SVT > Kultur

Tuesday, 10 December, 10:07

SVT - 02 dec 19 kl. 20:02

Reportrar utan gränser: ”Malta börjar närma sig diktaturer när det gäller pressfrihet”Maltas premiärminister Joseph Muscat kommer att avgå efter utvecklingen i mordutredningen på journalisten Daphne Caruana Galizi. – Han har åtminstone ett finger med i spelet såtillvida att han hela tiden har försvårat och förhindrat polisutredningen, säger Reportrar utan gränsers vice ordförande Urban Hamid..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Joseph Muscat, Daphne Caruana Galizi, Reportrar, Urban Hamid

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Reportrarutan , gränser, Maltabörjar , närmasig , diktaturernär , det gäller pressfrihet
YLE - 04 nov 15 kl. 15:14

Ungdomar vill ändra på hattetiketten

Många ungdomar anser att det är dags att ändra på de dammiga reglerna om att hatten eller mössan ska av inomhus. Varför de över huvudtaget existerar och hur de egentligen lyder råder det också delade meningar om. Frasen “Kan du ta av mössan/hatten, tack” eller gesten då man vrider på handleden nära pannan är för många ungdomar idag inte obekant.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Protester mot Peter Handke väntas under tisdagen

I kväll tar Peter Handke emot sitt omstridda Nobelpris i litteratur. Under eftermiddagen och kvällen väntas protester mot pristagaren på Norrmalmstorg i Stockholm. – Arrangören uppskattar att mellan 800 och 1500 personer kommer att delta, säger Anna Westberg, presstalesperson på polisen i region Stockholm..

SVT - 13 timmar sedan

Filmstjärnan Kirk Douglas fyller 103 år

Han föddes i New York den 9 december 1916 som Issur Danielovitch Demsky men bytte namn innan tjänstgöringen i andra världskriget..

SVT - 14 timmar sedan

Nils Funcke: ”Tingsrättens argumentation är svag”

Journalisten och yttrandefrihetsexperten Nils Funcke säger till Kulturnyheterna att tingsrätten lika gärna kunde ha friat Cissi Wallin, och att han vill se en omprövning av domen i en högre instans. – Det skulle mycket väl ha kunnat landa i att det var försvarligt att publicera uppgifterna, säger han..

SVT - 16 timmar sedan

Vinnare av Stora journalistpriset fälls i Granskningsnämnden

Dokumentärserien Hästgården från Sveriges radio berättade om en ridlärare som anklagats för sexuella övergrepp på sina elever. Programmet vann Stora journalistpriset 2018, men fälls nu i Granskningsnämnden..

SVT - 16 timmar sedan

TV4-kanalerna riskerar att släckas ner

Natten till den elfte december riskerar TV4-kanalerna och streamingtjänsten C More att släckas ner för Tele 2:s kunder. Detta på grund av en konflikt mellan TV4-kanalerna/C More och Tele 2. En tredjedel av svenska hushåll riskerar att drabbas..

SVT - 17 timmar sedan

Turkiet kommer inte att medverka under Nobelceremonin

Turkiets Sverigeambassadör kommer inte att medverka under Nobelceremonin, meddelar ambassaden i ett mejl till SVT Nyheter. Liksom Albanien och Kosovo uppges orsaken vara att Nobelpriset i litteratur tilldelas den österrikiske författaren Peter Handke..

SVT - 18 timmar sedan

Kritik mot den sydkoreanska popindustrin: Popstjärnorna förväntas vara perfekta

På bara några månader har den sydkoreanska popscenen skakats av tre dödsfall. Det här har lett till en stor debatt om pressen på landets unga popstjärnor. – Sydkorea är ett ganska konservativt land.

SVT - 19 timmar sedan

Fredrik Virtanen: ”Internet glömmer inte”

Cissi Wallin döms för grovt förtal efter att ha publicerat ett inlägg på Instagram där hon anklagar Fredrik Virtanen för våldtäkt. Fredrik Virtanen kommenterar nu saken i sin blogg. – Den statliga rättskipningen borde ändå avskräcka andra från att näthata, skriver han..

SVT - 19 timmar sedan

Stellan Skarsgård Golden Globe-nominerad

Stellan Skarsgård nomineras till en Golden Globe för sin skådespelarinsats i HBO-serien Chernobyl. Den svenske skådespelaren nomineras i kategorin bästa manliga biroll..

SVT - 19 timmar sedan

Virtanen: Förövaren är fälld i domstol

”Jag är glad över domslutet. Möjligen kan tillvaron nu gå vidare efter de värsta två åren i mitt och min familjs liv.” Så skriver Fredrik Virtanen på sin blogg strax efter att den fällande domen mot Cissi Wallin blivit offentligt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.