. Det medger Ann-Marie Fagerström (S) som dock försvarar mångmiljonsatsningen i Boda. – Genom köpet räddade kommunen glassamlingen och alla värdefulla skisser, säger hon..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Brockhampton till Sverige i vår

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Arenafrågan diskuteras flitigt– så tycker politikerna

En av de mest debatterade frågorna i Tingsryd är den om en ny ishockeyarena. En preliminär slutrapport har presenterat två olika alternativ. För politikerna är knäckfrågorna ekonomin och om det är kommunens ansvar..

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Man anhållen för sexövergrepp på förskolaOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.