Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Thursday, 12 December, 00:14

Helsingborgs Dagblad - 02 dec 19 kl. 17:00

SBB fortsätter växa – köper Montessoriskolans hus i Viken”Vårt mål är att växa framöver, både i Höganäs och i övriga kommunen.”.
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
SBB, Montessoriskolans, Viken, Höganäs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SBBfortsätter , växa, köper, Montessoriskolans, husi , Viken
PrivataAffärer - 15 nov 19 kl. 07:37

SBB lägger bud på Hemfosa

Budet, som består av en kombination av kontanter och egna aktier, är värt motsvarande 126:15 kronor per stamaktie, lika med en premie på 22,7 procent jämfört med torsdagens stängningskurs, och 194:63 kronor per preferensaktie, en premie på 1,1 procent. ”Med denna transaktion skapar vi Nordens största bolag för social infrastruktur. Det sammanslagna bolaget skulle ha en attraktiv och stabil fastighetsportfölj kännetecknad av exponering mot nordiska välfärdsstater med långa hyresavtal, höga uthyrningsgrader och en diversifierad bas av hyresgäster”, säger SBB:s vd Ilija Batljan i ett uttalande.

PrivataAffärer - 24 sep 19 kl. 08:25

SBB: Nya finansiella mål och ny utdelningspolicy

SBB:s nya finansiella mål är följande: Generera tillväxt i substansvärde per stamaktie, exklusive utdelning på stamaktier, som över en femårsperiod i genomsnitt uppgår till minst 12 procent per år (oförändrat) Belåningsgrad lägre än 50 procent (oförändrat) Soliditet om minst 45 procent (minst 35 procent) Generera en intjäning från försäljning av byggrätter om i genomsnitt 250 till 400 mkr per år (oförändrat) Säkerställd belåningsgrad lägre än 30 procent (tidigare mål lägre än 40 procent) Räntetäckningsgrad om lägst 3,0 ggr (tidigare mål 2,5 ggr) SBB:s nya operationella mål är följande Ett fastighetsbestånd om 55 miljarder kronor till år 2021, med bibehållen BBB+ rating (tidigare mål 40 miljarder till år 2023, med bibehållen investment grade rat

PrivataAffärer - 06 dec 18 kl. 13:13

Aggressiva tillväxtmål i Batljans SBB

Fastighetssektorn har varit en av börsens stora sektorvinnare detta börsår till följd av minusränta och högkonjunktur. Och Samhällsbyggnadsbolaget tillhör en av de stora vinnarna med en uppgång på över 60 procent under året. Uppenbarligen var marknaden inte riktigt övertygad för ett år sedan om vd Ilija Batljans höga ambitioner för det mycket unga bolaget som startade för mindre än tre år sedan.

PrivataAffärer - 21 feb 19 kl. 13:00

Starkaste året hittills för SBB

Den starka kvartalsrapporten lyfter resultatet för 2018 och den finansiella ställningen stärks då belåningsgraden sänkts till 53 procent medan den justerade soliditeten höjts till 44 procent. Resultatet blev 691 miljoner kr efter skatt, vilket innebär 0,83 kr per aktie. – Resultatet drivs framför allt av våra investeringar i renoveringar i både bostads- och samhällsfastigheter.

Dalarnas tidningar - 31 mar 17 kl. 18:45

Borlängeföretaget SBB i stor affär – "vi blir näst störst på marknaden"

NRC Group köper SBB i Borlänge, Signal- och Banbyggarna, med 90-talet anställda. – I grunden är det en fusion, säger Pär Opard, SBB:s vd. Han tror på expansion och fler jobb..

Realtid - 26 mar 18 kl. 13:05

SBB förvärvar förvaltningsbolaget Hestia Sambygg

SBB köper Hestia Sambygg som hittills förvaltat fastigheterna som SBB förvärvat..

PrivataAffärer - 04 apr 19 kl. 08:56

SBB tog in 600 miljoner

SBB utökade erbjudandet från 15 miljoner D-aktier till cirka 19,4 miljoner D-aktier med anledning av ”mycket stark efterfrågan”. Det innebär att företaget tillförs cirka 600 miljoner kronor före emissionskostnader. Det framgår av ett pressmeddelande.

PrivataAffärer - 03 okt 19 kl. 06:20

SBB i miljardaffär med Amasten

Amasten kommer sälja samtliga fastigheter i dess förvaltningshubb Syd till SBB för 1,5 miljarder kronor. Försäljningen omfattar 41 fastigheter med totalt 1.560 lägenheter.

DI - 20 nov 17 kl. 09:45

Insider köper aktier i SBB

Pär-Ola Mannefred har den 17 november köpt 15.288 aktier i SBB, Samhällsbyggnadsbolaget, där han är senior rådgivare. Aktierna köptes till kursen 6,45 kronor per aktie, till ett totalt pris av 98.

DI - 01 mar 18 kl. 13:49

SBB:s ordförande köper aktier för 4,5 miljoner

Fastighetsbolaget SBB:s styrelseordförande Lennart Schuss har den 1 mars köpt 634 957 A-aktier i bolaget. Aktierna köptes till kursen 7,15 kronor per aktie, en affär på 4,5 miljoner kronor. Det framgår av Finansinspektionens insynsregister.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Sviten intakt för Västerås – slog serieledaren

Segersviten fortsätter för Västerås. Hockeyallsvenskans formstarkaste lag tog sin åttonde raka seger när Björklöven besegrades hemma med 2–1 på övertid. Det går inte att slå Västerås just nu.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Sánchez får försöka i Spanien

Spaniens tillförordnade premiärminister Pedro Sánchez får i uppdrag av kung Felipe att försöka bilda regering. Sánchez kommer att börja sondera läget med de andra partierna från och med nästa vecka. – Det finns inga andra alternativ, säger han vid en pr.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Securitas köper säkerhetsbolag i Australien

Säkerhetsbolaget Securitas köper det australiska säkerhetsföretaget Fredon Security. Prislappen är 210 miljoner kronor och köpet ska slutföras och konsolideras i Securitas under januari 2020. Med förvärvet stärker Securitas sin position på den australis.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Råd ska stoppa miljardläckaget inom välfärden

Finansdepartementets delegation för korrekta utbetalningar från välfärdssystemen presenterar flera förslag till regeringen för att minska felaktiga utbetalningarna, skriver delegationens ordförande Sven-Erik Österberg på DN Debatt. Minst 11, kanske 18 e.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Fedbesked gav modest ökning på Wall Street

USA-börserna rörde sig svagt uppåt efter Fedbeskedet om bibehållen ränta på onsdagen. Beslutet att hålla kvar vid intervallet 1,50–1,75 procent var mycket väntat. Fortfarande är investerarna mest spända på ett besked om det blir några nya tulltariffer r.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Tapentadol kan förklara överdoser i norr

Polisen misstänker att den narkotikaklassade opioiden tapentadol ligger bakom de många överdoserna i Västerbotten i början av november, skriver Västerbottens-Kuriren. – Tapentadol påminner utseendemässigt väldigt mycket om tramadol och har även salufört.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Ny storförlust för segerlösa nykomlingen

Småländska Åby/Tjureda har ingen lätt första säsong i bandyns elitserie. På onsdagen åkte nykomlingen på en ny förlust, 2–8 hemma mot Sirius, och laget jagar fortfarande sin första, historiska seger i högstaligan. På tolv omgångar har det hittills bara.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Kristersson hoppar av stipendieuppdrag

Moderaternas ledare Ulf Kristersson hoppar av uppdraget att dela ut ett stipendium till minnet av Förintelsen. "Jag har förstått att det nu har uppstått en diskussion om att jag ska dela ut stipendiet. Stiftelsen ska inte dras in i en rent partipolitisk.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

NYT: Weinstein har gjort upp med kvinnorna

Enligt The New York Times källor omfattar uppgörelsen 25 miljoner dollar..

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Jonstorp klara för Alltvåan: "Killarna har gjort en jäkla bragd"

Tränaren Tim Brithén om lyftet i tabellen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.