Skånskan > Opinion

Wednesday, 11 December, 04:56

Skånskan - 02 dec 19 kl. 18:17

På turné med De oroligaHässleholm på tisdag och Lund på onsdag. Nu kommer den hyllade Dramatenföreställningen De oroliga, efter Liv Ullmanns roman med samma titel, till Skåne.
– De oroliga ger en bild av hur det kan vara när man som vuxen har en massa ouppklarade saker med sig och det finns igenkänning för alla här, sammanfattar skådespelaren Rebecka Hemse.De oroliga på turné
Pjäsen som ursprungligen sattes upp på Dramaten med Rebecka Hemse, Anita Ekström och Ingela Olsson i de tre rollerna är nu på turné Riksteatern och med Rebecka Hemse samt Marika Lindström och Angela Kovacs i rollerna.
För regin står Pernilla August.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
De, Lund, Dramatenföreställningen De, Liv Ullmanns, Skåne, Rebecka Hemse, Dramaten, Ekström, Ingela Olsson, Riksteatern, Marika Lindström, Angela Kovacs, Pernilla August, Linn Ullmanns, Karen Maria-Bille, Kulturhuset, Hässleholm, Lunds, Hässleholmsbesöket, Stockholm, Riksteaterturné, Ingmar Bergman, Liv Ullmann, Karen-Maria Bille, Olsson, Anita Ekström, Norge, Umeå, Peer Gynt, Solveig, Stora

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: turnémed De , oroliga
Posh24 - 19 maj 13 kl. 07:35

Beyonce ställer inte in turnén på grund av graviditeten!

Igår rapporterade vi att Beyonce väntar sitt andra barn och många blev oroliga för att Queen Bey därav kommer att ställa in de resterande konserterna på sin pågående Mrs. Carter Show-turné. Men precis som alltid så kommer Beyonce att göra allt för att nöja sina fans och kommer därför att genomföra konserterna som vanligt, fast med en växande mage.

Skånskan - 23 maj 17 kl. 10:39

Grande uppges skjuta upp resten av turnén

Enligt TMZ skjuter Ariana Grande upp resten av turnén på obestämd tid. ERWP.fif(0)Ariana Grande skulle på torsdagen ha uppträtt i London men enligt uppgifter till nöjessajten TMZ stoppar hon nu resten av Europaturnén som skulle ha fört henne till Belgien, Polen, Tyskland och Schweiz.

Nya Wermlands Tidningen - 31 jul 12 kl. 07:46

Min soldat-turné väcker starka känslor

Många äldre minns de oroliga tiderna när tyskarna invaderade Norge och Danmark 1940. Föreställningen Min soldat om beredskapstiden i Värmland berör starkt. Publiken log, grät och sjöng med på Brogården i Sunne under måndagen..

SVT Debatt - 10 apr 14 kl. 13:08

Många missförstår medvetet SD:s turné

SVENSK POLITIK Vårdförbundet med flera påstår felaktigt att vi vill tvinga vårdpersonal att polisanmäla patienter utan tillstånd (även kallade papperslösa). SD har ändrat åsikt i frågan och det är olyckligt att många medvetet vägrar att ta del av vår politik. Under våren har vår partiledare Jimmie Åkesson genom sin (S)verigeturné varit ute på verksamhetsbesök i hela landet.

ÖstersundsPosten - 02 feb 15 kl. 16:24

Triakel startar våren med radiokonsert och turné

Triakel spelade i Ådals-Lidens kyrka i Näsåker under sommarens Urkultfestival. Det var klockan 11 på förmiddagen så bandet var lite oroliga över att ingen skulle komman. Det blev tvärtom..

Dagen - 01 feb 11 kl. 03:00

Acuña spelar helst med icke troende

Bland musikintresserade kristna i Sverige förknippas slagverksfenomenet Alex Acuña gärna med gruppen Koinonia som han spelade med under några år på 1980-talet. Nu ligger Alex Acuñas fokus på att spela med musiker som inte är troende. - Gud har sagt åt mig att göra det, säger Acuña som är på väg till Sverige för en fem spelningar lång turné.

Kristianstadsbladet - 06 jul 14 kl. 13:23

McCartney uppträdde efter sjukdom


Under lördagen påbörjade Paul McCartney sin USA-turné i Albany, New York, med en tre timmar lång spelning. Framträdandet bestod av cirka 40 låtar - en mix av McCartneys egna hits, Wings-låtar och Beatles-klassiker.Publiken fick också uppleva ett frieri.

Trelleborgs Allehanda - 06 jul 14 kl. 13:23

McCartney uppträdde efter sjukdom


Under lördagen påbörjade Paul McCartney sin USA-turné i Albany, New York, med en tre timmar lång spelning. Framträdandet bestod av cirka 40 låtar - en mix av McCartneys egna hits, Wings-låtar och Beatles-klassiker.Publiken fick också uppleva ett frieri.

Kristianstadsbladet - 23 feb 12 kl. 12:29

"Loffe" på teatern i kväll

Janne "Loffe" Carlsson, (mitten) Kristianstadsbo tillika folkkär scenpersonlighet och musiker som re?
Vad har du för hållhake på Carina Lidbom? ?

Sydsvenskan - 20 maj 11 kl. 06:30

Omstridd teater får grönt ljus

Arena Baubos uppmärksammade föreställning i Malmö, där en person i ensemblen blev kraftigt berusad, ska nu vidare på turné till Stockholm och Uppsala. Och där är teatercheferna ­inte oroliga.
Det var under en föreställning på Inkonst förra veckan som Arena Baubos föreställning ?

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 8 timmar sedan

Skyskrapa syns långväga

lund Serneke planerar att bygga ett 35-vånings bostadshus (plus takterrass) vid Brunnshögstorget. Det ska ingå i ett komplex med tre höga hus, som totalt får 50 000 kvadratmeter yta för bostäder, verksamhet och service.
Under onsdagen tar tekniska nämnden ställning i frågan.

Skånskan - 8 timmar sedan

Kommunen kräver att skandalhusen rivs

lund Stadsbyggnadskontoret kräver att Akademiska hus tar bort de utdömda studenthusen på Ole Römers väg inom sex månader.
Men Akademiska hus menar att byggnaderna är Prime Livings, företaget som uppförde husen, lösa egendom.Hur frågan ska lösas är därmed oklart.

Skånskan - 8 timmar sedan

Notan för spårvägen blev dyrare

lund Kommunen åker på en smäll på ett mångmiljonbelopp. Anledningen är att Kraftringens flytt av ledningar för spårvägsbygget har blivit mer än dubbelt så dyrt än beräknat – 68 miljoner istället för budgeterade 30 miljoner.
Enligt en utredning ska Lunds kommun stå för merparten av den ökade kostnaden.

Skånskan - 10 timmar sedan

26-åring ny ägare till mindre hus i Kågeröd

Kågeröd Fastigheten på adressen Industrigatan 2 i Kågeröd har fått en ny ägare. Köpare är Ted Larsen, 26 år, tidigare boende på Västergården Klåveröd i Kågeröd och säljare är Mona Gull-Britt Persson. Köpet blev klart i november 2019 och priset blev 800 000 kronor.

Skånskan - 11 timmar sedan

Singelolycka på E22 utanför Hörby

Hörby En trafikolycka inträffade på E22 i höjd med Osbyholm på tisdag eftermiddag.Det rör sig om en singelolycka enligt det larm som inkom till SOS Alarm klockan 17 12. Olyckan ska ha inträffat på E22 strax utanför Hörbys kommungräns, vid Osbyholm, i riktning mot Kristianstad.

Skånskan - 11 timmar sedan

YIF har fått upp ångan

HANDBOLL Efter en aningen trevande öppning har Ystads IF-damerna fått upp ångan i division 1 södra. Fyra raka segrar innebär absolut toppkänning.
– Nu är vi nästan tagit ikapp det vi ”klyddade” till i början, konstaterar Daniel Svensson, YIF-damlagets tränare.

Skånskan - 11 timmar sedan

Kärnväljare

Energiöverenskommelsen höll i tre år, inte till 2040 som det var tänkt, Det är dåliga nyheter för svensk industri och ekonomi: det finns en anledning till att det är viktigt med långsiktighet i just energipolitiken. En näsknäpp mot regeringen är i det här fallet också en näsknäpp mot industri och tillväxt. De avhoppade vill tydligen ha kärnkraft så gärna att man prioriterar det framför stabilitet kring energiförsörjningen.

Skånskan - 11 timmar sedan

Ungt ledarskap

Sanna Marin har valts till världens yngsta sittande premiärminister. I och med det ser vi en koalitionsregering i Finland där alla partier styrs av kvinnliga ledare och dessutom fyra fall av kvinnor under 35. Det har uppmärksammats internationellt: tyvärr är kvinnliga ledare fortfarande tillräckligt sällsynta för att leda till braskande rubriker.

Skånskan - 15 timmar sedan

Rånad på väg hem från jobbet

Malmö
Den 29-årige mannen var på väg hem från jobbet när han blev nerslagen bakifrån och rånad på en mindre mängd kontanter. Klockan var 17.45 när brottet inträffade på Östra Rönneholmsvägen.

Skånskan - 16 timmar sedan

Plåtades i duschen och tvingades snatta

Malmö En 13-årig pojke blev först fotograferad i duschen i skolan och sedan tvingad att snatta.
Annars hotade tre jämnåriga pojkar att lägga ut bilderna på internet.Det var på måndagsförmiddagen som någon av de tre misstänkta gärningspersonerna fotograferade målsägande när han var i duschen på skolan som ligger i utkanten av Malmö.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.