YLE > Finland

Friday, 06 December, 07:32

YLE - 02 dec 19 kl. 11:12

Antti Rinne fortsätter som statsminister, kastar bollen över till Centern - Svenska Yle följer med händelserna direktRiksdagsgrupperna förbereder sig för tisdagens interpellation. Centern har en central position i att bestämma hur det kommer att gå för statsminister Antti Rinne (SDP). Nu kastar Centern bollen över till SDP..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Rinne, Centern, Yle, Antti Rinne, SDP

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Antti, Rinnefortsätter som , statsminister, kastar, bollenöver till , Centern Svenska Yle följer med händelserna direkt
YLE - 15 mar 17 kl. 16:06

Antti Rinne: Sannfinländarnas fel om soffliggarna blir fler

SDP:s nyligen omvalda partiledare Antti Rinne vädrar morgonluft inför kommunalvalet. Opinionsmätningar förutspår framgång i valet, och det skulle ge SDP mera tyngd i rikspolitiken.
Det säger Rinne i Svenska Yles serie Fokus på partiet.

YLE - 18 nov 16 kl. 17:15

Ställer Antti Rinne upp igen? Beskedet öppnar för ordförandekamp i SDP

Socialdemokraternas partiordförande Antti Rinne meddelar på lördag inför SDP:s fullmäktige om han kandiderar för ännu en period som partiordförande. Svaret i Hyvinge är med största sannolikhet ja. SDP väljer partiordförande för de följande tre åren i Lahtis i februari.

YLE - 02 dec 19 kl. 11:12

Avgörande stund för Antti Rinne på tisdag - kräver klart besked av Centern

Riksdagsgrupperna förbereder sig för tisdagens interpellation. Centern har en central position i att bestämma hur det kommer att gå för statsminister Antti Rinne (SDP). Nu kastar Centern bollen över till SDP..

YLE - 30 nov 16 kl. 11:00

Antti Rinne: "Allvarligt om statsministern utövar påtryckning på nyhetsbevakning"

Socialdemokraternas ordförande Antti Rinne säger att det är allvarligt om statsminister Juha Sipilä (C) har utövat påtryckningar på Yles nyhetsverksamhet. - Det är viktigt att Sipilä stiger fram och förklarar händelseförloppet, och viktigt är också att han redogör för de e-postmeddelanden som han har sänt, säger Rinne. - Det är framför allt viktigt därför att yttrandefriheten är en central grundlagsenlig rättighet, och den gäller också Yle, säger han.

YLE - 13 jan 17 kl. 04:59

FSD:s delegater i Västnyland röstar på Antti Rinne

De tre västnyländska delegaterna från Finlands svenska socialdemokrater kommer att rösta på Antti Rinne då SDP väljer ordförande. Det är inte så viktigt vem som är ordförande, partiets linje är viktigare, säger Arja Alho som är fullmäktiges ordförande i Sjundeå. Nina Wessberg, Sirkka-Leena Holmberg och Eva Comét är tre av Finlands svenska socialdemokraters 18 delegater på partikongressen i Lahtis den 3-5 februari.

YLE - 29 nov 19 kl. 09:25

Orpo: Statsminister Antti Rinne förtjänar inte riksdagens förtroende - Rinne kommenterar inte

Partiordföranden för oppositionspartiet Samlingspartiet, Petteri Orpo, säger på Twitter att statsminister Antti Rinne (SDP) inte är förtjänt av riksdagens förtroende efter de senaste avslöjandena i postkrisen. Själv vill Rinne inte kommentera den senaste utvecklingen..

YLE - 29 nov 19 kl. 09:25

Orpo: Statsminister Antti Rinne förtjänar inte riksdagens förtroende - Rinne har snabbinkallat presskonferens

Partiordföranden för oppositionspartiet Samlingspartiet, Petteri Orpo, säger på Twitter att statsminister Antti Rinne (SDP) inte är förtjänt av riksdagens förtroende efter de senaste avslöjandena i postkrisen. Statsministern har kallat till presskonferens klockan 12.30..

YLE - I förrgår: 11:36

Analys: Statsminister Antti Rinne tvingades avgå - både Sanna Marin och Antti Lindtman intresserade att ta över

De senaste dygnens politiska kullerbyttor är alldeles exceptionella för finländsk politik. Statsminister Antti Rinne (SDP) lämnade i dag in sin avskedsansökan till presidenten, men de fem regeringspartierna räknar med att kunna fortsätta regera tillsammans..

YLE - I förrgår: 07:54

Antti Rinne lämnade över regeringens avskedsbrev till presidenten – regeringen fortsätter som expeditionsministär – statsrådet ordnar presskonferens klockan 13 – Svenska Yle följer med regeringskrisen live

Statsminister Antti Rinne har lämnat in sin avskedsansökan. Rinnes korta tid som statsminister är över. Sanna Marin och Antti Lindtman har anmält intresse för statsministerposten..

YLE - I förrgår: 07:54

Antti Rinne avgår men fortsätter som SDP:s ordförande, regeringen fortsätter som expeditionsministär – Svenska Yle följer med regeringskrisen live

Statsminister Antti Rinne har lämnat in sin avskedsansökan. Rinnes korta tid som statsminister är över. Sanna Marin och Antti Lindtman har anmält intresse för statsministerposten..

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Sista julen på Ekenäs naturum - ”Det här jobbet har betytt mycket för mig”

En era går i graven när Ekenäs naturum stänger i sin nuvarande form. Lotta Söderlund har haft ansvaret för naturum i nästan tjugo år men är nu redo att blicka framåt efter många tunga månader av ovisshet..

YLE - 1 timme sedan

HS: Enligt utrikesministeriets konsulchef har utrikesminister Haavisto fattat beslut som strider mot lagen

Utrikesministeriets konsulchef riktar kraftig kritik mot utrikesminister Pekka Haavistos ledarstil och anklagar Haavisto för att ha fattat lagstridigt beslut..

YLE - 1 timme sedan

Fira Finlands självständighet med Svenska Yle – vi är med dig hela dagen

Finland fyller 102 år och Svenska Yle ger dig möjlighet att delta i självständighetsfirandet på många plattformer..

YLE - 1 timme sedan

Essä: “Inte har frun anledning att sörja till döds bara för att sonen stupade för fosterlandet” - hur den finländske hjälten blev en politisk spelbricka

Hur bär man erfarenheten av sin sons, sitt barns, död i krig? Med värdighet? Lugnt, ohysteriskt?

YLE - 12 timmar sedan

Utrikesministeriets fackorganisation kritiserar omplacering av tjänsteman – Haavisto: Något slutgiltigt beslut om omplacering fattades aldrig

Fackorganisationen för de anställda vid Utrikesministeriet UHVY kräver svar med anledning av att den konsulära chefen Pasi Tuominen flyttats från sin arbetsroll på Utrikesministeriet..

YLE - 12 timmar sedan

Utrikesministeriets fackorganisation kräver förklaring av Pekka Haavisto efter omplacering – Haavisto ber om ursäkt

Fackorganisationen för de anställda vid Utrikesministeriet UHVY kräver svar med anledning av att den konsulära chefen Pasi Tuominen flyttas från sin arbetsroll på Utrikesministeriet..

YLE - 14 timmar sedan

Omöjligt att veta vilken lönenivå som försämrar konkurrenskraften

Enligt arbetsgivarsidan ligger Finland efter liknande länder när det gäller lönernas konkurrenskraft. Men konkurrenskraften är svår att mäta..

YLE - 15 timmar sedan

Antti Rinne utsågs till regeringssonderare - Samlingspartiet och Rörelse nu protesterar

Socialdemokraternas ordförande Antti Rinne har som väntat valts till uppdraget som regeringssonderare vid riksdagsgruppernas gemensamma möte på torsdag eftermiddag. Samlingspartiet och Rörelse nu protesterar mot valet..

YLE - 16 timmar sedan

Nybakade Virkbystudenterna firar självständigheten med Okänd soldat, studentfest, gröna kulor och slottsbalen

De nybakade studenterna Oscar Snellman från Karis och Emil Wikström från Sjundeå firar i dag (5.12) i dubbel bemärkelse..

YLE - 17 timmar sedan

Alma Medias vd Kai Telanne går fri - åtalet om diskriminering i arbetslivet förkastas

Tingsrätten i Birkaland har förkastat åtalet mot Alma Medias verkställande direktör Kai Telanne om diskriminering i arbetslivet i fallet då en kvinnlig sökande till chefredaktörsposten nobbades..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.