Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Thursday, 12 December, 02:33

Helsingborgs Dagblad - 02 dec 19 kl. 17:48

Mångtydigheten gör Elisabet Ohlson Wallins altartavla spännande”Paradiset” kan läsas som positiv skildring av sexualitet – eller som syndafallet..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Elisabet Ohlson Wallins

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mångtydigheten, gör, Elisabet, Ohlson, Wallins, altartavla, spännande
Sydsvenskan - 02 dec 19 kl. 17:48

Mångtydigheten gör Elisabet Ohlson Wallins altartavla spännande

”Paradiset” kan läsas som positiv skildring av sexualitet – eller som syndafallet..

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

USA tar steg mot föräldraledighet

För första gången kan amerikanska statsanställda få rätt till tolv veckors betald föräldraledighet, rapporterar flera medier. Demokraterna fick igenom förslaget i samband med att försvarsbudgeten klubbades i representanthuset, i utbyte mot att den repub.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Explosionsrisk vid industri i Gävle

Ett område kring skogsindustriföretaget Billerud Korsnäs i Gävle evakueras efter larm om skakningar i en sodapanna, rapporterar SVT Nyheter Gävleborg. Enligt SOS finns det risk för explosion. – Vi är på plats med räddningstjänst och ambulans, säger Dani.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Svag norsk krona – men varför?

Sedan 2016 har norska kronan tappat kraftigt i värde. Men varför är mer osäkert, och därför ska forskare vid norska motsvarigheten av Statistiska centralbyrån granska fallet. Några hypoteser finns i varje fall, som ska testas.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Filmad polis slog och släpade – brottsutreds

En polis i Eskilstuna misstänks för ofredande i samband med ett ingripande i början av december, rapporterar Eskilstuna-Kuriren. Särskilda åklagarkammaren har inlett en förundersökning mot polisen efter det att videoklipp från polisingripandet publicera.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Tio vulkanoffer till Australien

Delstatsregeringen i australiska New South Wales uppger att tio personer som skadades i vulkanutbrottet i Nya Zeeland förs till sjukhus i Sydneyområdet. New South Wales vårdchef Kerry Chant säger att fyra personer från delstaten redan förts över, och at.

Helsingborgs Dagblad - 4 timmar sedan

Sviten intakt för Västerås – slog serieledaren

Segersviten fortsätter för Västerås. Hockeyallsvenskans formstarkaste lag tog sin åttonde raka seger när Björklöven besegrades hemma med 2–1 på övertid. Det går inte att slå Västerås just nu.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Sánchez får försöka i Spanien

Spaniens tillförordnade premiärminister Pedro Sánchez får i uppdrag av kung Felipe att försöka bilda regering. Sánchez kommer att börja sondera läget med de andra partierna från och med nästa vecka. – Det finns inga andra alternativ, säger han vid en pr.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Securitas köper säkerhetsbolag i Australien

Säkerhetsbolaget Securitas köper det australiska säkerhetsföretaget Fredon Security. Prislappen är 210 miljoner kronor och köpet ska slutföras och konsolideras i Securitas under januari 2020. Med förvärvet stärker Securitas sin position på den australis.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Råd ska stoppa miljardläckaget inom välfärden

Finansdepartementets delegation för korrekta utbetalningar från välfärdssystemen presenterar flera förslag till regeringen för att minska felaktiga utbetalningarna, skriver delegationens ordförande Sven-Erik Österberg på DN Debatt. Minst 11, kanske 18 e.

Helsingborgs Dagblad - 4 timmar sedan

Fedbesked gav modest ökning på Wall Street

USA-börserna rörde sig svagt uppåt efter Fedbeskedet om bibehållen ränta på onsdagen. Beslutet att hålla kvar vid intervallet 1,50–1,75 procent var mycket väntat. Fortfarande är investerarna mest spända på ett besked om det blir några nya tulltariffer r.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.