YLE > Finland

Friday, 13 December, 02:22

YLE - 02 dec 19 kl. 06:00

Jakten på batterimetaller sker på flera naturskyddsområde - ortsbor frågar: Till vilket pris ska metaller grävas upp?Prospekteringsbolag provborrar nu efter metaller utan garantier för om det blir lönsamt. Flera provborrningar sker på naturskyddsområden..
Läs mer på YLE

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jakten, batterimetaller, skerpå flera , naturskyddsområde, ortsbor, frågar, Till vilket pris ska metaller grävas upp
YLE - 02 dec 19 kl. 06:00

Jakten på batterimetaller sker på flera naturskyddsområden. Ortsbor frågar: Till vilket pris ska metaller grävas upp?

Prospekteringsbolag provborrar nu efter metaller utan garantier för om det blir lönsamt. Flera provborrningar sker på naturskyddsområden..

Norrtelje Tidning - 01 sep 17 kl. 13:25

Jakten på vildsvin utökas i Långgarn: "Det finns goda möjligheter att sköta detta bra"

Under torsdagen träffades jägare, markägare och kommunen för att diskutera vildsvinsplågan som drabbat boende i tätorten, bland annat i Solbacka och Långgarn, strax utanför Norrtälje.
– Vissa områden där jakten nu sker kommer att utökas, bland annat i Långgarn, berättar Eva Källander, mark- och exploateringschef i kommunen..

YLE - 24 jul 14 kl. 04:10

Jakt kan bli förbjuden på nya naturskyddsområden - skärgårdsbor känner sig lurade

Under de närmaste åren kommer staten att freda ny mark i den österbottniska skärgården. Här kan det bli förbjudet att jaga och på vissa håll även att fiska. Enligt tidigare beslut skulle så inte vara fallet på en stor del av områdena.

YLE - 15 jul 14 kl. 09:39

Nothamns naturskyddsområde fixas

På Nothamns privata naturskyddsområde i Ekenäs skärgård restaureras värdefullt kulturlandskap bland annat genom att röja växtlighet. I sommar sker det genom ett talkoläger som WWF Finland ordnar tillsammans med Forststyrelsen. Lägret ordnas mellan den 19 och 26 juli.

YLE - 19 okt 15 kl. 20:54

Korsholm besvärar sig över naturskyddsområde

Kommunstyrelsen i Korsholm beslöt att besvära sig över det naturskyddsområde som NTM-centralen skapat på Lappörarna i Björköby, Korsholm. NTM-centralen har inrättat ett 18 hektar stort naturskyddsområde på Lappörarna som ligger mellan fastlandet och Valsörarna. Men utan att höra markägarna.

DI - 02 maj 18 kl. 20:59

Bilindustrin i hetsjakt på batterimetaller

Bilindustrins jakt på åtråvärda batterimetaller har trappats upp och alltfler tillverkare skriver kontrakt direkt med gruvbolag.  "Det har inte hänt tidigare. Det är helt nytt", säger Erika Ingvald, enhetschef på Sveriges geologiska undersökning, SGU..

DI - 18 maj 18 kl. 14:17

London Metal Exchange satsar på batterimetaller

London Metal Exchange, LME, ska börja erbjuda terminskontrakt för batterimetaller som litium, grafit och mangan, rapporterar CNBC..

DI - 02 maj 19 kl. 17:03

USA vill strama upp utvinningslagar för batterimetaller

Den republikanske senatorn Lisa Murkowski, ordförande i senatens utskott för energi och naturtillgångar, vill skärpa villkoren för att få utvinna batterimetaller som litium och grafit. .

VA - 03 okt 19 kl. 10:14

Batteriindustri på frammarsch - svenska bolaget borrar snart efter batterimetaller

Den eldrivna fordonsindustrin är på frammarsch, vilket betyder att batteriindustrin också är det. Men de eldrivna fordonens batterier behöver metaller vid tillverkningen. Därför ska det svenska bolaget Arctic Minerals utföra kärnborrningar efter just dessa batterimetaller.

YLE - 08 maj 17 kl. 18:52

Nya naturskyddsområden planeras i Västnyland

Miljöministeriet har inlett så kallade samråd med lokala och regionala intressenter för att inrätta nya naturskyddsområden i Nyland. Också i Västnyland planeras ett drygt 30-tal nya skyddsområden. De områden som nu ska skyddas ägs av staten och är sedan tidigare menade att skyddas.

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 timmar sedan

President Niinistö om att göra tjänstemän till måltavla: ''Det här är allvarligt''

President Sauli Niinistö tar ställning till fenomenet där tjänstemän görs till måltavla. Niinistö har twittrat om ämnet..

YLE - 14 timmar sedan

Sanna Marin hoppas på kompromiss i klimatfrågan vid toppmötet i Bryssel - finländska journalister ville fråga statsministern om al-Hol men blev avvisade

Nyutnämnda statsministern Sanna Marin är i hetluften i dag då EU-ledarna samlas till toppmöte. Klimatfrågan, EU:s långtidsbudget och brexit kommer att dominera mötesagendan..

YLE - 8 timmar sedan

Haavisto om att ta al-Hol-kvinnorna till Finland: "Varje fall kan övervägas individuellt"

Utrikesminister Pekka Haavisto säger att ett alternativ är att varje fall bedöms individuellt, då det gäller de finländska kvinnorna på al-Hol-lägret. Haavisto svarade på ett tjugotal frågor om IS-kvinnorna och barnen, på riksdagens frågestund i dag..

YLE - 8 timmar sedan

Whatsapp stoppade grupputskicken – hjälp oss att hitta nya sätt att nå dig

Whatsapp stoppade alla grupputskick på sin plattform i början av december, vilket också har betytt att Svenska Yles nyheter inte längre kan mottas via privata Whatsapp-konton. Hjälp oss att hitta ett nytt sätt att förmedla nyheter till dig..

YLE - 8 timmar sedan

Vera Stolt har haft tävlingspaus och satsat på finslipning inför helgens FM i konståkning: "Vem vill inte vinna FM-guld?"

Väckarklockan ringer många morgnar 5:45 hos 17-åriga Vera Stolt. Hon är en framgångsrik Borgåkonståkare och tränar både före och efter skoldagen. På veckoslutet tävlar hon i FM i Vanda..

YLE - 9 timmar sedan

Projektet Mimmit koodaa fick EU:s jämställdhetspris

Det finska projektet Mimmit koodaa (tjejerna kodar) premierades i tävlingen Europeiska ekonomiska och sociala kommitténs (EESK) pris till det sociala samhället. Projektet kom på fjärde plats..

YLE - 9 timmar sedan

Demokraatti: Polisstyrelsen ber Riksåklagaren undersöka fallet med de läckta dokumenten om finländarna i al-Hol

Polisstyrelsen har lämnat in en brottsutredningsförfrågan till Riksåklagarens kansli angående de läckta dokumenten om al-Hol, enligt tidningen Demokraatti. Enligt tidningen handlar det om att polisen läckt hemligstämplade dokument..

YLE - 9 timmar sedan

Tycker du att frågan om al-Hol är krånglig? Det är den – men vi ger dig svar på fem centrala frågor om finländarna på lägret

Frågan om att ta hem finländarna från al-Hol-lägret i Syrien har blivit en politiskt mycket känslig fråga. Regeringen har valt att ge mycket knapphändig information och det har lett till spekulationer och en uppsjö av rykten om vad som egentligen är på gång..

YLE - 9 timmar sedan

Som liten kille lekte han på gatorna i Moskva, nu forskar han i hur ryska makthavare tänker i energifrågor

Birädande professor Veli-Pekka Tynkkynens bok ”The Energy of Russia” kom ut i början av december. Han beskriver hur den ryska energipolitiken är uppbyggd..

YLE - 10 timmar sedan

Maria Bremer vann målet mot Viking Line - sades olagligt upp utan varning

Viking Line dömdes att betala 96 000 euro till diskriminerad och olagligt uppsagd kryssningsvärdinna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.