EU-Parlamentet > Utrikes

Sunday, 15 December, 17:33

EU-Parlamentet - 02 dec 19 kl. 17:03

Artikel - Parlamentet i veckan: biologisk mångfald, pollinerare och nästa EU-ombudsmanLedamöter kommer att rösta om en färdplan för att tackla minskad bipopulation, ambitiösa mål för biologisk mångfald och en granskning av kandidaterna till att bli EU-ombudsman.

Källa : © Europeiska unionen, 2019 - EP.
Läs mer på EU-Parlamentet
Läs mer om:
EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Artikel, Parlamenteti veckan , biologisk, mångfald, pollinerareoch nästa , EU-ombudsman
EU-Parlamentet - 16 apr 14 kl. 12:10

Artikel - Invasiva främmande arter – hotet mot biologisk mångfald

Plenarsammanträde : Importerade djur- och växtarter från andra delar av världen utgör ett av de största hoten mot europeisk biologisk mångfald och mot ekosystemen. Ofta kan de innebära att inhemska arter i det närmaste utrotas. På onsdag den 16 april röstar Europaparlamentet om nya regler för att hantera dessa så kallade invasiva främmande arter, och kanske allra viktigast för att förhindra att nya arter förs in i Europa.

Supermiljöbloggen - 04 feb 16 kl. 12:22

Trappa upp arbetet för biologisk mångfald? Absolut, om EU-parlamentet får välja!

Omröstningen kring ett förbättrat arbete kring biologisk mångald röstades igår igenom, vilket var tur då både rapporten som de röstade om och Världsnaturfonden säger att bevarandet har stort behov av att stärkas. Sverige var inte helt bidragande till det positiva utfallet.  EU-parlamentet hade igår en omröstning kring om arbetet för biologisk mångfald skulle stärkas.

Supermiljöbloggen - 10 dec 18 kl. 12:07

Efter globalt toppmöte om biologisk mångfald: Målen ej på väg att nås

Samtidigt som klimattoppmötet i Polen hölls ett toppmöte för biologisk mångfald i Egypten. Prognosen är att vi inte kommer lyckas stävja den pågående utrotningen av planetens växt- och djurarter. Under två veckor i november samlades över 8000 regeringsrepresentanter och miljöorganisationer i Sharm el Sheikh i Egypten för att delta i klimattoppmötets motsvarighet för biologisk mångfald - Conference of the Parties to the Convention on Biological Diversity (COP14).

Supermiljöbloggen - 10 dec 18 kl. 12:07

Efter globalt toppmöte om biologisk mångfald: Vi kommer inte nå målen till 2020

Samtidigt som klimattoppmötet i Polen hölls ett toppmöte för biologisk mångfald i Egypten. Prognosen är att vi inte kommer lyckas stävja den pågående utrotningen av planetens växt- och djurarter. Under två veckor i november samlades över 8000 regeringsrepresentanter och miljöorganisationer i Sharm el Sheikh i Egypten för att delta i klimattoppmötets motsvarighet för biologisk mångfald - Conference of the Parties to the Convention on Biological Diversity (COP14).

Supermiljöbloggen - 20 feb 15 kl. 00:31

En skyddad biologisk mångfald gynnar människans hälsa

Rapporten Connecting Global Priorities: Biodiversity and Human Health, tar upp och fokuserar på de positiva effekterna biologisk mångfald har på människans hälsa, genom bland annat vattenrening, mediciner, förebyggande av sjukdomar och tillgång till näring. Även andra ekosystemtjänster såsom rekreation, hur biodiversiteten bromsar klimatförändringarna och matproduktion tas upp för att visa på hur otroligt viktig den biologiska mångfalden är att bevara för vår överlevnad. Några av de fokusområden som läggs fram i rapporten är den biologiska mångfaldens påverkan på matproduktion, både inom lantbruk och vattenbruk.

Supermiljöbloggen - 17 okt 19 kl. 14:22

Biologisk mångfald ger större skördar

Åkrar med större biologisk mångfald ger också större skördar. Det visar en omfattande internationell studie med data från nästan 1500 jordbruksfält världen över. Jordbruket har alltmer riktat in sig påstora åkrar, på bekostnad av ängs- och betesmarker.

Supermiljöbloggen - 17 feb 15 kl. 15:28

Motorväg hotar regnskog med högst biologisk mångfald i världen

Den peruanska nationalparken Manu hotas också av gas- och oljeborrning, kokainplantage, trafficking och illegala arkeologiska aktiviteter. [caption id="attachment-21167" align="alignright" width="240"] Foto: Bill Bouton[/caption] Många gas- och oljeföretag prospekterar i området, samt i närliggande nationalparker som Tambopata och Bahuaja Sonene. I dessa områden bor några av världens få folkgrupper som fortfarande lever “isolerade” från vår globala värld.

Barometern - 05 apr 14 kl. 09:06

Avgörande med biologisk mångfald

90 procent av allt liv på land ryms i våra skogar. Skogar upprätthåller balansen i atmosfären, påverkar klimatet och renar luften vi andas. Utsläppen av koldioxid från skogsskövling uppgår till nästan 20 procent av alla växthusgaser som släpps ut i atmosfären.

Regeringen - 08 okt 12 kl. 09:30

FN:s möte om biologisk mångfald i Indien inleds

I dag inleds FN:s möte om biologisk mångfald i Hyderabad, Indien, som pågår 8-19 oktober. I en webbintervju pekar miljöambassadör Annika Markovic på vikten av att integrera frågan om biologisk mångfald i hela samhällsutvecklingen. Om FN-mötet i Indien Miljödepartementet, 8 oktober 2012.

Magazin24 - 31 okt 12 kl. 16:45

Biologisk mångfald vid MX Ramstigen

Länsstyrelsen i Västmanland ger pengar till ett projekt vid motorbanan MX Ramstigen i Arboga. En undersökning om motorbanor kan öka den biologiska mångfalden har Svemo (Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet) startat och Länsstyrelsen i Västmanland har tilldelat projektet 35 000 kronor för att undersöka möjligheterna vid MX Ramstigen. Svemo kommer att organisera motorbanor över hela landet för att dessa ska kunna fungera som refuger för biologisk mångfald.

Fler nyheter från EU-Parlamentet

EU-Parlamentet - I förrgår: 17:14

Press release - EuroLat: serious concern about migration and support to multilateral trade

The worsening migration situation in Latin America and Europe worries parliamentarians in both regions, who also warn against increasing trade protectionism.

Source : © European Union, 2019 - EP.

EU-Parlamentet - Igår: 17:40

Artikel - På gång i kammaren: Sacharovpriset, ny ombudsman, rättsstatsprincipen på Malta

Parlamentet kommer att dela ut Sacharovpriset, välja en ny EU-ombudsman, och diskutera rättsstatsprincipen på Malta samt resultatet av EU-toppmötet vid sin decembersession.

Källa : © Europeiska unionen, 2019 - EP.

EU-Parlamentet - I förrgår: 16:03

Artikel - Frågesport: Hur mycket vet du om mänskliga rättigheter i EU?

Respekt för mänskliga rättigheter är en nyckelfråga för EU. Men känner du till hur? Ta reda på det i vår frågesport!

EU-Parlamentet - I förrgår: 13:06

Agenda - The Week Ahead 16 – 22 December 2019

Plenary session, Strasbourg

Source : © European Union, 2019 - EP.

EU-Parlamentet - 11 dec 19 kl. 18:03

Pressmeddelande - En grön pakt för Europa: första reaktionerna från ledamöterna

På onsdagen debatterade ledamöterna färdplanen för en klimatneutral kontinent med EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen och verkställande vice ordförande Frans Timmermans.

Källa : © Europeiska unionen, 2019 - EP.

EU-Parlamentet - 10 dec 19 kl. 18:13

Artikel - "Walk of Freedom" hyllar vinnare av Sacharovpriset

På Internationella dagen för mänskliga rättigheter invigde idag Europaparlamentets talman Sassoli och vinnaren av Sacharovpriset 2017 Lorent Saleh "Sakharov Walk of Freedom" i Bryssel.

Källa : © Europeiska unionen, 2019 - EP.

EU-Parlamentet - 10 dec 19 kl. 12:13

Press release - MFF: Commission’s plan “impossible to implement” with Finnish proposal

For Parliament’s negotiating team, the preliminary proposal by Finland's presidency of the Council for the next long-term budget of the EU would “condemn the European Union to failure”.
Committee on Budgets

Source : © European Union, 2019 - EP.

EU-Parlamentet - 10 dec 19 kl. 10:53

Pressmeddelande - Eurobarometer: klimatförändringarna är en topprioritet för EU-medborgarna

I EU och över hela världen har ungdomsledda protester för klimatet samlat miljontals människor. Oron för klimatet speglas också i senaste Eurobarometer-undersökningen.

Källa : © Europeiska unionen, 2019 - EP.

EU-Parlamentet - 09 dec 19 kl. 17:19

Press release - EuroLat plenary in Panama: control of trade talks and fight against crime

The scrutiny role of parliaments in trade talks and EU-Latin American cooperation against organised crime will be debated this week in Panama.

Source : © European Union, 2019 - EP.

EU-Parlamentet - 09 dec 19 kl. 15:53

Artikel - Parlamentet i veckan: kammaren i möte om klimatet, konferens om Europas framtid och Sacharovpriset

Ledamöterna kommer att diskutera nya klimatåtgärder i en särskild plenarsession, förbereda en konferens om Europas framtid och hylla människorättsaktivister.

Källa : © Europeiska unionen, 2019 - EP.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.