Expressen > Opinion

Wednesday, 11 December, 21:19

Expressen - 02 dec 19 kl. 18:55

Alternativet till snabbtåg är både dyrt och dåligtLiberalerna vill rusta upp befintliga stambanor i stället för att bygga nytt för höghastighetståg. Men Trafikverket har redan slagit fast att det både är kostsamt och ger lägre nytta..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Trafikverket

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alternativettill , snabbtågär , både, dyrtoch , dåligt
Skånskan - 06 feb 19 kl. 15:42

Gärna snabbtåg men utred alla alternativ

Frågan om snabbtåg är en av de största frågor som nuvarande generationer politiker har att ta ställning till. På plussidan finns miljövänligheten och att snabbtåg kan knyta ihop vårt land med övriga Europa på ett sätt som vi aldrig upplevt men kan ske eftersom det pågår ambitiösa snabbtågssatsningar i en rad EU-länder. Men frågetecknen är också många.

Dagens PS - 18 apr 18 kl. 08:46

Ledarkollen: Knytblusar, fred och snabbtåg

Författaren och skribenten Marcus Birro sammanfattar och kommenterar för Dagens PS räkning morgonens ledarsidor – både i Sverige och internationellt. Ledarkollen i dag fokuserar på FN:s fredsarbete, Sveriges infrastruktur och en kulturministerns ”olämpliga” uttalanden. Är det dags för höghastighetståg nu?

Dagens PS - 18 apr 18 kl. 08:46

Ledarkollen: Knytblusar, fred och snabbtåg

Författaren och skribenten Marcus Birro sammanfattar och kommenterar för Dagens PS räkning morgonens ledarsidor – både i Sverige och internationellt. Ledarkollen i dag fokuserar på FN:s fredsarbete, Sveriges infrastruktur och en kulturministerns ”olämpliga” uttalanden. Är det dags för höghastighetståg nu?

YLE - 05 dec 13 kl. 04:38

Dyrt språkprov krävs för att bevisa finskakunskaper

Det enda sättet som en svenskspråkig universitetsstuderande kan bevisa sina finskakunskaper på är att göra ett 220 euros språkprov vid Utbildningsstyrelsen. Jon Lindström har studerat på finska vid Helsingfors universitet men trots det uppfyller han inte de finskakrav som staten ställer på tjänstemän. Lindström fick en överraskning då han skulle söka jobb vid Utrikesministeriet.

News55 - 05 jul 16 kl. 13:42

”Vill sälja snabbt och dyrt” – paret som köpte grannens dödsbo måste nu lyckas sälja sitt eget hus

KARLSKRONA. Paret Håkan och Åse Henrikssons gode vän gick bort i vintras på grund av en elakartad tumör. Han hade då hunnit påbörja en stor renovering som Håkan och Åse nu vill fortsätta rusta i samma stil.

BT - 03 sep 19 kl. 06:43

Notan för sommarens vårdkaos på Säs – fyra miljoner: ”Minst dåliga alternativet”

Sommarens akutlösning för fler vårdplatser kostar Säs fyra miljoner. – Det blev dyrt, men det var det minst dåliga alternativet, säger ekonomichefen Torben Pihl..

SR - 07 jun 11 kl. 12:30

Dyrt för Norge att inte välja svenska flygplan

Den norska regeringen fick betala dyrt när det valde amerikanska alternativet till Jas 39 Gripen, det visar nya siffror som publiceras i Norge i dag ..

YLE - 23 jan 14 kl. 14:29

För dyrt med två metrostationer i Östra centrum

Helsingfors funderar nu på att bygga en ny metrolinje och i samband med den en andra metrostation i Östra centrum. Det här ser ändå ut att bli en dröm som aldrig kommer att förverkligas. Åren 2030-2040 växer Helsingfors österut då både Östra centrum och Östersundom byggs ut.

HBL - 23 feb 14 kl. 07:20

Äventyr i Bulgarien stod konsulter dyrt

När privatiseringsvågen svepte över Östeuropa från slutet av 1990-talet var det många som ville vara med. Att spelreglerna inte såg ut som dem man var van vid hemifrån fick många betala dyrt för. Inte heller finansinstituten får klara papper.

YLE - 03 feb 14 kl. 18:38

"Svårt och dyrt att försvara ensam"

Det nordiska försvarssamarbetet är något som ofta betonas i festtal men i praktiken är det inte så intensivt. Bara det faktum att några av de nordiska länderna är NATO -medlemmar och andra inte begränsar möjligheterna. - Konkret idag handlar det närmast om små anskaffningar t.

YLE - 09 sep 17 kl. 09:10

Snårig byråkrati och dyrt att anställa - familjeledigheterna svår nöt för småföretagare

Tre barn under sju år av företagande vid bybutiken SkafferiETT i Bromarv. Det har inte varit något enkelt pussel för köpman Ragna-Lise Karlsson och hennes familj. Bybutiken drivs av två kvinnliga företagare och båda har barn.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 4 timmar sedan

Eskils händer borde inte ha hamnat i domstol

Förre landsbygdsministern Eskil Erlandsson friades från anklagelsen om sexuellt ofredande. Hans händer borde inte hamnat i domstol..

Expressen - 14 timmar sedan

Varför daltas det så med fuskare i Sverige?

Det tycks väldigt synd om fuskare i en ny statlig utredning - de kan ju bli av med både studentlya och rabatter! Kom igen, så jolmigt kan vi faktiskt inte ha det..

Expressen - Igår: 16:36

Anders Borg hade rätt om hopplösa LO

LO hade chansen att sätta sin prägel på framtidens arbetsrätt. Men den öppna striden inom förbundet ger i stället mer makt åt Annie Lööf..

Expressen - I förrgår: 17:24

Åtalet mot ambassadören stänker även på regeringen

Att en svensk ambassadör kan låta sig utnyttjas av en hårdför diktatur avslöjar brister inom Margot Wallströms utrikesdepartement. .

Expressen - I förrgår: 15:43

Kaoset är långt ifrån över på Arbetsförmedlingen

Många känner sig som vinnare efter att regeringen tvingas backa om Arbetsförmedlingen. Men ute i verkligheten kvarstår problemen..

Expressen - I förrgår: 06:45

Se till att ungarna sover och ta bort betyget F i skolan

Bup-köerna kan kortas om vårdkedjan stärks, betygssystemet blir mer rimligt och barn och unga lever mer hållbart. .

Expressen - 08 dec 19 kl. 19:00

Gubbar är faktiskt också människor

Varenda gång jag hör kritiken om att Nobelpriset är gubbigt och om att det saknas förebilder för flickor tänker jag på James Allison..

Expressen - 07 dec 19 kl. 17:50

SD:s genombrott är ett underbetyg åt resten

Vad förväntade ni er egentligen? Alla som nu rasar mot normaliseringen av Sverigedemokraterna borde ägna en stund åt att rannsaka sig själva..

Expressen - 07 dec 19 kl. 06:45

Bråket om Lill-Babs bostad avslöjar systemfel

Hyresreglering och bostadsbrist har gjort förstahandskontrakt värdefulla. Inte konstigt att Lill-Babs dödsbo kämpar för att behålla lägenheten..

Expressen - 06 dec 19 kl. 06:45

EU:s nya ledare låter som en rödgrön minister

Ett stort klimatpaket, kvoterade bolagsstyrelser och ökad ekonomisk jämlikhet. Ursula von der Leyens första dagar som EU-kommissionens ordförande visar att rädslan för högerpopulisternas makt över EU är starkt överdriven..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.