SR > Nyheter

Friday, 13 December, 15:25

SR - 02 dec 19 kl. 18:27

Ledare för urfolk tror inte på effekter av klimatmöteI dag inleddes klimatmötet i Madrid. Bevarandet av Amazonas regnskogar är en stor internationell fråga som bekymrar omvärlden. Ledaren för en urbefolkning i Amazonas, Davi Kopenawa, är i Sverige för att ta emot Right Livelihood-priset. Han har liten tro på effekter av mötet..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Madrid, Amazonas, Kopenawa, Sverige, Right Livelihood

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ledareför , urfolk, trorinte på effekter av , klimatmöte
SR - 02 dec 19 kl. 05:59

Ökad press på världens ledare när klimatmötet inleds

I dag inleder FN årets globala klimatmöte, COP 25 i Madrid. Sedan förra året har pressen ökat från alla människor världen över som har gått ut på gatorna med krav på snabbare klimatåtgärder..

SVT - 30 nov 15 kl. 06:43

Världens ledare ska ge klimatmötet en kickstart

Klimattoppmötet i Paris invigs under måndagen med 150 stats- och regeringschefer på plats. Men det är inte de som ska förhandla om själva avtalet, utan det ska baxas i hamn av miljö- och klimatministrar från de 196 FN-länderna. En bra lösning, tycker Sveriges chefsförhandlare Anna Lindstedt..

Dalarnas tidningar - 15 sep 15 kl. 06:00

LEDARE: Fler tror på spöken än på Löfvens jobbpolitik

När SCB nu presenterar BNP-siffrorna för andra kvartalet 2015 visar det sig att alliansens budget, som ju gällde då, var fortsatt bra för Sverige och svenskarna..

Dalarnas tidningar - 19 apr 16 kl. 13:38

LEDARE: Vem tror Peter Hultqvist att han lurar? Sverige är nu än närmare Nato.

Riksdagen fattar det definitiva beslutet i slutet av maj, ett beslut som kommer att ha föregåtts av en gedigen nationell debatt inte minst från pacifistiska gräsrötter som bedriver ett engagerat kampanjarbete riktat mot de folkvalda. Den springande punkten är huruvida Nato kommer ha rätt att placera kärnvapen på svenskt territorium – vilket inte är fallet. Värt att påpeka är dessutom att Finland redan har ett värdlandsavtal med Nato..

Sydsvenskan - 02 dec 15 kl. 17:10

Pinsamt att samerna inte får vara med i klimatmötets svenska delegation

I måndags, 30/11, lyssnade jag på ett radioprogram på P1, som jag brukar när jag diskar. Det handlade om julen och dess seder och bruk, hur synen var förr och hur det förändrats fram till nu. Adventskalenderns utförande och synen på dess betydelse togs också upp.

SVT - 17 okt 15 kl. 13:16

Urfolk kan rösta bort Kanadas regering

Efter nio år väntas liberaler och vänsterväljare avsätta Stephen Harper och hans konservativa Tories i måndagens parlamentsval i Kanada. Därmed kan landet få ambitiösare klimatmål..

Expressen - 03 dec 17 kl. 00:42

Obama om klimatpolitiken: "Saknar en tydlig ledare"

USA saknar en "tydlig ledare" när det kommer till klimatpolitiken.Det säger landets förra president Barack Obama i samband med ett besök i Frankrike, skriver Boston Globe.Samtidigt säger han att han tror att USA når sina klimatmål.

Helsingborgs Dagblad - 17 nov 15 kl. 19:28

Rätt plats för klimatmötet. Också nu.

Paris är en stad för känslor, men också en stad för förnuft. Härifrån spreds en gång upplysningens idéer om naturvetenskapens betydelse och om att människan kan – och bör – förändra sina levnadsvillkor. Därför är Paris rätt plats för FN:s klimatmöte.

Sydsvenskan - 17 nov 15 kl. 19:28

Rätt plats för klimatmötet. Också nu.

Paris är en stad för känslor, men också en stad för förnuft. Härifrån spreds en gång upplysningens idéer om naturvetenskapens betydelse och om att människan kan – och bör – förändra sina levnadsvillkor. Därför är Paris rätt plats för FN:s klimatmöte.

Supermiljöbloggen - 24 nov 13 kl. 11:05

Klimatmötet i Polen en besvikelse

Klimatmötet i Warszawa är över och ännu en gång åker världens ledare hem utan att ha tagit nämnvärda steg närmare ett globalt avtal. Kritiken från miljörörelsen är hård, ord som besvikelse och fiasko används för att beskriva mötet. På övertid klarade sig klimatmötet i Warszawa undan en total kollaps, men särskilt många framsteg blev det inte.

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Slut med exportkrediter till fossil verksamhet 2022

Sverige ska senast år 2022 sluta med exportkrediter till fossil verksamhet i andra länder, som en del av den nya exportstrategi regeringen presenterar idag..

SR - 1 timme sedan

”Nu är det dags att leverera”

I Bryssel där EU:s ledare möts togs valresultatet i Storbritannien emot med stor lättnad. Europeiska rådets ordförande Charles Michel gratulerade Boris Johnson till valsegern..

SR - 1 timme sedan

Tiger dödade man på kaffeplantage

I södra Sumatra i Indonesien har ytterligare en person dödats av en tiger. Mannen attackerades på en kaffeplantage igår..

SR - 1 timme sedan

EU:s minimilöner ska inte påverka Sverige

Ett nytt system med minimilöner i EU kommer inte att påverka sättet löner bestäms i Sverige genom förhandlingar mellan arbetsmarknadens parter. Det är budskapet från EU:s nya arbetsmarknadskommissionär Nicolas Schmit som besöker Sverige..

SR - 3 timmar sedan

Väljare förvånade över jordskredssegern

I Storbritannien vann dom konservativa en stor egen majoritet i gårdagens val. Så stor att till och med deras egna väljare är förvånade:.

SR - 3 timmar sedan

9000 hushåll i Norrköping saknar el

Knappt 9000 kunder i södra delarna av Norrköping saknar just nu el..

SR - 3 timmar sedan

Johnson tackar labourväljarna som bytte sida

Det brittiska Torypartiet och dess ledare Boris Johnson vann alltså en storseger i det brittiska nyvalet. Senare i dag kommer han åka till drottningen för att formellt få uppdraget att bilda regering..

SR - 3 timmar sedan

Avstängt på riksväg 23 mellan Åseda och Målilla

Riksväg 23 mellan Åseda och Målla är just nu helt avstängd till följd av en singelolycka..

SR - 4 timmar sedan

Stopp på E6 mellan Strömstad och Tanumshede

E6 är just nu avstängd i södergående mellan Strömstad och Tanumshede..

SR - 5 timmar sedan

25 skadade i explosion i Tyskland

25 personer har skadats i en explosion i Blankenburg, östra Tyskland, rapporterar Reuters..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.