Sydsvenskan > Opinion

Friday, 06 December, 05:22

Sydsvenskan - 02 dec 19 kl. 19:00

Underskott får Lomma att minska sociala placeringarPolitiker förnekar att vår sparas bort. ” De som behöver ska få fortsatt hjälp.”.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Lomma

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Underskottfår , Lommaatt , minska, sociala, placeringar
SVT - 14 feb 11 kl. 09:55

Stor oenighet om hur USA:s underskott ska minska

President Obama presenterar i dag statsbudgeten för 2012. USA:s budget- underskott väntas i år uppgå till över en biljon dollar. Men trots omfattande nedskärningar är oenigheten stor om hur underskottet ska minskas..

UNT - 27 maj 14 kl. 20:48

Trögt vända underskott för sociala enheten

Det går långsamt att bryta trenden med stora kostnader på den sociala enheten. Alltför långsamt medger kommunledningen i Tierp..

UNT - 29 apr 11 kl. 10:06

Underskott tvingar fram sparåtgärder

På grund av ett underskott på den sociala sidan tvingas Heby kommun göra nedskärningar i flera av kommunens verksamheter i år. Såväl barn- och utbildningsförvaltningen som vård- och omsorgsförvaltningen tvingas spara drygt en miljon kronor vardera..

Sydsvenskan - 17 aug 17 kl. 17:34

Konstgräset ökänd miljöbov – så ska Lomma minska föroreningarna

20 ton miljöfarlig gummigranulat från konstgräsplanerna kan hamna i vattendragen varje år..

Nerikes Allehanda - 28 maj 15 kl. 05:15

Prognosticerat underskott för sociala verksamheterna

Verksamheterna under social- och omsorgsnämnden i Laxå kommun ser ut att gå med minus för 2015. Just nu är prognosen för hela året ett befarat minus på 2,5 miljoner kronor..

Dalarnas tidningar - 01 feb 16 kl. 18:30

Sparpaketen får landstingets underskott att minska

Under måndagen redovisade landstinget det troliga ekonomiska resultatet för 2015. Troligtvis kommer landstinget gå back med 99 miljoner..

Sydsvenskan - 14 okt 11 kl. 00:05

Lomma på sin kant

Lomma är en av landets bästa kommuner att bo i. Men det är inte minst en följd av en utestängande politik. Resurssvaga människor hålls borta.

Skånskan - 04 jul 16 kl. 19:00

Lomma näst bästa miljökommunen

Lomma/Lund Tidningen Aktuell Hållbarhet har granskat hur landets kommuner arbetar med miljöfrågor.
I årets rankning knep Västerås förstaplatsen, men Lomma ligger hack i häl och har placering nummer två på listan. Lund hamnar på plats tolv bland Sveriges 290 kommuner.

Politikerbloggen - 28 jan 13 kl. 17:29

Så kan snedrekryteringen till universiteten minska


DEBATT. För att minska den sociala snedrekryteringen till universitet och högskola vill jag införa en framtidsstart i grundskolan som består av tre delar: Ett studie- och yrkesvägledarlyft i likhet med lärarlyften för att förbättra vägledningen. Yrkesstart för att göra det möjligt för fler unga att göra medvetna gymnasieval istället och därmed minska gymnasieavhoppen.

Uppsalanyheter.se - 23 maj 17 kl. 23:02

189 miljoner i underskott hos sex nämnder

Den ekonomiska prognosen efter årets första tre månader indikerar ett underskott för sex av kommunens femton nämnder. Nu vidtas åtgärder för att komma till rätta med underskotten...Den ekonomiska prognosen efter årets första tre månader indikerar ett underskott för sex av kommunens femton nämnder.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

”Ställ om socialtjänsten till en organisation med tyngdpunkt på förebyggande arbete.”

Stefana Hoti och Janne Grönholm, Miljöpartiet i Malmö..

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Barn och kunskap klår flygskam

När folk slutar flyga av klimatskäl beror det inte främst på att de skäms, även om ordet flygskam används flitigt i klimatdebatten. I stället är det ökad kunskap och tankar på nästa generation som väger tungt. Det framgår av en ny, svensk studie.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Bröder åtalas för insiderbrott

Två bröder åtalas för grovt insiderbrott i samband med att ett rederi sålde flera fartyg till Kanada, rapporterar Sjöfartstidningen. Enligt åtalet har männen tjänat omkring 800 000 kronor på aktiehandel i samband med affären i augusti 2018. Den ene brod.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

USA: Tusen demonstranter dödade i Iran

USA påstår att uppemot tusen personer kan ha dödats när iranska myndigheter slagit till mot demonstranter i landet. – Det verkar som att regimen kan ha mördat fler än 1 000 iranska medborgare sedan protesterna började, säger Brian Hook, USA:s Iransändeb.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

En till sjukhus efter lägenhetsbrand

En person har förts till sjukhus i samband med en lägenhetsbrand i Gävle, skriver Arbetarbladet. Skadeläget är okänt. Räddningstjänsten ryckte ut vid 22.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Finansbolag gick bäst på Wall Street

Rörelserna var små på New York-börsen på torsdagen, och de ledande indexen stängde med marginella uppgångar. Många investerare förhöll sig avvaktande inför utvecklingen av handelsförhandlingarna mellan USA och Kina. – Vi ligger lågt och ser vad som händ.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Andrén höll nollan när Växjö besegrade Örebro

Det blev en afton som mestadels kändes som serielunk. Växjös målvakt Viktor Andrén höll säsongens första nolla, vilket grundlade segern med 2–0 hemma mot Örebro i SHL. Den inledande 20 minuterna var en sömnig historia som Växjös lagkapten Erik Josefsson.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Everton sparkar tränaren efter derbyförlust

Fotbollstränaren Marco Silva får sparken av Everton efter en svag höst i Premier League där laget parkerar på en nedflyttningsplats. "Styrelsen vill tacka Marco för hans tjänster de senaste 18 månaderna och önskar honom allt gott i framtiden", skriver k.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Två ton kokain beslagtaget i Polen

Polska myndigheter har gjort ett jättebeslag av två ton kokain och gripit sju personer när de nystat upp härvan. – Det här är det största smugglingsförsöket på allra minst de senaste 30 åren, säger Mateusz Morawiecki, landets premiärminister, till repor.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Spitfireplan landar efter varv runt jorden

Den gjorde tjänst redan under andra världskriget och nu firade den 76 år gamla kärran med en roll och några överflygningar innan den landade på hemmaflygfältet Goodwood i södra England. Stridsflygplanet av den ikoniska typen Spitfire hade då gjort en 37.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.