BT > Nyheter

Friday, 06 December, 05:17

BT - 02 dec 19 kl. 19:02

Många gipsade armar på Akuten:” Åk till vårdcentralen istället”Under måndagen gipsades flera personer på SÄS Akutmottagning. – Det är bara fotgängare som varit här i dag. En av dem hade blivit touchad av en bil, säger Camilla Toftered, undersköterska på SÄS akutmottagning..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Akuten, SÄS Akutmottagning, Camilla Toftered, SÄS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Många gipsade, armar, Akuten, Åktill , vårdcentralen, istället
SmålandsPosten - 09 okt 14 kl. 11:21

Gipsade armar var olagligt

Vuxenpsykiatrin i Växjö får skarp kritik av Inspektionen för vård och omsorg för att man gipsat armar på självskadepatienter. Åtgärderna är olagliga enligt inspektionen. Det var i slutet av september som SVT:s Uppdrag granskning presenterade sin granskning som visade att självskadepatienter vid vuxenpsykiatrin i Växjö mot sin vilja fått sina armar gipsade och fastspända i skenor.

SmålandsPosten - 25 sep 14 kl. 05:30

Patienters armar gipsades

Flera patienter med självskadebeteende vid Rättspsykiatriska region­kliniken i Växjö har mot sin vilja fått sina armar gipsade och fastspända i skenor medan de var nedsövda.
Men enligt landstinget ska det enbart ha rört sig om medicinsk vård. Uppgifterna presenterades i SVT:s Uppdrag granskning på onsdagen.

DN - 29 sep 15 kl. 11:50

Kvinna mådde dåligt – då gipsade läkaren fast hennes armar

En kvinnlig patient med självskadebeteende fick sina armar tvångsgipsade. Nu utreder polisen om rättspsykiatriska kliniken har använt olagliga vårdmetoder..

NT - 08 jun 16 kl. 05:30

Skickades hem med brutna armar

94-åriga Inga Jensen har båda armarna gipsade sedan hon föll hemma i lägenheten..

NSD - 05 jan 16 kl. 10:55

Brutna armar får akuten på knä

Senaste tidens halka har lett till fulla väntrum på akuten vid Sunderby sjukhus..

Blekinge Läns tidning - 12 sep 18 kl. 06:00

Spalten med Yngve: Kör till akuten i Skälmershult!

Uthållighet är inte längre min paradgren, och jag omfattas inte heller av den sentens som är vanlig i pizzeria- och liknande branscher; ”mer av allt.” Något sömndrucken efter knappt fem timmar i Morfei armar tog jag mig an Expressen och hann till halva ledaren innan jag plötsligt förnam en överdos av valrörelse och valvaka. Är det konstigt att man längtar bort nångång, som Anna-Lena Löfgren sjöng.

Skånskan - 22 nov 19 kl. 05:00

Mer yta åt akuten inom Blocket

LUND En ny framtida kulvert till sjukhusområdet gör att akuten i Lund inte kan byggas till som det först var tänkt.
I stället planeras för omdisponeringar för att skapa mer yta åt akuten inom Blocket i Lund.– Den tillbyggnad av akuten som var planerad krockar med att en ny kulvert till sjukhusområdet ska grävas ner framöver när hela sjukhusområdet ska utvecklas, säger Torbjörn Harlenbäck, sjukhusets enhetschef för fysisk utveckling.

Sydsvenskan - 04 feb 12 kl. 06:30

Säkerheten på akuten skärps igen

Akutpersonalen i Malmö har ofrivilligt blivit experter på att ta hand om skottskadade. Med det grova våldet har också hoten mot de vårdanställda ökat.
På åtta månader har åtta människor skjutits ihjäl i Malmö.

Kristianstadsbladet - 28 okt 14 kl. 06:30

Verksamheten på akuten ändras

Foto: Josefine Gustafsson
Akuten på Centralsjukhuset kommer under våren omvandla och ersätta akutens intagningsavdelning till en observationsenhet.
På Centralsjukhuset, CSK, består akuten i dag av en akutmottagning och en intagningsavdelning, ITVA, som tillsammans ger akutmedicinsk service dygnet runt.ITVA är en vårdavdelning för inlagda patienter.

Trelleborgs Allehanda - 07 jan 12 kl. 06:30

Hårt tryck mot akuten

Patienttrycket på akutmottagningen är stort - samtidigt som det pågår en omfattande ombyggnad.
? I december har det varit väldigt högt tryck i hela Skåne och det har märkts även här, säger Towa Jexmark, verksamhetschef på Trelleborgs lasarett.

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

Lämnar Tranemo konstnärsgrupp

Efter 19 år slutar Örjan Gramming, Björn Bergsten och Tommy Pettersson i Tranemo konstnärsgrupp. I år tilldelas de Tranemos kulturstipendium för sina mångåriga ideella gärningar för kommunens kulturliv..

BT - 15 minuter sedan

Merly Åsbogård: ”Jag var ett barn i raffset”

När torskarna ringde smet Merly Åsbogård ut från lektionen på Sandaredsskolan. Hon var bara 14 år när hon blev inlurad i prostitution. Nu är hon statsvetare, prostitutionsöverlevare och en del av den omtalade pjäsen ”Född hora”..

BT - 30 minuter sedan

Barn och kunskap klår flygskam

BT - 1 timme sedan

Murguz: Fattiga inte mer känslostyrda än andra

Det handlar inte att de som har det mindre bra ställt fattar beslut på grund av irrationalitet, utan för att de tvingas göra andra prioriteringar..

BT - 1 timme sedan

SD vill sortera bort oönskade individer

Hur ett sådant förslag kan läggas i dag är obegripligt. Och hur någon människa kan rösta på ett sådant parti är också obegripligt, skriver Allas rätt till liv 2019..

BT - 1 timme sedan

Skrämmande förslag från Åkessons parti

Ta en rejäl funderare på vad partiets förslag och retorik egentligen står för, uppmanar En som alltid kommer stå emot..

BT - 1 timme sedan

Nu har SD:s rasism nått våra bibliotek

Eva Linde, pensionerad lärare, har gått med flyktingbarn till biblioteket. Det vill SD nu stoppa, påpekar hon..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.