Världen Idag > Nyheter

Saturday, 14 December, 04:11

Världen Idag - 02 dec 19 kl. 17:03

Muslimsk handläggare: Konvertitens tro inte genuinJustitieminister Morgan Johansson (S) försvarade i riksdagen att en kristen konvertit intervjuades av en muslimsk kvinna i ett uppmärksammat ärende. Men Johansson tycks inte förstå att problemet är bristande kunskap, inte bara den religiösa övertygelse hos handläggaren, säger Rebecca Ahlstrand på Skandinaviska människorättsjuristerna (SHRL)..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Morgan Johansson, Johansson, Rebecca Ahlstrand, Skandinaviska, SHRL

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Muslimsk, handläggare, Konvertitens, trointe , genuin
BT - 07 maj 13 kl. 15:25

Handläggare släcker bränder i Gislaved

Snart är brandmannens saga all. Handläggarens era stundar. Så blir det i Gislaved inom kort när ändringen av brandmännens titel träder i kraft.

Skånskan - 21 okt 16 kl. 18:40

Handläggare lämnade info till man

LUND En handläggare på Försäkringskassan lämnade ut otillåten information om flera brukare till sin man. Nu straffas handläggaren med flera löneavdrag.Vid två tillfällen i augusti 2015 ska handläggaren ha skickat mejl med otillåten information om olika brukare till sin man, som arbetade som chef på ett privat assistansbolag.

Barometern - 11 jul 14 kl. 10:48

Handläggare betalade ut föräldrapenning till anhörig

En handläggare på Försäkringskassan i Kalmar kollade upp flera anhöriga i myndighetens ärendesystem och betalade ut föräldrapenning till en av dem. Personalansvarsnämnden har efter en utredning kommit fram till att den anställde mellan februari 2011 och juni 2012 gjort 105 otillåtna sökningar i systemet. Handläggaren sökte information om fyra anhöriga och tittade på deras ärenden.

SVT - 16 apr 18 kl. 19:33

Flera handläggare bekräftar: ”Glasklart att fler avslag ger högre lön”

Flera handläggare vid andra försäkringskassekontor har hört av sig till SVT Nyheter efter avslöjandet i Agenda. Och handläggarna bekräftar ett lönepåslag till de som nekar sina klienter sjukpenning. – Det är glasklart att fler avslag ger högre lön även hos oss, säger en anonym handläggare..

SmålandsPosten - 26 feb 14 kl. 06:10

Handläggare får varning för brister i hantering

En handläggare vid Migrationsverket ska ha låtit sökande vänta i flera timmar trots bokad tid och även på andra sätt brustit i hantering och bemötande. En anmälan gjordes då den anställde ska ha allvarliga brister i ärendehantering och i sitt bemötande och förhållningssätt till asylsökande. Personen ska ha låtit dem vänta flera timmar trots att de haft ett inbokat möte, men även slängt bort en ansökan om särskilt bidrag till skor och jacka med flit, vilket misstänks har skett flera gånger.

Skånskan - 09 dec 15 kl. 16:14

Ska ha angripit handläggare

Svalöv/Landskrona En 33-årig man åtalas efter att han ska ha gått till attack mot en handläggare vid Omsorg och individförvaltningen i Landskrona.
Åklagaren yrkar på att 33-åringen i första hand gjort sig skyldig till våld mot tjänsteman och i andra hand till förgripelse mot tjänsteman.
Det var i slutet av september som 33-åringen ska ha blivit våldsam mot handläggaren i samband med ett ärende om akutboende.

Skånskan - 28 nov 13 kl. 10:46

Handläggare åtalas för dataintrång

Under flera års tid läste en 51-årig handläggare på en av Malmös stadsdelsförvaltningar journaler över personer hon inte var handläggare för..

Västerbottens Folkblad - 11 dec 17 kl. 17:33

Drog kniv mot handläggare – gripen

En man i 18-årsåldern är gripen. Han har dragit kniv mot handläggare på Socialkontoret i Umeå. Det är polisen i Västerbotten som fått in larmet.

BT - 15 apr 18 kl. 18:36

Handläggare: Avslag på sjukpeng ger högre lön

En handläggare på ett av Försäkringskassans kontor i Stockholm vittnar om att handläggare som ger många avslag på ansökningar om sjukpenning belönas med högre lön.(TT).

UNT - 15 apr 18 kl. 18:36

Handläggare: Avslag på sjukpeng ger högre lön

En handläggare på ett av Försäkringskassans kontor i Stockholm vittnar om att handläggare som ger många avslag på ansökningar om sjukpenning belönas med högre lön..

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 4 timmar sedan

Vi behöver tala mer om Bibelns auktoritet

Kampen om bibeltron har ständigt pågått inom kristenheten de senaste 150 åren. När pingstväckelsen växte fram från 1907 och framåt var det en avgörande fråga. Lewi Pethrus tog många debatter om bibeltron, där han bland annat utmanade hållningen inom de äldre frikyrkosamfunden, som enligt Pethrus vacklade i bibelsynsfrågor.

Världen Idag - 11 timmar sedan

Stefan Löfven sågas efter utspel om antisemitism

Det som började som ett ordbråk mellan statsminister Stefan Löfven (S) och M-ledaren Ulf Kristersson har lett till en uppskruvad debatt om hyckleri, judehat från vänster och antisemitism till följd av invandring. ”Så här ljudliga blir reaktionerna aldrig när judar i dag i Sverige faktiskt attackeras för att de är judar”, menar debattören Benjamin Katzeff Silberstein..

Världen Idag - 13 timmar sedan

Skolverket väljer sexualhistoria före minoritetskunskap

Förslagen till ny läroplan som Skolverket tagit fram har kantats av hård kritik. Nu går regeringens egen utredare till storms mot hur kunskap om de nationella minoriteterna, däribland judar, hanteras. Utbildning om minoriteter vill Skolverket ersätta med bland annat sexualitetens historia..

Världen Idag - 15 timmar sedan

Inga-Lill Holmberg, 80 år

Inga-Lill Holmberg har alltid älskat att sjunga och spela. Redan 1958 tog hon kantorsexamen i Uppsala. Med efternamnet Blomqvist medverkade hon på många av de första skivor som gavs ut i Maranatarörelsen i början av 60-talet.

Världen Idag - 16 timmar sedan

Levi och Wilmer förklarar julkrubban

Julens fantastiska berättelse har illustrerats, kryddats och återgetts för barn i alla tider. Även om Bibeln ofta är förvånansvärt detaljrik, lämnas mycket åt fantasin. Så hur beskriver då en fyraåring och en sexåring julkrubbans olika inslag?

Världen Idag - 16 timmar sedan

Nu är det jul igen, alla barn!

Julen närmar sig och kanske pirrar det redan i din mage av förväntan. Medan du räknar ner dagarna till julafton kommer här lite tips på roliga och juliga saker att pyssla med..

Världen Idag - 16 timmar sedan

I helgen firar vi Livets söndag

Låt oss skapa ett samhälle där vi bejakar och främjar livet, både i dess början och i dess slutskede, uppmanar ett antal kristna ledare med anledning av att tredje advent också är Livets söndag..

Världen Idag - 17 timmar sedan

Stor valseger för Boris Johnsons konservativa

Konservativa partiet växer stort i det brittiska valet. När resultaten från alla utom ett av 650 distrikt är redovisade har Tories fått 364 mandat, en klar majoritet i underhuset. Att Storbritanniens premiärminister Boris Johnson vunnit stor majoritet gör att det bedöms vara troligt att EU-parlamentet godkänner hans brexitavtal..

Världen Idag - I förrgår: 00:00

Min man drar sig undan vid konflikter, vad ska jag göra?

Jag och min man är så extremt olika. Vid konfliktfyllda situationer drar han sig undan och vill vara i fred. Han pratar inte gärna om vad han känner och tänker.

Världen Idag - Igår: 00:00

Mission uppe på världens tak

Jag är uppe i tunn luft. Det känns verkligen, speciellt när man promenerar i motlut. Och inflygningen vi gjorde ...!

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.