SR > Nyheter

Saturday, 07 December, 23:37

SR - 02 dec 19 kl. 21:45

Finlands statsminister får stöd av sitt partiStatsminister Antti Rinne i Finland stöds fortsättningsvis av sitt eget parti Socialdemokraterna..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Antti Rinne, Finland, Socialdemokraterna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Finlands, statsministerfår , stödav , sitt, parti
Dagens PS - 03 dec 19 kl. 12:54

Just nu: Finlands statsminister avgår

I följderna av omorganisationen av finska postverket har Finlands statsminister Antti Rinne valt att avgå. Statsministern menar att huvudskälet är att koalitionspartnern Centern förlorat förtroendet för honom.  Bakgrunden till förtroendekrisen är att ministrar i regeringen misstänks för att ha undanhållit information gällande postverkets omstrukturering.

SR - 05 sep 15 kl. 12:17

Finlands statsminister öppnar sitt hem för flyktingar

Finlands statsminister, centerledaren Juha Sipilä meddelade i en intervju idag att han själv tänker öppna sitt hem för asylsökande. Utspelet ses som en direkt markering mot regeringspartnern Sannfinländarna..

DI - 05 sep 15 kl. 13:07

Finlands statsminister släpper in flyktingar i sitt hem

Medan Juha Sipilä jobbar som Finlands statsminister är han inte hemma i Kempele vidare ofta. Så då kan flyktingar bo i hans hus där, tycker regeringschefen..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Finlands statsminister låter asylsökande bo hemma hos honom

Finlands statsminister Juha Sipilä kommer att öppna sitt hem för asylsökande, skriver Hufvudstadsbladet.Han säger att huset används så lite att familjen kommer att låta flyktingar bo efter årsskiftet. LÄS MER: Stefan Löfvens video om att hjälpa flyktingar delas av tusentals– Jag vill bygga om Finland till ett mångkulturellt Finland, säger Sipilä.

SVT - 05 sep 15 kl. 10:11

Flyktingar får bo hos Finlands statsminister

Flyktingar som tar sig till Finland kan få bo hemma hos statsministern. Juha Sipilä öppnar upp sitt hem för nyanlända, och uppmanar nu övriga finländare att göra detsamma..

YLE - 16 sep 15 kl. 07:02

Exceptionellt TV-tal av statsminister Sipilä i kväll

Statsminister Juha Sipilä (C) kommer i kväll att hålla ett exceptionellt TV-tal till det finländska folket. Bakgrunden till statsministerns tal är det svåra ekonomiska läget i Finland och den allt hårdare atmosfären som har uppstått som följd av regeringens ekonomiska anpassningsåtgärder. Enligt Svenska Yles politiska expert Anne Suominen kan man förvänta sig två alternativ av statsminister Juha Sipiläs exceptionella TV-tal.

YLE - 10 feb 18 kl. 15:41

Dagens OS-tävling: Vad visar matchuret när Finlands damlejon sätter in sitt första mål mot USA?

Delta i Yle Sportens OS-tävling och vinn en mössa från Sydkorea! Svara rätt eller närmast på dagens fråga om när Finlands hockeydamer gör sitt första mål mot USA..

YLE - 14 jul 12 kl. 14:09

Finlands största broflytt börjar

I Fiskhamnen i Helsingfors har den största broflytten någonsin i Finland inletts i dag. Bron är 130 meter lång, väger 2 600 ton och ska flyttas 17 meter. Liknande projekt har genomförts också tidigare i Finland, men en så här lång bro har aldrig flyttats tidigare.

YLE - 04 sep 18 kl. 14:43

Armomurhaaja är Finlands Oscarskandidat

Finlands Oscarsjury har sagt sitt. Det blev en film om en mekaniker som avlivar husdjur som ska representera vårt land vid vinterns filmfest..

YLE - 05 dec 16 kl. 14:22

Nedslag i det självständiga Finlands historia

Nedslag i det självständiga Finlands historia Nationen Finland började skapas redan under den svenska tiden, och som storfurstendöme under Ryssland (1809-1917). Hur har den självständiga nationens historia sett ut? Vi gör några nedslag i 1900-talet och 2000-talet.

Fler nyheter från SR

SR - 4 timmar sedan

Skjutning på militärbas utreds som terrordåd

Det kommer nya uppgifter om den man som sköt ihjäl tre personer i går på en militärbas i USA. FBI utreder om det var ett terrordåd..

SR - 5 timmar sedan

Tre vapen kan ha stulits från regeringskansliet

Polisen tror att vapen kan ha stulits från regeringskansliet vid tre olika tillfällen. Redan förra vintern försvann en pistol av märket Glock, men det uppdagades inte förrän i april – och polisutredningen las ner efter ungefär två veckor..

SR - 5 timmar sedan

Greenpeace: Spanien bör gå före i miljöfrågan

Allt mindre av Spaniens energi kommer från kolkraft och landet håller på att fasa ut sina kolkraftverk – men miljöorganisationen Greenpeace efterlyser tydligare miljömål..

SR - 5 timmar sedan

Utbildningsminister Anna Ekström: "Konstig situation"

I Ekots lördagsintervju kommenterade utbildningsminister Anna Ekström de överläggningar som regeringen har med samarbetspartierna om förändringen av Arbetsförmedlingen, för att undvika en misstroendeförklaring..

SR - 8 timmar sedan

Lättare för kommunerna att få bidrag till rättvis skola

Regeringen gör det nu lättare för kommunerna att få statliga pengar för att göra skolan mer rättvis..

SR - 8 timmar sedan

Långlyssning: Var finns klimatbromsen?

Ekots lördagsintervju tittar närmare på var hindren finns för omställningen till ett klimatneutralt samhälle. Är det näringslivet eller politiken som håller tillbaka?.

SR - 10 timmar sedan

Vänsterpartiet kräver att få delta i samtalen

På tisdag ska regeringen lämna besked om eventuella förändringar i omgörningen av Arbetsförmedlingen. Gör den inte det väntar en misstroendeomröstning i riksdagen mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S)..

SR - 10 timmar sedan

S i Tyskland: ett parti i spagat

De tyska socialdemokraterna, SPD, fortsätter i dag sin partikongress i Berlin. Igår kväll beslutade partiet att inte brådstörtat lämna det pågående regeringssamarbetet med Angela Merkels kristdemokrater. Istället bestämde man att man skulle föra fram nya förslag om bland annat höjd minimilön och skärpt koldioxidskatt, men utan direkt hot om att man lämnar samarbetet om CDU och CSU säger nej..

SR - 11 timmar sedan

Uppgifter: Drönarattack mot Shialedarens hem

Från Irak rapporteras att en drönarattack har genomförts mot den shiamuslimske milisledaren Muqtada al-Sadrs bostad..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.