YLE > Finland

Tuesday, 10 December, 18:00

YLE - 02 dec 19 kl. 19:16

Parterna i teknologiindustrin fick ett medlingsbud - arbetstagarna förkastade budet som arbetsgivaren skulle ha godkäntRiksförlikningsmannen har gett ett medlingsbud till parterna i teknologiindustrin..
Läs mer på YLE

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Parternai , teknologiindustrinfick ett , medlingsbud, arbetstagarna, förkastade, budet, som arbetsgivaren skulle ha godkänt
YLE - 22 feb 17 kl. 10:25

Hur ska lönerna bestämmas i framtiden? - Sipilä vill att parterna håller fast vid nya Finlandsmodellen

Det är oklart hur arbetsgivarna och facken ska komma överens om lönerna i framtiden. Fler parter lämnade förhandlingarna förra veckan och statsminister Juha Sipilä försökte i dag rädda situationen och få parterna att hålla fast vid den så kallade Finlandsmodellen. Statsminister Juha Sipilä försökte i dag få arbetstagare och -givare att hålla fast vid en ny modell för hur lönerna ska bestämmas i framtiden, den så kallade Finlandsmodellen.

YLE - 02 dec 19 kl. 19:16

Parterna i teknologiindustrin fick ett medlingsbud - svar inväntas i kväll

Riksförlikningsmannen har gett ett medlingsbud till parterna i teknologiindustrin. Svar inväntas i kväll..

YLE - 22 feb 17 kl. 10:25

Hur ska lönerna bestämmas i framtiden? - Sipilä försöker få parterna att hålla fast vid den nya Finlandsmodellen

Det är oklart hur arbetsgivarna och facken ska komma överens om lönerna i framtiden. Fler parter lämnade förhandlingarna förra veckan och statsminister Juha Sipilä försökte i dag rädda situationen och få parterna att hålla fast vid den så kallade Finlandsmodellen. Statsminister Juha Sipilä försökte i dag få arbetstagare och -givare att hålla fast vid en ny modell för hur lönerna ska bestämmas i framtiden, den så kallade Finlandsmodellen.

YLE - 22 feb 17 kl. 13:16

Sipilä håller fast vid Finlandsmodellen - EK och arbetstagarna: Den har rasat samman

Statsminister Sipilä och arbetsmarknadsparterna ser olika på hur man ska komma överens om lönerna i Finland. Sipilä vill att parterna ska använda den nya så kallade Finlandsmodellen - medan arbetstagarna Sttk och Akava samt arbetsgivarsidan EK säger att modellen inte längre existerar. Sipilä försökte få arbetstagare och -givare att hålla fast vid den nya modellen för hur lönerna ska bestämmas i framtiden, den så kallade Finlandsmodellen.

YLE - 18 nov 13 kl. 12:13

Parterna fick tilläggstid i cateringkonflikten

Riksförlikningsmannen Esa Lonka har gett ett medlingsbud i Finnairs catering-konflikt, men har gett parterna tilläggstid att ge sina svar. Om ingen lösning nås hotas Finland av omfattande stödstrejker i morgon. Då går bland annat Finnairs kabin- och markpersonal i strejk, vilket hotar stoppa Finnairs flygtrafik.

YLE - 05 nov 17 kl. 05:40

Medlingsbud i elkonflikten - "parterna har närmat sig varandra"

Riksförlikningsman Minna Helle har gett ett medlingsbud i konflikten inom elbranschen. Helle skriver på Twitter att Elektrikerförbundet och teknologiindustrin ska ge sitt svar före kl 19 i kväll..

YLE - 18 nov 13 kl. 09:42

Medlingsbud i cateringkonflikten

Riksförlikningsmannen har gett ett medlingsbud i Finnairs catering-konflikt. Han vill ha parternas svar senast klockan 13 i dag. Parterna förhandlade nästan hela gårdagen utan resultat, och fortsatte vid niotiden i morse.

YLE - 30 nov 15 kl. 08:24

Stödstrejker trots medlingsbud i postkonflikten

En del av stödstrejkerna i postkonflikten har kört i gång trots att parterna som bäst tar ställning till ett medlingsbud. Förbundet för offentligt anställda, JHL och luftfartsunionen IAU meddelar att de inledde stödstrejker under natten. Båda fackens strejker gäller postleveranser på flygplatserna.

YLE - 08 dec 14 kl. 20:54

Nytt medlingsbud i åländska vårdarstrejken

Riksförlikningsman Esa Lonka lade fram ett nytt medlingsbud i den åländska sjukvårdarstrejken på måndagskvällen. Parterna ska ge svar senast klockan 14 på tisdagen. Enligt normal praxis yppar parterna ingenting om budets innehåll innan de svarat riksförlikningsmannen.

YLE - 20 mar 17 kl. 17:31

Medlingsbud i flygstrejken - parterna ska svara före klockan 20

Riksförlikningsman Minna Helle har gett ett medlingsbud i konflikten som gäller de anställda vid Airpro som sköter markservice på Helsingfors-Vanda flygplats. Parterna ska ge sitt svar före klockan 20 på måndag kväll. Det är redan det andra medlingsbudet i konflikten, det första förkastade Luftfartsunionen IAU förra veckan.

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Tunnel till skärgården och back för kommunreform när Åland fick ny regering

Centerns partiledare Veronica Thörnroos valdes idag till lantråd för Ålands landskapsregering. I regeringsprogrammet för den åtta personer starka regeringen går man tvärt emot vad den tidigare landskapsregeringen beslutat om skärgårdens trafiksystem och om kommunreformen..

YLE - 1 timme sedan

Egentliga Finland satsar minst på bashälsovården - i Nyland ökar kostnaderna mest fram till 2030

Det finns stora variationer i vad social- och hälsovården kostar i olika delar av landet. Det här kommer fram i THL:s omfattande granskning..

YLE - 1 timme sedan

Här är Finlands regering - ung, erfaren och kvinnodominerad

Det här är Sanna Marins regering som efterträder den kortlivade regeringen Rinne..

YLE - 7 timmar sedan

Tjänsteman vid Esbopolisen dömd till böter för sexuella trakasserier – jobbar fortfarande kvar

En civil tjänsteman vid Västra Nylands polisinrättning i Esbo har dömts till böter för att ha trakasserat en kvinnlig kollega sexuellt..

YLE - 3 timmar sedan

Hissarna vid järnvägsbron i Karis blir klara först i slutet av januari

Den nya busstationen i Karis har tagits i bruk. Staden tog emot området vid mottagningsgranskningen på måndag (9.12).

YLE - 5 timmar sedan

Rinne ut, Marin in: Riksdagen sade ja till Marin, presidenten godkände nya regeringen – vi sänder och rapporterar live

Finland får en ny regering i dag ledd av Sanna Marin. Riksdagen och president Sauli Niinistö ska utnämna Marin till statsminister och godkänna den nya regeringen..

YLE - 3 timmar sedan

Sanna Marin i sitt första tal som statsminister: Det behövs mycket diskussion regeringspartierna emellan

Riksdagen valde på tisdagen Socialdemokraternas Sanna Marin till statsminister. Efter valet sade Marin att folkets förtroende för politiken återfås genom att åstadkomma resultat..

YLE - 5 timmar sedan

Rinne ut, Marin in: Riksdagen och presidenten ska godkänna den nya regeringen – vi sänder och rapporterar live

Finland får en ny regering i dag ledd av Sanna Marin. Riksdagen och president Sauli Niinistö ska utnämna Marin till statsminister och godkänna den nya regeringen..

YLE - 7 timmar sedan

Tjänsteman inom Polisstyrelsen dömd till böter för sexuella trakasserier – polisen jobbar fortfarande på Esbo polisstation

En tjänsteman inom Polisstyrelsen har dömts till böter efter att ha trakasserat en kvinnlig kollega sexuellt..

YLE - 6 timmar sedan

Dött vildsvin hittades på badstrand i Hangö

Ett vildsvinskadaver har hittats på en badstrand i Täktom i Hangö. Stadsveterinären tog prover på kadavret och nu undersöks om djuret hade svinpest, en sjukdom som hittills inte påträffats i Finland..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.