YLE > Finland

Tuesday, 10 December, 18:01

YLE - 02 dec 19 kl. 20:04

Kaskö tar upp fusionsfrågan igen: ”Alla förstod vad Kommunförbundets utlåtande betydde”Fusionsfrågan lever än i Kaskö, det står klart efter att stadsstyrelsen uppmanar fullmäktige att på nytt ta upp frågan om en eventuell fusion med Närpes. Styrelseordförande Carl-Gustav Mangs (SFP) säger att styrelsen var enig i frågan..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Kommunförbundets, Kaskö, Närpes, Carl-Gustav Mangs, SFP

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kaskö, tarupp , fusionsfrågan, igenAlla , förstodvad , Kommunförbundets, utlåtande betydde
YLE - 03 dec 19 kl. 15:39

Fusionen rör upp känslor i Kaskö: "Folk är arga, aggressiva och sura"

Stämningen i staden har blivit sämre och sämre i och med att fusionsfrågan har blivit mer och mer infekterad. Det säger Kasköbor som Yle Österbotten pratat med. Lisbeth Nissén och Ingrid Nykänen är trötta på fusionsnacket och vill ha ett beslut..

YLE - 18 feb 15 kl. 12:34

Fartyg lämnade Kaskö på väg till Storbritannien

Om fyra dagar anlöper fartyget Fri Brevik hamnen i Hull i Storbritannien. Hon lade ut från Kaskö hamn vid elvatiden i dag på förmiddagen. Den nya fraktlinjen för sågvirke mellan Hull och Kaskö, är ett led i utvecklingen av Kaskö hamn, säger Patrik Hellman projektchef för Kaskö hamn.

YLE - 13 jun 17 kl. 20:58

Mangs och Häggblom fortsätter leda Kaskö

Carl-Gustav Mangs (SFP) fortsätter att leda stadsstyrelsen i Kaskö och Kari Häggblom (SDP) leder fullmäktige. Nu ska man behandla en eventuell fusion med Närpes. Det nya fullmäktige i Kaskö sammanträdde för första gången på tisdag.

YLE - 05 jun 13 kl. 15:57

Eskilsöfärjan kör normalt igen

Eskilsöfärjan i Kaskö trafikerar normalt igen. Färjan har haft problem med styrsystemet och det har lett till att färjan stått stilla i flera omgångar de senaste dagarna. Stoppen har varat en eller två timmar i taget.

YLE - 21 mar 16 kl. 06:36

Bollsporterna tar hem guldet i idrottsstöd i Österbotten

Samtliga kommuner i Österbotten anser att idrottsverksamheten är viktig för att främja hälsa och välmående. Ansökningstiden för verksamhetsstöd och fritidsbidrag är aktuell i de flesta kommunerna, men vilka idrottsgrenar är det som får mest stöd? Det är inte bara fotboll, friidrott, skidsport och ishockey som kommunerna nämner när de pratar om vilka grenar de stöder mest.

YLE - 23 jun 16 kl. 15:23

Jesse och Mocki steg till täten i X3M-tipset

Jämna fina prestationer gör att Jesse från Kristinestad och Mocki från Larsmo numera delar förstaplatsen i X3M-tipset, där idén är att förutspå vad som händer i Europamästerskapet i fotboll. De har femton poäng var. EM har hittills bjudit på en hel del överraskningar - exempelvis Ungerns och Islands framgångar.

YLE - 25 aug 14 kl. 05:53

Sidebyborna får längre till akuten

Från och med oktober tas den nya samjouren i bruk på Vasa centralsjukhus. Det betyder att de som har krämpor efter klockan 16 inte mera kan besöka den egna hälsovårdscentralen, utan ska ta sig till Vasa. Anna-Carin Appelback och hennes familj i Sideby har omkring 160 kilometer till Vasa.

YLE - 08 dec 16 kl. 17:30

Den finlandssvenska småstaden – paradis eller helvete?

För ett tag sedan bad vi om era småstadsberättelser och fick in många svar. De gav olika bilder av de små städerna i Svenskfinland och det som händer under ytan i dem. Vi sammanställde delar ur berättelserna här.

YLE - 03 jan 16 kl. 08:14

Arbetsförhinder bakom politikers frånvaro i Österbotten

Några är alltid med, andra nästan aldrig. Det visar vår genomgång av fullmäktigeledamöterna i Österbotten. I Kaskö finns ett par politiker med stor frånvaro.

YLE - 11 mar 14 kl. 15:01

Österbotten säger nej till färre räddningsverk

Det är fel tidpunkt att minska på antalet räddningsverk, anser de österbottniska kommunerna. Inrikesministeriet vill att Österbottens, Södra Österbottens och Mellersta Österbottens räddningsverk blir ett räddningsverk. I sitt förslag vill Inrikesministeriet minska på antalet räddningsverk, från 22 till 11.

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Tunnel till skärgården och back för kommunreform när Åland fick ny regering

Centerns partiledare Veronica Thörnroos valdes idag till lantråd för Ålands landskapsregering. I regeringsprogrammet för den åtta personer starka regeringen går man tvärt emot vad den tidigare landskapsregeringen beslutat om skärgårdens trafiksystem och om kommunreformen..

YLE - 1 timme sedan

Egentliga Finland satsar minst på bashälsovården - i Nyland ökar kostnaderna mest fram till 2030

Det finns stora variationer i vad social- och hälsovården kostar i olika delar av landet. Det här kommer fram i THL:s omfattande granskning..

YLE - 1 timme sedan

Här är Finlands regering - ung, erfaren och kvinnodominerad

Det här är Sanna Marins regering som efterträder den kortlivade regeringen Rinne..

YLE - 7 timmar sedan

Tjänsteman vid Esbopolisen dömd till böter för sexuella trakasserier – jobbar fortfarande kvar

En civil tjänsteman vid Västra Nylands polisinrättning i Esbo har dömts till böter för att ha trakasserat en kvinnlig kollega sexuellt..

YLE - 3 timmar sedan

Hissarna vid järnvägsbron i Karis blir klara först i slutet av januari

Den nya busstationen i Karis har tagits i bruk. Staden tog emot området vid mottagningsgranskningen på måndag (9.12).

YLE - 5 timmar sedan

Rinne ut, Marin in: Riksdagen sade ja till Marin, presidenten godkände nya regeringen – vi sänder och rapporterar live

Finland får en ny regering i dag ledd av Sanna Marin. Riksdagen och president Sauli Niinistö ska utnämna Marin till statsminister och godkänna den nya regeringen..

YLE - 3 timmar sedan

Sanna Marin i sitt första tal som statsminister: Det behövs mycket diskussion regeringspartierna emellan

Riksdagen valde på tisdagen Socialdemokraternas Sanna Marin till statsminister. Efter valet sade Marin att folkets förtroende för politiken återfås genom att åstadkomma resultat..

YLE - 5 timmar sedan

Rinne ut, Marin in: Riksdagen och presidenten ska godkänna den nya regeringen – vi sänder och rapporterar live

Finland får en ny regering i dag ledd av Sanna Marin. Riksdagen och president Sauli Niinistö ska utnämna Marin till statsminister och godkänna den nya regeringen..

YLE - 7 timmar sedan

Tjänsteman inom Polisstyrelsen dömd till böter för sexuella trakasserier – polisen jobbar fortfarande på Esbo polisstation

En tjänsteman inom Polisstyrelsen har dömts till böter efter att ha trakasserat en kvinnlig kollega sexuellt..

YLE - 6 timmar sedan

Dött vildsvin hittades på badstrand i Hangö

Ett vildsvinskadaver har hittats på en badstrand i Täktom i Hangö. Stadsveterinären tog prover på kadavret och nu undersöks om djuret hade svinpest, en sjukdom som hittills inte påträffats i Finland..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.