SVT > Utrikes

Saturday, 07 December, 18:43

SVT - 02 dec 19 kl. 18:29

Amnesty: Minst 208 döda i Iran efter protesternaProtesterna i Iran verkar så gott som helt nedslagna. Samtidigt meddelar människorättsorganisationen Amnesty International att den drygt veckolånga bensinprotesten skördat minst 208 liv..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Iran, Amnesty International

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: AmnestyMinst , 208, dödai , Iranefter , protesterna
Dagen - 04 okt 11 kl. 03:00

Iran ändrar åtalspunkterna

Nu säger iranska myndigheter att konvertiten Yousef Nadarkhani har dömts till döden för våldtäkt, utpressning och sionism - inte för att han har blivit kristen. Ändringen visar att Iran kanske ändå inte är okänsligt för omvärldens kritik.

I förra veckan stod Nadarkhani åter inför domstol.

Nyhetsverket - 28 feb 12 kl. 08:36

Amnesty: Irans MR-brott tilltar

Medan världens blickar är riktade mot revolterna i arabvärlden har Iran fortsatt att slå ner hårt mot alla dissidenter. Brotten mot de mänskliga rättigheterna väntas dessutom tillta när landet närmar sig val, uppger Amnesty International, skriver CNN.com.

Sydsvenskan - 26 jan 16 kl. 06:47

Unga fortsätter avrättas i Iran

Mellan 2005 och 2015 avrättades 73 personer i Iran som var under 18 år när de begick brottet de dömts för. Det enligt en rapport från Amnesty International som visar att landet fortsätter att döma unga till döden trots löften om att upphöra med det. Rapporten visar också att ungdomsbrottslingar i flera fall fått vänta många år på att straffen ska verkställas.

Helsingborgs Dagblad - 26 jan 16 kl. 06:47

Unga fortsätter avrättas i Iran

Mellan 2005 och 2015 avrättades 73 personer i Iran som var under 18 år när de begick brottet de dömts för. Det enligt en rapport från Amnesty International som visar att landet fortsätter att döma unga till döden trots löften om att upphöra med det. Rapporten visar också att ungdomsbrottslingar i flera fall fått vänta många år på att straffen ska verkställas.

BT - 04 apr 11 kl. 13:10

Dags för en ny politik mot Iran

Min avsky för dödsstraffet gjorde att jag blev medlem i Amnesty redan på 70-talet, men 2005 läste jag en tidningsnotis som faktiskt förändrade mitt liv. Gråtande och skräckslagna fördes de båda tonårspojkarna att hängas offentligt på torget i Mashhad, Iran.
Det stod plötsligt klart för mig att kampen mot ett sådant ofattbart barbari måste föras även på det politiska planet.

Sydsvenskan - 28 apr 11 kl. 00:47

Fler hängs i Iran

Iran avrättar allt fler genom offentlig hängning, rapporterar Amnesty International.
Hittills i år har 13 personer hängts offentligt, jämfört med 14 under hela förra året. Det totala antalet avrättningar är dock betydligt högre: 252 förra året.

Helsingborgs Dagblad - 15 dec 11 kl. 03:20

Antalet avrättningar ökar i Iran

I år har antalet avrättningar av dömda för narkotikabrott ökat dramatiskt i Iran, enligt Amnesty. Hittills har 488 narkotikarelaterade avrättningar verkställts jämfört med 166 år 2009. För att hantera de enorma drogproblemen har myndigheterna genomfört många avrättningar trots att det saknas vetenskapliga bevis för att avrättning förebygger knarksmuggling bättre än fängelse, menar Amnesty..

E24 - 27 mar 12 kl. 02:13

Amnesty: Iran ökar avrättningssiffra

Allt fler avrättningar i framför allt Iran har fått antalet kända verkställda dödsstraff i världen att öka till minst 676 under 2011, enligt Amnesty International..

SvD - 27 mar 12 kl. 02:13

Amnesty:Iran ökar avrättningssiffra

Allt fler avrättningar i framför allt Iran har fått antalet kända verkställda dödsstraff i världen att öka till minst 676 under 2011, enligt Amnesty International..

Helsingborgs Dagblad - 27 mar 12 kl. 03:20

Amnesty: Iran höjer avrättningstal

Fler avrättningar i framför allt Iran har ökat de kända verkställda dödsstraffen i världen till 676 under 2011, enligt Amnesty International. Men organisationen betonar att verklighetens siffra är långt högre..

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Experten: ”Du måste vara beredd – innan det värsta händer”

“Shit happens”. Det är docent Lucy Hones främsta mantra. Om man förstår att även dåliga saker händer i livet, förstår man också att ta vara på det som är viktigt.

SVT - 1 timme sedan

Wasseim sköts i terrordådet: “Försökte skydda min dotter från kulorna”

Wasseim Alsati träffades av kulor tre gånger, i magen och i höften. Han är ett av offren för terroristen i Christchurch, Nya Zeeland, i våras..

SVT - 1 timme sedan

Nick överlevde jordbävningen – var fastklämd i tio timmar

Nick Walls var nära att dö när en jordbävning drabbade Christchurch i Nya Zeeland. Men han överlevde – och har inte dåligt samvete för det. – Saker i livet händer bara.

SVT - 5 timmar sedan

Inför Nobels fredspris – SVT har besökt det ökända Ogadenfängelset: ”De kastade ner fångarna i gropen, där fick de ligga i månader”

Den 10 december går Nobels fredspris till den etiopiske premiärministern Abiy Ahmed. Han har hyllats för sina insatser för att avsluta den nära 20 år långa konflikten med grannlandet Eritrea. Abiy Ahmed har också frigett tusentals politiska fångar och öppet bett om ursäkt för den tortyr som pågått i åratal i landets fängelser.

SVT - 13 timmar sedan

Musk frias i uppmärksammat förtalsmål

Teslachefen och miljardären Elon Musk frias från anklagelserna om förtal, av en jury vid en domstol i Los Angeles i amerikanska Kalifornien..

SVT - 13 timmar sedan

Tv-tittarna: Knapp debattseger för Boris Johnson

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson var något bättre än sin motståndare Jeremy Corbyn i fredagens tv-sända debatt inför parlamentsvalet på torsdag, enligt en opinionsmätning som YouGov gjorde direkt efter debatten..

SVT - 15 timmar sedan

Forna motståndare förenas mot Johnson

Nya allianser bildas och gamla strider läggs åt sidan inför det brittiska valet nästa vecka. På fredagen uppmanade två före detta premiärministrar, en konservativ och en socialdemokratisk, väljarna att taktikrösta för att stoppa en jordskredsseger för Boris Johnsons konservativa parti..

SVT - 18 timmar sedan

”Hyfsad prestation av båda ledarna”

Tv-debatten inför det brittiska nyvalet blev en hyfsat jämn uppgörelse. Det säger James Savage, grundare av nyhetsnätverket The Local. Han tror inte att duellen kommer att sätta några tydliga spår i opinionen..

SVT - 20 timmar sedan

Tusentals klimatdemonstrerar i Madrid

Just nu pågår klimattoppmötet COP25 i Madrid, och på fredagskvällen marscherar tusentals genom den spanska huvudstaden. Den svenska klimataktivisten Greta Thunberg är en av deltagarna..

SVT - 20 timmar sedan

Partiledardebatt mellan Corbyn och Johnson

Vi kommer inte att överge någon. Det var ett av Labourledaren Jeremy Corbyns budskap när han inför riksdagsvalet den 12 december debatterade med de konservativas ledare Boris Johnson. Den senare återkom flera gånger till vikten av att genomföra brexit..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.