SmålandsPosten > Nyheter

Monday, 09 December, 12:01

SmålandsPosten - 02 dec 19 kl. 21:52

Facket: Fel att prata om ”hårdare tag”Facket Kommunal är besvikna över politikerns utspel om ”hårdare tag”. Politiken borde i stället fokusera på att renodla uppgifter. Att städning står på undersköterskornas scheman har blivit en större fråga. .
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Kommunal

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Facket, Felatt , prataom , hårdare, tag
YLE - 03 mar 16 kl. 06:00

Övervakningskameror ersätter vårdare i Vasa

Risktagning med patienterna och en personal som kämpar mot utmattning, det är enligt facket verklighet på en av Vasas nyaste vårdenheter för äldre. Serviceboendet Himalaja ingår i ett kommunförsök där syftet är att sänka personalkostnader och istället utnyttja tekniska hjälpmedel. - Det känns ofta väldigt tufft då vi ska klara oss med två eller tre vårdare per skift, säger närvårdare Nina Julin.

YLE - 28 apr 15 kl. 13:00

"Vi måste våga prata om vanvård"

Alla har rätt till vård och omsorg av god kvalitet. Det är viktigt att beakta människans egna behov och försöka tillmötesgå dem. De äldre ska ha möjlighet att påverka sin vård, säger patient- och socialombudsman Birgitta Gran.

Sydsvenskan - 04 aug 15 kl. 16:30

Hårdare straff löser inte problemen på lång sikt

Efter den senaste tidens våldsdåd pratas det mer och mer om att vi borde införa hårdare straff. Den 28/7 skrev en polis på Åsikter om att det behövs en skärpt lagstiftning. Enligt mig är det att fokusera på fel saker.

YLE - 13 mar 17 kl. 16:58

För den som behöver prata ut: Pojkarnas telefon nu också på svenska

Vad är Argentinas huvudstad? Kan man ha en inåtväxt penis? Är min kropp normal?

YLE - 16 maj 17 kl. 15:39

Hemvården i Borgå behöver mera resurser enligt facket

Det är de långa sjukledigheterna som lett till att frånvaron är så stor bland hemvårdens personal i Borgå. Facket säger att personalen inom hemvården har svårt att orka. Anhöriga har undrat varför det kommer så många olika vårdare till hemvårdens kunder.

YLE - 17 maj 16 kl. 11:07

Skolhälsovårdare: Oetiskt att låta barn andas in giftig luft

Det är kallt om vintern och varmt om sommaren, men luften är bättre. Så beskriver eleverna i Gammelbacka skola de tillfälliga klassrum som finns i baracker på skolgården. Skolbyggnaden är stängd på grund av mögel.

YLE - 06 feb 17 kl. 15:17

En närvårdare måste ha tålamod och en vilja att hjälpa

Det är inte svårt att få jobb som närvårdare säger Madelen Grankulla. Det som krävs är att du visar att du finns samt att du har ett bra tålamod. Madelen Grankulla är närvårdare och tack vare arbetspraktik fick hon snabbt jobb både under och efter studierna.

YLE - 20 apr 17 kl. 08:46

Kulturdebatt: Teaterjobben tryter och på facket står man handfallna

Inom teatern har jobbtillfällena blivit färre samtidigt som det har blivit svårare att få utkomststöd. Skådespelaren Marika Parkkomäki beslutade sig för att utbilda sig till närvårdare. För henne var det både tvång och eget val.

YLE - 21 okt 13 kl. 15:00

Disktriktet ville bli av med närvårdare

Styrelsen för Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt har idag (21.10) konstaterat att allt gick rätt till då de anställda på Ekåsen sades upp.
Men styrelsemedlem Marjut Lumijärvi (VF, suppleant för Harry Yltävä) anser att disktriktet inte längre vill ha kvar vårdspersonal med lägre utbildning.

YLE - 22 okt 13 kl. 04:11

Distriktet ville bli av med närvårdare

Styrelsen för Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt har i dag (21.10) konstaterat att allt gick rätt till då de anställda på Ekåsen sades upp.
Men styrelsemedlem Marjut Lumijärvi (VF, suppleant för Harry Yltävä) anser att disktriktet inte längre vill ha kvar vårdspersonal med lägre utbildning.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

TT-FLASH: Ryssland stängs av i fyra år

Antidopningsorganisationen Wada stänger av Ryssland från OS och andra mästerskap i fyra år, uppger AFP..

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Nya siffror: Priserna på bostadsrätter faller i Växjö

Priserna på bostadsrätter faller i Kronoberg medan villapriserna pekar svagt uppåt. Det visar nya siffror från Svenska Mäklarstatistik..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

SVT fälls för Josefin Nilsson-dokumentär

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Fransk vänsterledare fälld i domstol

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

18-åring får nio års fängelse för mord

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Ryssland stängs av i fyra år

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Innebandybloggen: Äntligen måljubel för Växjöforwarden

Mängder av fullträffar, massvis av poäng och viktiga segrar. Innebandybloggen har delat ut betyg för veckans innebandy i länet och det handlar mycket om olika målskyttar. .

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Förslag om ny databas mot penningtvätt

En ny databas hos finanspolisen dit alla banker skickar avvikande transaktioner automatiskt föreslås i en rapport beställd av Bankföreningen. Systemet kan byggas upp på tre år för 200–400 miljoner kronor, tror rapportförfattaren Martin Andersson, tidigare chef för Finansinspektionen (FI)..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Regeringsbyggnad i Malta stormad

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Skogsföretag fälls för Västmanlandsbranden

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.