YA > Nyheter

Saturday, 07 December, 13:30

YA - 02 dec 19 kl. 18:00

Folkhögskolans nya folkbildningspris gick till Simrishamns frukostmöten”Med över 20 års uthållighet har föreningens innehåll varierat stort och växlande i takt med den aktuella samhällsutvecklingen”. Så löd ett stycke ur motiveringen när Österlens Folkhögskola presenterade vinnaren av det nya folkbildningspriset. Ett pris som går till Föreningen frukostmöten Simrishamn..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Simrishamns, Österlens Folkhögskola, Föreningen, Simrishamn

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Folkhögskolansnya , folkbildningspris, gicktill , Simrishamns, frukostmöten
YLE - 12 okt 16 kl. 04:59

Raseborgs stad trött på folkhögskolans svaga ekonomi

Raseborgs stad anser att styrelsen vid Västra Nylands folkhögskola i Karis inte har skött sitt uppdrag eftersom man ber om stöd år efter år. VNF:s styrelse ber ägarkommunerna om totalt 80 000 euro i nästa års budget. Vi har gjort allt vi kan för att inte be ägarkommunerna om för mycket pengar, säger styrelseordföranden Kerstin Ilander.

Västerbottens Folkblad - 20 apr 13 kl. 15:47

Folkhögskolans dag firas för fjärde året

Folkhögskolans dag firas i dag vid Medlefors- respektive Strömbäcks folkhögskola. Folkhögskolans dag firas för fjärde året. Den är en möjlighet för allmänhet och nya kursdeltagare [...

NT - 30 mar 14 kl. 09:05

Marieborg firade trefaldigt på folkhögskolans dag

På lördagen firades folkhögskolans dag runt om i landet. Marieborg firade även 80-årsjubileum och att teaterutbildningen har funnits i ett halvsekel..

NSD - 24 maj 15 kl. 16:16

Körsång på Folkhögskolans dag

Framtidsveckan i Övertorneå uppmärksammades bland annat genom arrangemanget Folkhögskolans dag..

Skånskan - 01 feb 17 kl. 14:00

Folkhögskolans filial växer sig stor

Ystad Mitt i Ystad ligger numera en del av Skurups folkhögskola och här har det utbildats sedan 2015. På tisdagen hade skolan öppet hus och presenterade för kommande elever hur det är att gå på allmän kurs, etableringskurs och SFI. ERWP.

Helsingborgs Dagblad - 04 apr 13 kl. 10:03

Folkhögskolans dag på Albins

Återigen är det dags att fira samtliga 150 Folkhögskolor i Sverige. Givetvis tar Albins Folkhögskola i Landskrona del av detta.I skolans lokaler på Eriksgatan 108 kommer det bland annat att finnas pakistansk mat, kaffe, bok-, skiv- och filmbyteri , Ipadutbildning, gissningslekar, möjlighet att få svar på arbetslivsfrågor samt uppläsningar av vår skrivarlinje..

Kristianstadsbladet - 23 okt 13 kl. 09:00

Folkhögskolans elever deltar med utställning

Foto: Tommy Svensson
Flera rum i rummet med keramik, målningar och textil välkomnar dem som besöker Konsthantverkseleverna på Glimåkra folkhögskola under Vävdagarna.
I Prästgården pågår föreberedelsearbetet. Årets konsthantverkselever har trots att det bara gått några månader in på terminen hunnit skapa inom flera olika genrer.?

Skånskan - 08 apr 16 kl. 06:00

Broadway på folkhögskolans scen

ESLÖV Sång, musik och massor av dans. Det utlovar eleverna på musikallinjen på Eslövs folkhögskola som i dag har premiär för sin slutproduktion.
Uppsättningen kretsar kring hur människor använder sig av sociala medier på nätet.

Vimmerby Tidning - 27 sep 12 kl. 10:53

Folkhögskolans Öppna händer är igång

Under tre veckor har eleverna på Mariannelunds folkhögskola ”Öppna händer” varit ute i samhället och hjälpt till med sådant som du som privatperson inte orkar eller hinner med att göra..

Nerikes Allehanda - 02 nov 14 kl. 05:05

Folkhögskolans inviger filial

Folkhögskolan i Hällefors utökar verksamheten i en filial i Örebro. För detta har skolan fått drygt 2 miljoner kronor i statliga pengar..

Fler nyheter från YA

YA - 15 minuter sedan

Varg på rymmen från djurpark

YA - 30 minuter sedan

Pernillas år, från det värsta till det bästa

Efter några sorgtyngda månader orkar Pernilla Andersson ta sina ”Vintersånger från Garbo” på ny turné. Fyra skånska städer är bokade, med final i uppväxtstaden Kristianstads kulturkvarter..

YA - 45 minuter sedan

Piteå tappar Janogy

YA - 1 timme sedan

Iran: Fångutväxling med USA

YA - 1 timme sedan

Ny pallplats för Sandra Näslund

Sandra Näslunds tävlingshelg i Val Thorens har inte varit något att klaga på. Svenskan följde upp fredagens seger med att bli tvåa i lördagens skicross..

YA - 1 timme sedan

Ericssons vd: Vi har haft kanaljer i företaget

Ericssons miljarduppgörelse med amerikanska myndigheter efter mutskandalen är en slutpunkt och ett avstamp mot en bättre framtid, enligt vd Börje Ekholm. Och med facit i hand erkänner han att det funnits "kanaljer" på vissa positioner i företaget..

YA - 1 timme sedan

Johaug överlägsen – Kalla sexa

Therese Johaug gjorde segerrycket nästan direkt. Långt bakom den överlägsna norskan slutade Charlotte Kalla sexa..

YA - 1 timme sedan

Här växer träden som tar hand om koldioxid – dubbelt så snabbt

Lite i skymundan, bakom Björkadammen, skjuter hundratals olika sorters popplar och pilar i höjden. Några är ännu bara tunna pinnar som stuckits ner i jorden, andra är 30 meter höga träd. Men allesammans tar de hand om koldioxiden i luften – i en aldrig tidigare skådad takt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.