YLE > Finland

Friday, 13 December, 23:14

YLE - 02 dec 19 kl. 11:12

Avgörande stund för Antti Rinne på tisdag - kräver klart besked av CenternRiksdagsgrupperna förbereder sig för tisdagens interpellation. Centern har en central position i att bestämma hur det kommer att gå för statsminister Antti Rinne (SDP). Nu kastar Centern bollen över till SDP..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Antti Rinne, Centern, SDP

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Avgörande, stundför , Antti, Rinne, tisdag, kräverklart , besked av Centern
YLE - 05 dec 19 kl. 11:04

Professor Kimmo Grönlund är förundrad: Hur kan Antti Rinne bli den nya regeringssonderaren?

Professorn i statskunskap vid Åbo Akademi, Kimmo Grönlund, förundrar sig storligen över att avgående statsministern Antti Rinne ska vara den som sonderar fram en ny regering..

YLE - 13 jan 17 kl. 04:59

FSD:s delegater i Västnyland röstar på Antti Rinne

De tre västnyländska delegaterna från Finlands svenska socialdemokrater kommer att rösta på Antti Rinne då SDP väljer ordförande. Det är inte så viktigt vem som är ordförande, partiets linje är viktigare, säger Arja Alho som är fullmäktiges ordförande i Sjundeå. Nina Wessberg, Sirkka-Leena Holmberg och Eva Comét är tre av Finlands svenska socialdemokraters 18 delegater på partikongressen i Lahtis den 3-5 februari.

YLE - 22 jun 16 kl. 09:57

Antti Rinne lämnar ordförandeposten i SDP?

Socialdemokraterna ordnar en presskonferens om en dryg halvtimme. Enligt kallelsen ska det handla om personnanmn. Socialdemokrater som förre riksdagsldamoten Mikael Jungner säger på twitter att Antti Rinne, 53, meddelar att han avgår.

YLE - 03 dec 19 kl. 15:23

Antti Rinne avgår – SDP:s ordförande i Åbo: ”Man undrar vad Centern tror att de har att vinna på det här”

Kai Alajoki är ordförande för Åbo socialdemokrater. Han säger att det säkert var nödvändigt för statsminister Antti Rinne att avgå i och med att Centern inte hade förtroende för honom, men förstår inte vad Centern vill uppnå med det här..

YLE - 03 dec 19 kl. 15:23

Antti Rinne avgår – FSD:s ordförande i Åbo: ”Man undrar vad Centern tror att de har att vinna på det här”

Kai Alajoki är ordförande för Åbo socialdemokrater. Han säger att det säkert var nödvändigt för statsminister Antti Rinne att avgå i och med att Centern inte hade förtroende för honom, men förstår inte vad Centern vill uppnå med det här..

YLE - 03 dec 19 kl. 15:23

Antti Rinne avgår – FSD-ordförande i Åbo: ”Man undrar vad Centern tror att de har att vinna på det här”

Kai Alajoki är ordförande för Åbo socialdemokrater. Han säger att det säkert var nödvändigt för statsminister Antti Rinne att avgå i och med att Centern inte hade förtroende för honom, men förstår inte vad Centern vill uppnå med det här..

YLE - 03 dec 19 kl. 07:54

Antti Rinne avgår men fortsätter som SDP:s ordförande, regeringen fortsätter som expeditionsministär – Svenska Yle följer med regeringskrisen live

Statsminister Antti Rinne har lämnat in sin avskedsansökan. Rinnes korta tid som statsminister är över. Sanna Marin och Antti Lindtman har anmält intresse för statsministerposten..

Expressen - 03 dec 19 kl. 11:31

Finlands statsminister Antti Rinne avgår

Finlands statsminister Antti Rinne avgår, uppger Hufvudstadsbladet..

YLE - 03 dec 19 kl. 11:36

Analys: Statsminister Antti Rinne tvingades avgå - både Sanna Marin och Antti Lindtman intresserade att ta över

De senaste dygnens politiska kullerbyttor är alldeles exceptionella för finländsk politik. Statsminister Antti Rinne (SDP) lämnade i dag in sin avskedsansökan till presidenten, men de fem regeringspartierna räknar med att kunna fortsätta regera tillsammans..

UNT - 03 dec 19 kl. 11:42

Finlands statsminister Antti Rinne avgår

Statsminister Antti Rinne har lämnat in sin avskedsbegäran till presidenten..

Fler nyheter från YLE

YLE - 7 timmar sedan

Finländska politiker om Kulmunis al-Hol-omröstning: Populistiskt och otroligt olyckligt

Finansminister Katri Kulmunis (C) infall på på instagram be folk rösta om vad man borde göra med finländarna i al-Hol-lägret i Syrien har också väckt bestörtning på hemmaplan. Samtidigt torde Finlands politiska linje i frågan slås fast på måndagen..

YLE - 7 timmar sedan

Finländska politiker om Kulmunis al-Hol-omsröstning: Populistiskt och otroligt olyckligt

Finansminister Katri Kulmunis (C) infall på på instagram be folk rösta om vad man borde göra med finländarna i al-Hol-lägret i Syrien har också väckt bestörtning på hemmaplan..

YLE - 7 timmar sedan

Många fall av kikhosta vid Nylands brigad i Dragsvik

Sammanlagt 13 beväringar vid Nylands brigad har fått diagnosen kikhosta. De var alla vaccinerade..

YLE - 8 timmar sedan

Kommentar: Finland önskar att al-Hol-kvinnorna inte skulle vara just vårt problem, men i sådana här situationer testas samhällssystemet

Vem har bättre möjligheter att ta emot 10 jihadistiska kvinnor - det kurdiska samhället, med 10 000 misstänkta terrorister i fängelset, eller väldfärdsstaten Finland? Svenska Yles politiska reporter Ingemo Lindroos skriver att hela samhällssystemet testas i debatten om de finländska IS-kvinnorna..

YLE - 8 timmar sedan

Åland får mer pengar - riksdagen godkände ändringen av självstyrelselagen

Riksdagen godkände i dag förslaget om ändring av självstyrelselagen för Åland med rösterna 139-38. Ändringen av självstyrelselagen ger Åland ett nytt ekonomiskt system..

YLE - 9 timmar sedan

FN:s klimatmöte i Madrid kämpar mot klockan - stora nedsmutsare blockerar förhandlingarna

Klimatmötet i Madrid kommer knappast att avslutas som planerat på fredag kväll. Än en gång har förhandlingarna visat sig vara så svåra att mötet drar ut på tiden. Flera stora nedsmutsande länder kör sitt eget race och positionerna är ytterst låsta..

YLE - 9 timmar sedan

Analys: Katri Kulmunis Instaomröstning är ännu ett symptom på desperationen som råder kring al-Hol-beslutet

Centerledaren Katri Kulmunis utspel om al-Hol på Instagram var misslyckat. Samtidigt visar det hur hårt trycket är just nu, skriver Svenska Yles politiska reporter AG Karlsson..

YLE - 10 timmar sedan

Här är tre scenarier för Raseborgs sjukhus - allt hänger på jourens framtid

Det finns nu tre alternativ för den framtida jourverksamheten vid Raseborgs sjukhus. Sjukhusets framtid ska enligt planerna avgöras under vintern eller våren..

YLE - 10 timmar sedan

Elbilen sätter sig i förarsätet — Finlands klimatpanels uträkningar visar att elbilar på sikt är billigare och miljövänligare än bensinbilar

Det är ingen självklarhet att köpa en elbil, inköpspriset är högt och det finns allvarliga miljökonsekvenser vid tillverkningen. Enligt Finlands klimatpanel blir en elbil ändå både billigare och miljövänligare än en bensin- eller dieselbil på bara några år..

YLE - 11 timmar sedan

Lovisas stadsdirektör om att föräldrar vill gå till domstol i skolfrågan: ”Man borde inte göra det till ett juridiskt hårklyveri”

Lovisas stadsdirektör Jan D. Oker-Blom bemöter kritiken efter att det blev klart att Pernå kyrkoby skola inte får pengar i budgeten för nästa år. Föräldrar har sagt att de vänder sig till förvaltningsdomstolen i frågan..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.