YA > Lokalt

Thursday, 12 December, 07:38

YA - 02 dec 19 kl. 18:30

Vision ryter till mot Ystadpolitiker: ”Väldigt olyckligt”Det är väldig olyckligt att politiker i Ystad inte förstår den svenska modellen. Det påpekar Eva-Lotta Nilsson, förhandlingschef för fackförbundet Vision, som upprörts över räddningstjänstförbundet beslut att sätta tak på medlemmarnas löner..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Ystadpolitiker, Ystad, Eva-Lotta Nilsson, Vision

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vision, rytertill mot , Ystadpolitiker, Väldigt, olyckligt
Alingsås tidning - 31 mar 17 kl. 05:30

De pekar ut ny vision för Alingsås

Nu startar arbetet med att ta fram en ny vision för Alingsås, ledord som ska styra kommunen mot 2040. Utvecklingschef Kjell Hult talar om en bred men spetsig process som ska leda fram till ett fullmäktigebeslut i sommar. Då ska representanter för näringslivet, 20 föreningar, ungdomsfullmäktige, lasarettet, polisen, tingsrätten och många fler instanser ha fått säga sitt om Vision 2040.

Kristianstadsbladet - 17 jul 14 kl. 08:00

"Från vision till folkfest"

O-Ringen fyller 50 år – och det firar tävlingen med en nyutgiven bok. Journalisten Anders Hansson från Falun har satt O-Ringens 50-åriga historia på pränt: ”Från vision till folkfest.”
Anders Hansson fick idén redan 2009.

Sydsvenskan - 23 maj 15 kl. 04:00

Visionär såg till att allt blev till aska och järn

John Berneli lärde sig skriva låtar inom ramen för bandet Rainkid och lärde sig att ta hand om dem i den studio han driver vid Möllevången i Malmö.Vad gör man då, när man behärskar allt det väsentliga? Man blir sin egen.

Expressen - 13 dec 15 kl. 20:40

Sabrine ryter ifrån mot myten om muslimer

Sabrine får många höra att hennes slöja är påtvingad och att hon är begränsad i sitt liv med press från hemmet. Nu ryter hon ifrån. – Vi är väldigt många muslimer som lever som "vanliga" människor.

Expressen - 31 jan 16 kl. 13:00

Ryter ifrån mot hetsen - visar intima bilden

Ellen Bergström har tröttnat på kroppshetsen. Nu ryter hon i från och visar en bild på sina celluliter - i TV4:s "Nyhetsmorgon". – Det är ett komplex jag haft väldigt länge, säger hon i programmet..

Skånskan - 07 jan 19 kl. 15:00

S ryter ifrån – M tiger om förslaget

ESLÖV Från S-lägret ryter man ifrån rejält mot SD-förslaget om att nyanlända ska sättas i husvagnar.
Moderaternas kommunalråd Catharina Malmborg vill däremot varken säga bu eller bä om idén att nyanlända ska inkvarteras i husvagnar.Att motionen från SD är en trevare till Moderaterna i Eslöv framgår av det mejl som gruppledaren Fredrik Ottesen (SD) skickat till Skånskan tillsammans med motionen.

YLE - 06 feb 14 kl. 04:30

Drumsöförälder ryter till om dagisplaner

Babyboomen bland de svenskspråkiga i Helsingfors som ställer krav på dagvården får inte Drumsöborna att hoppa av glädje. Det nya daghemmet Pärlan, som ska byggas på Busholmen för att täcka en del av det växande behovet av nya dagisplatser, ska nämligen också betjäna barnen på Drumsö. Att skjutsa sina barn från Drumsö till Busholmen är lättare sagt än gjort enligt Shama Österman som är ordförande för familjearbetsgruppen vid Drumsösällskapet.

Barometern - 15 maj 14 kl. 07:29

Visionären Skoog går i pension

Det var lotten som avgjorde om Bengt Skoog skulle få parkchefsjobbet i Kalmar eller inte. Det blev en vinstlott. Om det var enigheten stor när Kalmars attraktör avtackades på slottet efter att ha arbetat i kommunen i 35 år.

Världen Idag - 29 jul 16 kl. 09:54

Vision eller hägring?

När jag var barn så läste jag Kalle Anka. Han råkade ofta i svårigheter. Jag minns särskilt en scen där Kalle hamnat ute i en torr och sandig öken och där hade han irrat omkring i många dagar.

YLE - 19 okt 16 kl. 21:44

Jakobstad får en gemensam vision för kulturen

Jakobstad vill skapa en gemensam vision för kulturproffs, kulturidkare och kulturpubliken. Päivi Jokitalo håller i trådarna för det kulturpolitiska programmet. Arbetet med Jakobstads kulturpolitiska program har inletts.

Fler nyheter från YA

YA - 1 timme sedan

”Mina föräldrars hund råkade få i sig rögad ål”

Bakom lucka 12 hittar vi musikern och låtskrivaren Christoffer Zaar, som i år utsågs till Årets kultureldsjäl i Ystads kommun. När det kommer till julmusik tycker han att den låter bäst i Disneyfilmer..

YA - 1 timme sedan

Kommunen betalar inte för sviktande arenagolv

De sviktande golvet under läktarna i Ystad arena måste åtgärdas nästa sommar. Då kommer idrottshallen att stängas. – Vi kommer inte att stå för kostnaden, säger kommunens fastighetschef Olof Hübner..

YA - 12 timmar sedan

Gatuhus i centrum får pris som bästa renoverade kulturbyggnad

De två senaste åren har kommunen inte lyckats att hitta någon pristagare, men i år gick det. Myndighetsnämnden belönar ägaren till ett renoverat gatuhus på Klostergatan i centrum med priset ur Ingeborg och Emil A Borgs fond.

YA - 12 timmar sedan

Klartecken för rivning i hamnen

Myndighetsnämnden gav i tisdags klartecken att riva fyra byggnader i hamnområdet som en förberedelse för att bygga Hamnstaden..

YA - 18 timmar sedan

Smugglade knark för att försörja sina barn – döms till fängelse

Mannen sålde sin skog i sitt hemland och köpte narkotika för pengarna. Avsikten var att sälja narkotikan i Norden. Hans planer gick dock om intet när tullen sökte genom hans bil och fann 117 800 narkotikaklassade tabletter instoppade överallt i bilen..

YA - Igår: 06:00

"Det ska helst vara en Disney-gran med rätt proportioner”

Bakom lucka 12 i YA:s julkalender döljer sig kommunalrådet Kristina Bendz (M). Många egengjorda sillsorter och god stämning gör hennes jul..

YA - Igår: 06:00

Ansträngt läge på Arbetsförmedlingen: ”Jobbet blivit stressigare”

Fackliga skyddsombud på Arbetsförmedlingen i södra Sverige slår larm om att neddragningarna lett till att personalen inte räcker till för alla arbetssökande. Resultatet blir allt fler långtidsarbetslösa och mer stressad personal. – Vi gör allt med de resurserna vi har, men mer skulle behöva göras, säger John Nilsson, enhetschef på Arbetsförmedlingen..

YA - Igår: 21:45

S tågade mot nerskärningar i vården

Socialdemokraterna i sydöstra Skåne arrangerade på tisdagen en manifestation i Ystad mot nerskärningarna inom sjukvården. – När man sparar 62 miljoner kronor på lasarettet kommer det påverka alla inom vården, sa Cecilia Magnusson-Svärd, en av talarna under manifestationen..

YA - Igår: 21:00

Våldtäktsdömd överklagar fängelsedomen: ”Uppenbar efterhandskonstruktion”

Den 22-årige mannen dömdes av Ystads tingsrätt till två år och två månaders fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna. Mannen har överklagat domen till hovrätten och vill frias eftersom han anser att de var överens om att ha sex..

YA - Igår: 14:50

Michael Saxell minns Marie Fredriksson med beundran: ”En redig jäkla världssångerska”

– Det blir tomt när en röst som hennes tystnar. Det säger låtskrivaren Michael Saxell som haft en hel del samarbete med Marie Fredriksson genom åren. Något färdigt material hann de dock aldrig få fram..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.