Världen Idag > Nyheter

Saturday, 07 December, 23:40

Världen Idag - 02 dec 19 kl. 17:04

Ledarskribent: Borde få konvertitbeslutet upphävtFallet där en muslimsk kvinna på Migrationsverket gjorde bedömningen att en konvertit som lämnat islam för kristen tro inte hade en äkta övertygelse, uppmärksammas av Maria Ludvigsson på Svenska dagbladets ledarsida..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Migrationsverket, Maria Ludvigsson, Svenska

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ledarskribent, Borde, , konvertitbeslutet, upphävt

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 4 timmar sedan

Kyrkoledare vill se bön för konvertiter

En nationell bönedag för konvertiter i asylprocessen är utlyst torsdagen den 16 januari. Initiativtagare är styrelsen för Sveriges kristna råd (SKR), som valt samma datum som ljusmanifestationer hölls i flera svenska städer förra vintern..

Världen Idag - 11 timmar sedan

Citykyrkans julkonsert i Örebro är slutsåld – igen

Imorgon kväll, söndag, kommer Konserthuset i Örebro att fyllas av musik, dans och julevangelium. Det är Citykyrkan i Örebro som för andra året håller sin konsert där. Konserten var slutsåld en vecka före föreställningen..

Världen Idag - 14 timmar sedan

Den kristna antisemitismen under lupp

Antisemitismen innehåller många olika element, inte bara främlingsfientlighet eller rasteorier. Det säger fil dr Susanna Kokkonen, som varit chef för Förintelsemuseet Yad Vashems kristna vänner i Jerusalem och som studerat den kristna antisemitismen..

Världen Idag - 23 timmar sedan

Både fängelser och evangelium behövs

Hur ska man se på brott och straff? Är långa fängelsestraff den bästa metoden att minska brottsligheten i ett land, eller är det mer effektivt – och mer humant – med lägre straffskalor och mer fokus på rehabilitering? Är brottsligt beteende en sjukdomsliknande aktivitet eller en medveten ond handling som verkligen bör straffas hårt i relation till brottets art?

Världen Idag - 23 timmar sedan

Frankrike: Antisionism är antisemitism

En resolution som gör gällande att antisionism är antisemitism har blivit antagen av den franska nationalförsamlingen. Dagens antisemitism avancerar med antisionismen som täckmantel, uppges flera ledamöter ha påpekat..

Världen Idag - Igår: 11:41

Justin Bieber uppmanar sina fans att be till Gud

Justin Bieber har under senare år berättat om hur han återfunnit den kristna tro han lämnade under sin tonårstid. Nu uppmanar världsstjärnan sina många fans att prata med Gud..

Världen Idag - Igår: 15:04

Man med Downs blev diakon i syrisk-ortodoxa kyrkan

För en tid sedan vigdes en grupp unga människor till diakoner inom syrisk-ortodoxa kyrkan i Sverige. George Gevriye, som har Downs syndrom, var en av dem. – George är väldigt uppskattad i vår församling, säger Josef Aslan, diakon i S:t Petrus och S:t Paulus Syrisk-Ortodoxa kyrka i Norsborg..

Världen Idag - Igår: 17:00

107 judiska gravar skändade med hakkors i Frankrike

Över hundra judiska gravar har skändats i det östfranska samhället Westhoffen, rapporterar bland annat tv-kanalen TF1. Det är inte den första antisemitiska vandaliseringen som skett i området den senaste tiden..

Världen Idag - Igår: 16:06

Gud är på vår sida.

I våras avgjordes ishockey-VM i Slovakien. Där ställde ett finskt landslag upp med 18 VM-debutanter, ingen NHL-spelare och med en trupp som var uträknad och hånad inför turneringen. Svenska och finska tidningar turades om att såga laget och förklara hur chanslösa de skulle vara.

Världen Idag - Igår: 16:04

Mörk historia med antijudiska stereotyper inom kyrkan

Antijudiska stereotyper i svensk kyrkokonst var temat för ett symposium i Uppsala i mars 2019. – Jesus var jude, kristendomen har djupa judiska rötter och ändå har genom kyrkans historia judarna framställts som de negativt ”andra”, med ganska grova stereotyper ibland, sade initiativtagaren, ärkebiskop Antje Jackelén inför symposiet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.