SVT > Utrikes

Saturday, 07 December, 10:54

SVT - 02 dec 19 kl. 21:15

Frihandeln har en allvarlig baksida – det menar årets Nobelpristagare i ekonomiPristagarna Abhijit Banerjee och Esther Duflo har gett ut en bok om vår tids ekonomiska problem. De menar att frihandeln visserligen ger billigare varor men på bekostnad av att vissa förlorar jobben. – Vi begår misstaget att anta att omställningen till handel är billig, säger Abhijit Banerjee. .
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Nobelpristagare,  abhijit banerjee, Esther Duflo

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Frihandelnhar en , allvarlig, baksidadet , menarårets , Nobelpristagare, i ekonomi
Nyheter 24 - 14 sep 11 kl. 15:30

Ishockeyns mörka och alkoholiserade baksida


DOKUMENT. Efter sommarens tragiska självmord valde Nyheter24 att gräva sig djupare ner i ishockeyns mörka baksida. Vad vi fann var en utbredd alkoholism och spelare som lider av långt gångna depressioner.

SmålandsPosten - 05 sep 13 kl. 00:30

Frihandeln ändå viktigast för Sverige

Det var en lugn men allvarlig amerikansk president som framträdde i Stockholm igår. Obama har världens ögon riktade mot sig och på presskonferensen handlade frågorna mest om Syrien. Det var tydligt att presidenten lägger sin prestige i att få till ett anfall.

YLE - 16 jul 17 kl. 20:37

Tar skateboardkulturen skada av OS? "Är inte en allvarlig gren"

I ett försök att nå den yngre publiken kommer skateboardåkning att ses som en ny gren i OS i Tokyo 2020. Om grenen passar in i OS eller inte finns det många åsikter om. – OS väcker delade känslor.

Skånskan - 02 nov 15 kl. 17:40

Anmäld SD-politiker: ”Allvarlig anklagelse”

Skurup Anna-Karin Gustafsson (MP) anmälde SD-ledaren Lars Nyström till polisen efter förra fullmäktigemötet för hets mot folkgrupp.
Men Lars Nyström ifrågasätter anmälan:
– Jag pekade inte ut någon specifik grupp.För första gången i Skurup la Sverigedemokraterna fram ett eget budgetförslag under kommunfullmäktiges sammanträde den 26 oktober.

Sydsvenskan - 13 jul 16 kl. 20:00

Ner med frihandeln – inför istället mer tullar

Om vi menar allvar med en klimatomställning så borde vi införa tullar i proportion till produktens klimatavtryck – och väldigt gärna i proportion till det mänskliga lidandet vid produktionen..

Helsingborgs Dagblad - 18 jul 16 kl. 12:00

"Ner med frihandeln – inför istället mer tullar

Om vi menar allvar med en klimatomställning så borde vi införa tullar i proportion till produktens klimatavtryck – och väldigt gärna i proportion till det mänskliga lidandet vid produktionen..

SmålandsPosten - 12 dec 13 kl. 10:59

Underhållning med allvarlig botten

Från att ha visat rumpan i tv till att kämpa för barn med autistisk diagnos. Måns Möller tar ett stort kliv med föreställningen Jävla pajas - det här skojar du inte bort. Tanken var att Stockholmsståupparen Måns Möller skulle göra en jubileumsföreställning för att fira 15 år som artist.

DI - 16 dec 11 kl. 09:28

Debatt: Klimatet och ekonomin gynnas av frihandeln

Världshandelsorganisationen WTO håller nu toppmöte i Genève. Frihandeln är viktigare än någonsin. Ett frihandelsavtal för it måste komma till stånd Det hjälper både ekonomin och klimatet, skriver Ewa Björling, handelsminister..

Expressen - 02 feb 15 kl. 05:01

"Tullverkets agerande försvårar frihandeln"

Sverige har byggt sitt välstånd på frihandel. Frihandeln är en förutsättning för tillväxt och jobb och det borde vara självklart att ett land som Sverige, som är så beroende av handeln, har ett Tullverk som förenklar den legala handeln över gränserna..

SvD - 24 jun 15 kl. 23:41

Obama kan glädja sig åt seger om frihandeln

Den kom sent på onsdagen med hjälp av ärkefienderna i andra partiet som trumfade igenom förslag som Demokraterna såg ut att ha stoppat häromveckan. Barack Obama kan glädja sig åt en storseger om frihandeln..

Fler nyheter från SVT

SVT - 5 timmar sedan

Musk frias i uppmärksammat förtalsmål

Teslachefen och miljardären Elon Musk frias från anklagelserna om förtal, av en jury vid en domstol i Los Angeles i amerikanska Kalifornien..

SVT - 6 timmar sedan

Tv-tittarna: Knapp debattseger för Boris Johnson

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson var något bättre än sin motståndare Jeremy Corbyn i fredagens tv-sända debatt inför parlamentsvalet på torsdag, enligt en opinionsmätning som YouGov gjorde direkt efter debatten..

SVT - 8 timmar sedan

Forna motståndare förenas mot Johnson

Nya allianser bildas och gamla strider läggs åt sidan inför det brittiska valet nästa vecka. På fredagen uppmanade två före detta premiärministrar, en konservativ och en socialdemokratisk, väljarna att taktikrösta för att stoppa en jordskredsseger för Boris Johnsons konservativa parti..

SVT - 10 timmar sedan

”Hyfsad prestation av båda ledarna”

Tv-debatten inför det brittiska nyvalet blev en hyfsat jämn uppgörelse. Det säger James Savage, grundare av nyhetsnätverket The Local. Han tror inte att duellen kommer att sätta några tydliga spår i opinionen..

SVT - 12 timmar sedan

Tusentals klimatdemonstrerar i Madrid

Just nu pågår klimattoppmötet COP25 i Madrid, och på fredagskvällen marscherar tusentals genom den spanska huvudstaden. Den svenska klimataktivisten Greta Thunberg är en av deltagarna..

SVT - 13 timmar sedan

Partiledardebatt mellan Corbyn och Johnson

Vi kommer inte att överge någon. Det var ett av Labourledaren Jeremy Corbyns budskap när han inför riksdagsvalet den 12 december debatterade med de konservativas ledare Boris Johnson. Den senare återkom flera gånger till vikten av att genomföra brexit..

SVT - 14 timmar sedan

Cilène bor i Paris: ”Aldrig sett så många kravallpoliser”

Masstrejken i Frankrike, som utlysts i protest mot regeringens pensionsreform, är inne på sin andra dag. Tåg, flyg och skolor har i stor utsträckning ställts in. Svenska Cilène Andréhn, som bor och arbetar som gallerist i Paris, vittnar om en spänd stämning i staden.

SVT - 14 timmar sedan

Tolv personer ihjälskjutna i Bagdad

Tolv personer har dödats och minst 30 har skadats efter att okända gärningsmän öppnat eld från bilar på Khilanitorget i Iraks huvudstad Bagdad..

SVT - 16 timmar sedan

Trots fransk masstrejk – regeringen står fast vid pensionsreformen

Frankrikes premiärministern Édouard Philippe går nu ut och bemöter de omfattande protesterna efter att regeringen beslutat att förändra det franska pensionssystemet. Han meddelar att regeringen står fast vid sina planer – men att reformen ska ske gradvis och ”inte brutalt”..

SVT - 18 timmar sedan

Greta Thunberg håller presskonferens i Madrid

Den svenska klimataktivisten Greta Thunberg och klimatrörelsen Fridays for future håller presskonferens i Madrid. SVT Nyheter sänder direkt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.