YLE > Svenskfinland

Saturday, 14 December, 07:23

YLE - 02 dec 19 kl. 21:23

Delade åsikter när stugägare, forskare och fiskare diskuterade fiskodling i JakobstadForskare från Naturresursinstitutet LUKE presenterade på måndagen siffror som visar att området utanför Jakobstad lämpar sig utmärkt för fiskodling. Men kritiken lät inte vänta på sig eftersom siffrorna saknar uppgifter om det ekologiska tillståndet i området..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Jakobstad, Naturresursinstitutet LUKE

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Delade, åsikternär , stugägare, forskareoch , fiskare, diskuterade, fiskodling, i Jakobstad
YLE - 26 jun 12 kl. 10:29

Stugägare i Karleby får inte köpa sina arrendetomter

De omdiskuterade arrendestugtomterna i Karleby säljs inte. Det beslutade ett tämligen enigt fullmäktige efter en diskussion och två omröstningar på måndag kväll. Fullmäktige röstade först om att låta sälja tomterna.

YLE - 21 maj 13 kl. 14:15

Dyra tomter upprör stugägare vid Andra sjön

Nykarleby stad och Föreningen Andra sjön har hamnat på kollisionskurs. Stadens prisnivå på stugtomterna vid Andra sjön är otänkbar, säger Jan-Erik Frostdahl, själv politiker och stugägare. Stadens värderingsman har uppskattat att tomterna är värda från 60 000 till 80 000 euro styck beroende på läge.

YLE - 03 jul 15 kl. 17:43

Stugägare i Fennovoima-område får vänta

Den frivilliga stugförsäljningen i Hanhikivi-området i Pyhäjoki, där Fennovoima ska bygga kärnkraftverk, har skjutits upp med några veckor. - Vi söker en lämplig dag för att sköta markaffärerna under de kommande veckorna, säger Fennovoimas utvecklingschef Karri Huusko. Enligt Huusko beror uppskjutningen av affärerna bland annat på de Fennovoima-anställdas semestrar.

ÖstersundsPosten - 08 maj 13 kl. 12:51

Stugägare protesterar mot vägbygge

Vägprojektet som innebär ett nytt brobygge samt att två vägar mellan Skålan och Klövsjö ska sammanbindas möts nu av protester från stugägare i området. ? Det hela är absurt.

Sydsvenskan - 27 okt 13 kl. 14:36

Stugägare grep inbrottstjuv

En stugägare grep i förmiddags en inbrottstjuv i koloniområdet Jägershill. Med hjälp av polishundar kunde även en medbrottsling fångas i närheten..

ÖstersundsPosten - 22 sep 14 kl. 08:39

Stugägare oroade för Kullstabacken

Ulf Ohlsson är ordförande för Kullstabergets samfällighetsförening. Det är en förening för stugägare vid Kullstaberget, och Ulf Ohlsson äger själv ett fritidshus vid berget sedan 35 år tillbaka..

BT - 06 jan 15 kl. 17:24

Växthus nedeldat och stugägare drabbade av rutkross

Under tisdagsförmiddagen upptäckte en stugägare att hens växthus brunnit ned på Tövevägen i Nitta, Ulricehamns kommun. När polis anlände till platsen upptäckte man att ytterligare två närliggande stugor drabbats av skadegörelse. Man upptäckte även att någon eller några varit inne i den stuga vars växthus brunnit ned.

Dalarnas tidningar - 30 nov 15 kl. 09:48

Stugägare kritiserar planer för Brittsand

Hårdaste kritiken kommer från Sigvard Johansson som varit stugägare här sedan 1985 men började besöka dåvarande Aseas semesterby redan på 60-talet..

NT - 11 dec 15 kl. 07:30

Stugägare köps ut mot sin vilja

Sveriges största campingbolag First Camp, försöker tvinga sina stugägare att sälja för att kunna börsnotera bolaget inom tre till fem år..

NT - 11 dec 15 kl. 07:30

Stugägare kan köpas ut mot sin vilja

Sveriges största campingbolag First Camp, försöker tvinga sina stugägare att sälja för att kunna börsnotera bolaget inom tre till fem år..

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 timmar sedan

VBL: Vasabo gripen för butiksrånet i Roparnäs i augusti

I måndags kunde polisen gripa en man misstänkt för knivrånet vid en butik i Roparnäs i augusti..

YLE - 16 timmar sedan

”Under en träning var jag tvungen att spy” – försäsongens tuffa vardag blev en ögonöppnare för Mehdi El Moutacim i SJK

När SJK visade intresse och erbjöd ett kontrakt behövde Mehdi El Moutacim inte tveka. Det var rätt steg att ta för att försöka bli en ligamålvakt. Under de första träningsveckorna har han fått känna på det hårda jobb som måste göras..

YLE - Igår: 05:00

Luciamorgonen i Svenskfinland bjöd på små lucior, lussekatter och Finlands lucia - se videoklipp från din egen region

Små lucior och stora lucior, mörker och ljus, lussekatter och pepparkakor - det var en del av ingredienserna i Svenska Yles luciamorgon..

YLE - I förrgår: 10:38

Stormen orsakade elavbrott runt om i regionen – över 500 hushåll ute i skärgården blev utan el

Det varnades för hård vind både på land och ute till havs när en storm drog in över Österbotten och Kvarken under onsdagen. Många hushåll fick klara sig utan el under dagen..

YLE - Igår: 05:00

Svenska Yle live: Luciamorgon i Svenskfinland - små lucior, lussekatter och Finlands lucia

Små lucior och stora lucior, mörker och ljus, lussekatter och pepparkakor - det är en del av ingredienserna i Svenska Yles luciamorgon..

YLE - Igår: 04:31

Allt fler klienter sätter press på den kommunala tandvården – "speciellt unga tandläkare har svårt att orka"

Minskad Fpa-ersättning, utökad vårdgaranti och brist på tandläkare sätter press på de kommunala tandläkarna. Allt fler patienter söker sig till den kommunala tandvården och framför allt unga tandläkare känner sig stressade..

YLE - Igår: 15:49

Skolbuss gled i diket – invånare rapporterade om dåligt väglag redan kvällen innan

En skolbuss gled i diket på Kalvholmsvägen i Korsholm på torsdag morgon. Redan på onsdag kväll höll Matias Backlund som bor längs vägen på att köra i diket. Han gjorde en anmälan om den hala vägen men olyckan var framme innan något hann hända..

YLE - Igår: 14:55

Partier reagerar mot färre tågstopp i Bennäs – uppmanar till medborgaraktivism

Det är oacceptabelt att tågturer till och från Bennäs dras in. Det anser SFP och SDP som nu uppmanar invånare och kommuner att aktivera sig mot indragningarna. Detta kan inte accepteras, säger Jacob Storbjörk (SDP)..

YLE - Igår: 12:00

Här är kandidaterna till Runebergspriset i litteratur 2020 - två finlandssvenska författare utvalda

Kandidaterna till Runebergspriset i litteratur 2020 har utsetts. Bland de utvalda verken finns både debutromaner och poesi..

YLE - Igår: 11:59

Kent från Jeppis pappa Guy släpper musik i samarbete med Sonja Biskop

Karaktären Kent från Jeppis har underhållit sin publik i nästan 20 års tid. Nu är det dags för Kents pappa Guy att äntra musikscenen. Kents pappa Guy utmanar, i ett samarbete med Sonja Biskop, på Vegatoppen med låten Vi har varann..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.