Barometern > Nyheter

Tuesday, 10 December, 06:55

Barometern - 02 dec 19 kl. 18:00

Pucken från glasriket ska lyfta ljudet från vinylenSmålandsposten hänger på när en småländsk ljuduppfinning för finsmakare tar form. Platsen är Skrufs glasbruk..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Skrufs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Puckenfrån , glasriketska , lyfta, ljudetfrån , vinylen
SmålandsPosten - 13 jun 13 kl. 06:50

Studenter ska lyfta Glasriket

Glasriket ska stärkas som besöksmål. Under sommaren jobbar sex studenter för att tydliggöra bruksorternas profil. Det av regeringen initierade Glasriketuppdraget som delas av länsstyrelserna i Kronoberg och Kalmar med uppbackning från regionförbunden har nu startat ett nytt projekt; sommardesignkontor med placering i gamla brukskontoret i Boda.

Barometern - 31 aug 18 kl. 11:29

Projekt ska lyfta Glasriket

De fyra kommunerna i Glasriket inleder ett nytt projektsamarbete kring destinationsutveckling. Projektet ”Glasriket på tillväxt” vill skapa en rejäl skjuts för besöksnäringen..

SmålandsPosten - 11 sep 13 kl. 06:59

Glasriket kräver upprustning

?Glasriket i Småland med sina anrika hantverkstraditioner är något unikt som har väckt beundran över hela världen. Genom åren har det svenska bruks- och konstglaset funnit sin plats i miljontals hem och offentliga miljöer.

Barometern - 11 sep 13 kl. 07:51

Vi tar ansvar för Glasriket

Glasriket. ?Vi är självklart beredda att ta vår del av ansvaret och Glasrikeuppdragets styrgrupp har därför i?

Barometern - 19 dec 18 kl. 06:00

Glasriket ska stärkas genom samarbete

I höstas startade utvecklingsprojektet Destination Glasriket. Målet är att lyfta besöksnäringen genom ett tätt samarbete mellan näringslivet och kommuner..

Barometern - 16 aug 13 kl. 08:01

Blodigt allvar i Glasriket

"Det kommer att bli jäkligt blodiga tolv månader", sa Orrefors Kosta Bodas då nytillträdde vd Magnus Andersson i november förra året. Och det blev det. Veckans besked att Orrefors glasbruk definitivt stängs, som en del av ägaren New Waves åtgärdspaket, är ett hårt slag mot arbetsmarknad, näringsliv och lokal identitet.

Barometern - 16 aug 13 kl. 08:01

Blodigt allvar i Glasriket

"Det kommer att bli jäkligt blodiga tolv månader", sa Orrefors Kosta Bodas då nytillträdde vd Magnus Andersson i november förra året. Och det blev det. Veckans besked att Orrefors glasbruk definitivt stängs, som en del av ägaren New Waves åtgärdspaket, är ett hårt slag mot arbetsmarknad, näringsliv och lokal identitet.

SmålandsPosten - 03 sep 14 kl. 06:19

Glasriket tvingas hårdbanta

Budgeten för AB Glas­riket skärs ned kraftigt, från 5 miljoner till 2,3 miljoner kronor 2015. Budgeten godkändes på en extra bolagsstämma efter en längre tids ekonomiska ­diskussioner.
I fjol uppgick budgeten till 6,6 miljoner kronor, men i takt med bruksnedläggningar har också det ekonomiska stödet till bolaget skurits ned.

SmålandsPosten - 07 sep 13 kl. 08:31

Papper nytt inslag på årets upplaga av Design i Glasriket

Glasvärdering, höstmarknad, utställningar, visningar, workshops och föredrag är inslag i årets upplaga av festivalen Design i Glasriket som arrangeras i dagarna två. ??Folkligt men ändå med en anda av design är årets koncept, säger vikarierande näringslivschef Lillemor Karmenstad, Lessebo kommun.

SmålandsPosten - 15 apr 14 kl. 07:00

Cynism och satir möts i Glasriket

Lokalbefolkningens avståndstagande från teaterns perspektiv på Glasrikekrisen är ett uttryck för såväl bruksandans logik som den lokala uppgivenheten. Kommunalrådets Monica Widnemarks uppbackning av Kostabojkotten i Smålandsposten den 12 april bara förstärker desperationen, skriver Bengt Johannisson, professor, Linnéuniversitetet. Folket i Kosta vill inte roa sig på Torsten Janssons bekostnad utan reser ragg när Regionteatern med satir som metod vill spegla den moderna brukspatronen.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 15 minuter sedan

Vem får prata med vem på Nobelfesten?

Kungen kan prata böcker med en litteraturpristagare medan drottningen får tillfälle att konversera en fysikprofessor. Vad som serveras på den årliga Nobelbanketten är än så länge hemligt, men vi vet vem som får umgås med vem under den långa Nobelmiddagen..

Barometern - 15 minuter sedan

Grönsaksjuice spred magsjukeparasit

Barometern - 45 minuter sedan

Ny spansk regering dröjer längre än trott

Regeringsbildningen i Spanien ser ut att dra ut på tiden. Socialdemokratiska PSOE har siktat på att ro båten i hamn före nyår. Men det nödvändiga passiva stödet från katalanska separatistpartiet ERC villkoras med att ytterst känsliga frågor först måste lösas..

Barometern - 45 minuter sedan

Bättre kommunikationer utvecklar vårt län

Kalmar Öland Airport ”Region Kalmar län ska ha lika goda förutsättningar för snabba, smidiga och goda kommunikationer som någon annan del av Syd-, Väst- eller Mellansverige.”.

Barometern - 30 minuter sedan

Två misstänka rånare gripna

Barometern - 1 timme sedan

Nytt hus för psykiatrin i Oskarshamn slår upp dörrarna

Psykiatrin.

Barometern - 1 timme sedan

Vandring med allmänhet och kommun gav många idéer

När Högsby kommun bjöd in till en så kallad dialogvandring i Frövi- och Kvillenområdet, var det många som nappade..

Barometern - 1 timme sedan

Slottet kommer hamna i skuggan

Just nu pågår “ett av de största projekten i modern tid” i Kalmar hamn..

Barometern - 1 timme sedan

Stå upp för rätten att protestera

En våg av folkliga protester sveper över världen. I en rad länder pågår demonstrationer som handlar om allt från ökande bensinpriser till grundläggande medborgerliga fri- och rättigheter. .

Barometern - 1 timme sedan

Sluta fotografera och titta på showen

Vi var och såg julshowen Christmas Night i Kalmar den 4 december. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.