GT > Nyheter

Monday, 16 December, 01:44

GT - 02 dec 19 kl. 17:07

Utskicket till mammorna: ”Amma inte på förskolan”Nyligen rapporterade Strömstads Tidning om ett utskick från Tången förskola i Strömstad, där föräldrarna uppmanades att inte amma på förskolan.Sedan dess har förskolan backat från formuleringen – och kallat reaktionerna för en misstolkning.– Det känns som ett billigt sätt att komma undan. Det finns inget utrymme för tolkning anser jag, säger föräldern Sarah Hansson..
Läs mer på GT
Läs mer om:
Strömstads Tidning, Tången, Strömstad, Sarah Hansson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Utskickettill , mammorna, Ammainte på , förskolan
YA - 17 jan 19 kl. 06:00

Lång kö till förskolan: ”Man känner sig orolig som förälder”

Kön ringlar lång till förskolorna inne i Simrishamn och nu tvingas kommunen att på nytt öppna den tillfälliga förskolan Passagen. För mammorna Louise Pamenius och Rut Hällje känns ovissheten svår. .

YLE - 25 jun 15 kl. 19:37

De laestadianska mammorna känner sig inte förtryckta

En gammallaestadiansk mamma försvarar sina val: "Jag kan själv avgöra vad som är bra för mig". Under de senaste åren har det tidvis stormat i debatten om kvinnans ställning i den gammallaetadianska rörelsen. Pauliina Rauhalas bok Taivaslaulu, Himlasången, lyfte fram diskussionen om storfamiljer och kvinnornas utmattning i offentligheten.

Expressen - 16 mar 17 kl. 16:38

Mammorna rök ihop – utanför förskolan

Polisen ryckte på torsdagsmorgonen ut till en förskola i Växjö efter larm om slagsmål.När de kom fram hittade de två mammor som slogs, rapporterar Smålandsposten..

Skånskan - 06 dec 16 kl. 05:00

Kritik mot att bistå polis vid utvisning

MALMÖ Malmö stad uppmanar förskolepersonal att bistå polisen med ett lugnt och tryggt överlämnande av barn som hämtas för utvisning.
Utskicket har rört upp känslor i sociala medier, men enligt utbildningschef Peter Lindberg har det varit tyst i den egna organisationen. ERWP.

YLE - 30 aug 13 kl. 11:24

Flera stora ingrepp i finländarnas vardag

Regeringen enades sent på torsdagskvällen om en rad strukturreformer som syftar till att få den offentliga ekonomin i balans. Detaljberedningen fortsätter i en arbetsgrupp under ledning av statssekreterare Martti Hetemäki. Statsminister Jyrki Katainen (Saml) har lovat föra reformpaketet till riksdagen i höst.

YLE - 30 aug 13 kl. 12:29

Stora ingrepp i vardagen - här är reformerna i ett nötskal

Regeringen enades sent på torsdagskvällen om en rad strukturreformer som syftar till att få den offentliga ekonomin i balans. Detaljberedningen fortsätter i en arbetsgrupp under ledning av statssekreterare Martti Hetemäki. Statsminister Jyrki Katainen (Saml) har lovat föra reformpaketet till riksdagen i höst.

BT - 13 jan 14 kl. 14:52

Låt små barn få vara hemma längre

Kan det finnas ett samband mellan ökande psykisk ohälsa bland ungdomar och att allt fler ettåringar skrivs in på förskolan? Är avsaknad av en trygg anknytning i ettårsåldern en av orsakerna till att ungdomar mår så dåligt idag? Forskare som Bowlby, Ainsworth med flera anser att den tidiga trygga anknytningen lägger grunden inom barnet av trygghet och god självkänsla som bärs livet ut.

Magazin24 - 26 apr 13 kl. 22:27

Sparbanksmiljonen i annorlunda tappning

På fredagen var det dags att dela ut Sparbanksmiljonen. Denna gång var upplägget lite annorlunda, då tillställningen hölls i KMV i Köping och alla besökare bjöds på mat och dryck. Sparbanksmiljonen har blivit en riktig tradition i Västra Mälardalen.

Skånskan - 14 mar 16 kl. 06:00

Bättre svenska med baby

Eslöv På Familjens Hus har man använt barnen som samtalsöppnare under ett snart två år långt SFI-projekt. Nu kompletterar man med ”Svenska med baby”.
– Det är ett fantastiskt sätt att träffas över språk- och kulturgränser.

Barometern - 24 apr 14 kl. 06:49

Söka jobb på heltid ? men bara 15 timmars dagis

För att få behålla a-kassan ska arbetslösa föräldrar söka jobb på heltid. Men barnen har oftast bara rätt till 15 timmars förskola per vecka. Hur går det ihop?

Fler nyheter från GT

GT - 1 timme sedan

HVB-hem kan stängas när staden måste spara

Staden måste spara.Nu kan ett HVB-hem för barn och ungdomar som inte kan bo kvar hemma på grund av dåliga förhållanden läggas ned, rapporterar Göteborgs-Posten.– Det här är planerat att komma upp på nämnden i februari, säger Gitte Caous, stadsdelsdirektör i Östra Göteborg, till tidningen..

GT - 4 timmar sedan

Olycka på E6 – vägen avstängd

En singelolycka har inträffat på E6 i norrgående riktning, skriver Hallands Nyheter..

GT - 6 timmar sedan

Miguel, 5, gör succé i onlinespelet Fortnite

Miguel, 5 år, från Götene visade tidigt stort intresse för datorer och tv-spel – nu gör han succé i onlinespelet Fortnite.Flera e-sportproffs lovordar den unga talangen.– Jag har inte en chans mot honom längre, säger hans pappa Emanuel, som också är en erfaren inom e-sportspel.

GT - 6 timmar sedan

Behöver Göteborg verkligen 29 bibliotek och bokbussar?

DEBATT: Satsa först och främst på svensk kultur.

GT - 10 timmar sedan

Ordföranden Pierres ilska – efter inbrotten

I våras hade Trollhättans båtklubb inbrott.Natten mot torsdagen hände det igen – då närmare 20 av 27 båthus drabbades.Nu reagerar ordföranden Pierre Karlberg kraftigt mot stölderna.

GT - 10 timmar sedan

Två bilar i krock – en förare smet från platsen

Två bilar krockade vid Brantingsmotet på Hisingen på söndagseftermiddagen.– En av bilarna avvek från platsen, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region väst..

GT - 12 timmar sedan

Bjärsmyr: ”Nej, nej – det är inget att hymla om”

Petad i stort sett hela hösten. Men i går fick Mattias Bjärsmyr, 33, spela från start igen. – Jag är inte så naiv att jag tror att vinden har vänt bara för det, säger mittbacken.

GT - 13 timmar sedan

Glädjen efter chockbeskedet – Matilda har hittat ny bostad

Studenten Matilda Johansson, 29, väntar trillingar till våren.När de fick beskedet bodde hon och hennes make i en liten etta i Göteborg.Efter två månader av letande har de äntligen hittat sin nya bostad.

GT - 15 timmar sedan

Här är lyxigaste fjällhusen till salu

Mysiga timmerstugor, snötäckta tak och vidsträckta vyer direkt utanför fönstret.Många är de som vill byta ut stadslivet mot en lugnare tillvaro, gärna i nära anslutning till alpina nöjen.– Medan marknaden går ner i storstäderna går den upp i skidorterna, det finns många som vill investera i fritidshus, säger fastighetsmäklaren Anne-Mari Backjanis Hansson, mäklare i Sälen..

GT - 17 timmar sedan

Man skadad vid rånförsök i centrala Göteborg

Tidigt på söndagsmorgonen råkade en man i 40-årsåldern ut för ett rånförsök i centrala Göteborg.Mannen, som överrumplades av två gärningsmän, blev i samband med händelsen skadad i ansiktet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.