SVT > Utrikes

Wednesday, 11 December, 18:44

SVT - 02 dec 19 kl. 20:09

HRW: Flera personer har blivit bortförda i IrakprotesternaProtesterna i Irak fortsätter att rasa och har skördat över 420 liv. Medan landet inväntar ett nytt styre efter premiärministerns avgång kommer uppgifter om att flera personer blivit bortförda, bland annat från Tahrirtorget i Bagdad..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
HRW, Irakprotesterna, Irak, Tahrirtorget, Bagdad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: HRWFlera personer har blivit , bortfördai , Irakprotesterna
Kristianstadsbladet - 10 jun 14 kl. 18:30

Två flickor bortförda i Norge


Två flickor som var på väg hem från skolan blev på tisdagen bortförda av maskerade män i norska Austmarka, nära Kongsvinger och bara några mil från Charlottenberg i Sverige.Flickorna är sex och åtta år gamla. Enligt polisen i Hedmarks polisdistrikt hämtades de från en skolbuss och placerades i en silvergrå suv av mindre modell.

BT - 10 jun 14 kl. 18:30

Två flickor bortförda i Norge

Två flickor som var på väg hem från skolan blev på tisdagen bortförda av maskerade män i norska Austmarka, nära Kongsvinger och bara några mil från Charlottenberg i Sverige. Flickorna är sex och åtta år gamla. Enligt polisen i Hedmarks polisdistrikt hämtades de från en skolbuss och placerades i en silvergrå suv av mindre modell.

Expressen - 03 okt 19 kl. 17:36

Sex skolflickor bortförda av beväpnade män i Nigeria

Sex skolflickor och två lärare har blivit bortförda av beväpnade män i Nigeria, rapporterar Xinhua. Personerna ska ha blivit bortförda från en skola..

Barometern - 25 nov 13 kl. 21:04

Svenska journalister bortförda

Två erfarna svenska journalister har försvunnit i Syrien. Enligt utrikesdepartementet blev de bortförda i lördags. Vem som ligger bakom är okänt.

BT - 28 aug 14 kl. 23:38

Över 40 FN-observatörer bortförda

Beväpnade rebeller i Syrien har fört bort 43 observatörer ur en FN-styrka i Golanhöjderna. Inga svenskar finns bland de bortförda.Enligt FN greps observatörerna och fördes bort på torsdagsmorgonen nära Quneitra, av en beväpnad grupp som strider mot syriska regimen.

Skånskan - 25 nov 13 kl. 16:55

Två svenska journalister bortförda

Två erfarna svenska journalister har försvunnit i Syrien. Enligt utrikesdepartementet blev de bortförda i lördags. Vem som ligger bakom är okänt..

GöteborgsPosten - 25 nov 13 kl. 19:02

Svenska journalister bortförda i Syrien

Två erfarna svenska journalister har försvunnit i Syrien. Enligt utrikesdepartementet blev de bortförda i lördags. Vem som ligger bakom är okänt..

UNT - 25 nov 13 kl. 16:32

Svenska journalister bortförda

Två svenska journalister har försvunnit i Syrien. Enligt utrikesdepartementet blev de bortförda i lördags..

TA - 26 nov 13 kl. 10:01

Journalister bortförda vid Maaloula

Foto: TT
Journalisterna Magnus Falkehed och Niclas Hammarström som försvunnit i Syrien fördes bort när de var på väg att lämna byn Maaloula, skriver Expressen.
Niclas Hammarström är knuten till bildjournalistbyrån Kontinent som har haft kontakt med sina kollegor i samband med resan. Det var när Hammarström inte, som avtalat, hörde av sig som man valde att undersöka om något hänt.

SmålandsPosten - 26 nov 13 kl. 11:41

Svenska journalister bortförda

Två erfarna svenska journalister har försvunnit i Syrien. Enligt utrikesdepartementet blev de bortförda i lördags. Vem som ligger bakom är okänt.

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

Terrorforskaren: ”Danska polisen förvånansvärt effektiva”

Terrorforskaren Hans Brun menar att antiterrorinslaget i Danmark speglar säkerhetsläget i Europa..

SVT - 5 timmar sedan

Person med vapen gripen på norsk skola

En person med vapen har gripits vid en skola i Trondheim i Norge, skriver NRK. Mannen ska ha varit klädd i militäruniform..

SVT - 6 timmar sedan

Här tar Boris Johnson reporterns mobiltelefon

När den brittiska reportern Joe Pike, under en intervju med Storbritanniens premiärminister Boris Johnson, visade en bild på en fyraårig pojke som sover på golvet i ett sjukhus vägrade premiärministern att se på bilden. Johnson tog även reporterns mobil och stoppade den i fickan. – Han försöker skifta fokus men det misslyckas kapitalt, för nu pratar alla om den här bilden på pojken, säger SVT:s utsände reporter Jonas Sverin om det kritiserade agerandet från Boris Johnson..

SVT - 6 timmar sedan

Så funkar det brittiska valsystemet

Det brittiska valsystemet skiljer sig avsevärt från exempelvis det svenska och har tenderat att gynna de två största partierna. Men deras dominans har minskat och systemet är kritiserat. SVT:s utrikesreporter Anna-Maja Persson reder ut hur det funkar och varför det skapar problem för opinionsundersökarna..

SVT - 9 timmar sedan

Greta Thunberg håller tal på klimatmötet i Madrid

Klimataktivisten Greta Thunberg ska hålla tal på klimattoppmötet COP25 i Madrid under förmiddagen..

SVT - 11 timmar sedan

Amerikanska städer och företag kraftsamlar för klimatet

President Trumps beslut att USA ska dra sig ur Parisavtalet har lett till ett kraftfullt motstånd inom landet. Nu lovar allt fler stater, städer och företag att ändå uppfylla avtalet. – Tillsammans representerar vi över hälften av USA:s utsläpp och en ekonomi större än Kinas, säger den amerikanske presidentkandidaten Michael Bloomberg..

SVT - 11 timmar sedan

Skådespelarens klimatkänga mot amerikanska regeringen: ”Bristande mod”

Harrison Ford vill att USA stannar i Parisavtalet. -Det är viktigt för oss alla, säger han till SVT..

SVT - 12 timmar sedan

Adelaides flygplats evakuerad

Adelaide airport i den australiska staden Adelaide har evakuerats efter en säkerhetsvarning, rapporterar Reuters. Det är just nu oklart vad varningen ska gälla..

SVT - 15 timmar sedan

Här hamnar isländska kustbevakningen mitt i stormen

Ett rejält oväder har dragit in över Island och satt stopp för både kollektiv- och flygtrafik. Nu fortsätter lågtrycket mot Sverige..

SVT - 16 timmar sedan

Här är flygbilder ifrån White Island dagen efter vulkanutbrottet

Efter vulkanutbrottet på White Island har Nya Zeelands premiärminister Jacida Ardern berömt besättningen på de fyra helikoptrar som tog sig till ön för att rädda människor där ifrån..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.