DI > Ekonomi

Monday, 09 December, 09:21

DI - 02 dec 19 kl. 17:01

Wilbur Ross: Trump kommer höja tullarna om inget avtal nåsUSA vrider om tumskruvarna på motparten. Nås inget avtal kommer Trump inte dra sig för att höja tullarna..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Ross, USA, Trump

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Wilbur, Ross, Trumpkommer , höja, tullarnaom , inget, avtal, nås
Dagens PS - 24 jan 19 kl. 14:45

Wilbur Ross: Inget handelsavtal sikte

USA och Kina är långt ifrån att komma överens om ett handelsavtal. Det säger den amerikanska handelsministern Wilbur Ross på torsdagen i CNBC. De två länderna har grävt ned stridsyxan och vapenvilan i handelskonflikten löper till den 2 mars.

DI - 07 nov 17 kl. 22:49

Handelsminister Wilbur Ross slåss för sitt politiska liv

NEW YORK. USA:s handelsminister Wilbur Ross slåss för sitt politiska liv efter avslöjandena om att han har nära kopplingar till ifrågasatta ryska företag. Själv hävdar Wilbur Ross att han är oskyldig när han kommenterade uppgifterna under sitt besök i London..

DI - 07 nov 17 kl. 22:49

Forbes: Wilbur Ross ljög om hur rik han är

Motgångarna fortsätter för USA:s handelsminister Wilbur Ross efter helgens avslöjanden om täta affärsförbindelser med Ryssland. Enligt affärsmagasinet Forbes har han blåst upp sin förmögenhet med 2 miljarder dollar för att komma in på prestigelistan över USA:s 400 rikaste personer. ”Ross ljög för oss”, skriver Forbes på nätet på tisdagen..

DN - 28 feb 17 kl. 06:15

Trumps handelsminister Wilbur Ross godkänd

Den amerikanska senaten har röstat igenom Wilbur Ross, miljardär och investerare med smeknamnet ”konkurskungen”, som ny handelsminister..

Affärsvärlden - 28 feb 17 kl. 07:07

Wilbur Ross godkänd som ny handelsminister

Senaten i USA godkände på måndagen Wilbur Ross som ny handelminister, rapporterar AP. Han röstades igenom med siffrorna 72 för och 27 emot..

Cornucopia - 01 dec 16 kl. 09:17

Dålig stämning när Trump "fyller på träsket" och utser finanseliten till ministrar

Donald Trump utmålades av alla missnöjda som frälsningen på allt, inklusive att makteliten på Wall Street och Washington skulle klämmas åt då denne miljardär och enprocentare sade sig vara den amerikanska arbetarklassens man. Nu börjar det gå upp för trumpeterna att Trump är en miljardär och en av 1% när han utser minister efter minister från Wall Street och Washington-eliten och dessutom ska släppa bankernas utlåning fri igen, så amerikanarna kan skuldsätta sig likt inför finanskrisen 2008 - 2009.
Under parollen töm träsket, vilket avsåg den politiska och ekonomiska eliten i Washington och Wall Streets lobbyister, vann Trump "den lille mannens" röst i USA.

Dagens PS - 08 nov 19 kl. 07:36

Juncker: Trump inför inte biltullar

EU-kommissionens avgående ordförande Jean-Claude Juncker tror inte att USA:s president Donald Trump kommer att införa tullar mot europeiska biltillverkare nästa vecka. Det uppgav han i en intervju med Süddeutsche Zeitung, skriver Reuters. ”Trump kommer att gå ut med viss kritik men det blir inga biltullar”, sade Juncker.

Dagens PS - 29 maj 18 kl. 07:46

Svenskan ska få Trump att mjukna – igen

EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström kommer att träffa sina amerikanska motsvarigheter Wilbur Ross och Robert Lightizer i Paris imorgon onsdag. Det är bara två dagar innan ett tillfälligt uppskov från amerikanska stål- och aluminiumtariffer upphör att gälla, skriver Reuters. "Ett bilateralt möte med USA:s handelsminister Ross är planerat att äga rum vid OECD:s möte på onsdagen", uppger EU-kommissionens talesperson Daniel Rosario till nyhetsbyrån.

Dagens PS - 29 maj 18 kl. 07:46

Svenskan ska få Trump att mjukna – igen

EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström kommer att träffa sina amerikanska motsvarigheter Wilbur Ross och Robert Lightizer i Paris imorgon onsdag. Det är bara två dagar innan ett tillfälligt uppskov från amerikanska stål- och aluminiumtariffer upphör att gälla, skriver Reuters. ”Ett bilateralt möte med USA:s handelsminister Ross är planerat att äga rum vid OECD:s möte på onsdagen”, uppger EU-kommissionens talesperson Daniel Rosario till nyhetsbyrån.

DI - 05 nov 17 kl. 20:15

Hård käftsmäll mot Donald Trump

USA:s president Donald Trump drabbades att en ny hård käftsmäll, när hans rikaste minister Wilbur Ross plötsligt hamnade i centrum för utredningen kring presidentens samröre med Ryssland. Det här var det sista Donald Trump behövde när han behöver allt stöd han kan få för att lyckas driva igenom den största skattereformen i USA på över 30 år..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Näringslivet oroas av AF-bråket: ”Olyckligt”

Kravet på att slopa LOV, lagen om valfrihetssystem, i reformen av Arbetsförmedlingen oroar näringslivet..

DI - 15 minuter sedan

USA:s vapenjättar toppar försäljningen

Vapenhandeln fortsätter uppåt i världen — förra året sålde de 100 största producenterna för motsvarande 4.000 miljarder….

DI - 15 minuter sedan

Prebona: Initial order från ny återförsäljare i Tyskland

Prebona AB (publ) meddelar idag att Bolaget erhållit en första order från en nyligen kontrakterad återförsäljare i….

DI - 30 minuter sedan

Beska besked från Africa Oils partner: Ställer in utdelningen

Det brittiska oljebolaget Tullow Oil, som är delägare i fält som Africa Oil och Africa Energy också har ägarintressen i….

DI - 30 minuter sedan

Högre försäljning för Ica under november

Försäljningen i Ica-butikerna steg i november jämfört med motsvarande månad i fjol..

DI - 30 minuter sedan

SEB: Hushållen tror på starkare boprisutveckling

De svenska hushållen tror på en starkare utveckling för bostadspriserna i december jämfört med vad de gjorde föregående….

DI - 30 minuter sedan

Lätt nedgång väntas när Stockholmsbörsen öppnar

Stockholmsbörsen gick mot en lätt negativ inledning av en vecka späckad med inkommande makroekonomiska besked..

DI - 45 minuter sedan

Oväntad ökning av tysk export i oktober

Tysklands handelsbalans visade ett överskott på 21,5 miljarder euro i oktober, upp från 21,2 miljarder föregående månad….

DI - 45 minuter sedan

Strejkhot i Finland för Boliden – kan kosta drygt 100 miljoner

Boliden berörs av flera potentiella konfliktåtgärder i Finland. Om strejkerna genomförs enligt varslen bedöms de ha en….

DI - 45 minuter sedan

Fem saker du ska ha koll på innan börsen öppnar

Ericssons miljardböter och Swedbanks omorganisation är i fokus inför måndagens börsöppning..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.