Nyan > Svenskfinland

Thursday, 12 December, 10:11

Nyan - 02 dec 19 kl. 17:00

Samarbete för ejdernLandskapsregeringen har beslutat att teckna ett samarbetsavtal med Finlands viltcentral för att framställa en internationell förvaltningsplan för ejderpopulationen i Östersjöområdet inom ramen för AEWA (Agreement on the Conservation of African-Eurasian Migratory Waterbirds). Projektets budget går på 120 000 euro varav landskapsregeringen och jord- och skogsbruksministeriet står för 60 000 euro vardera. (fb)  
Tillbaka till startsidan
Tipsa Nyan.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Finlands, Östersjöområdet, AEWA, Conservation, African-Eurasian Migratory Waterbirds, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Samarbeteför , ejdern
YLE - 03 sep 15 kl. 05:15

Ejdern är rödlistad men jagas som förut

Ejdern har varit skärgårdens vanligaste fågel men nu rasar antalet ejdrar mycket snabbt. Forskare är upprörda då inget görs för att föbättra ejderns situation. Jakten fortsätter och frågan diskuteras inte.

YLE - 16 jun 16 kl. 17:44

Havsörnarna är nu så många att de hotar ejdern

Den ikoniska havsörnen är ett stort hot mot ejdern. Örnarna har blivit många och dehar speciellt i år tagit kål på ovanligt många ejdrar. Ett nytt fenomen är att grupper av havsörnar tillsammans äter upp ejderungarna.

YLE - 23 feb 15 kl. 15:23

Den första ejdern kom till Hangö

Den hårda sydvästliga vinden på måndagen (23.2) förde med sig en vårhälsning i form av en ejderhane - guding - i praktdräkt. Det var den ansvariga observatören vid Hangö Fågelstation som såg fågeln på väg mot sydost klockan 9.

Nyan - 25 mar 16 kl. 06:35

Ejdern rödlistad, vårjakten hotas

Sedan fjolårets vårfågeljakt har ejdern klassats som hotad art på två europeiska rödlistor, en av dem ett beställningsverk av EU-kommissionen.

Nu grunnar landskapsregeringen på strategin i den nya situationen.
Efter påsk ska landskapsregeringen fatta beslut om årets vårfågeljakt på guding.

Nyan - 18 mar 16 kl. 09:39

Kritiserad kapten borta från Ejdern

En estnisk befälhavare som jobbat en kortare tid ombord på Ejdern har antingen sparkats eller omplacerats av Nordic Jetline.

– Många har klagat på honom, säger Harry Holmström, kommunfullmäktigeordförande på Kökar.

Ejdern har under den senaste tiden trafikerat som ersättningsfartyg på linjen Långnäs-Sottunga-Kökar medan Gudingen är på dock.

Nyan - 04 jun 16 kl. 14:50

Odin och Ejdern ersätter Gudingen

M/S Gudingens tekniska problem har inte gått att lösa och färjan är nu  ur trafik.  M/S Odin och M/S Ejdern är istället insatta på turen Långnäs-Kökar och bokningarna görs direkt till färjorna.

Dagens tur kl 17:30 Långnäs-Kökar körs av M/S Odin med en direkt retur från Kökar cirka kl.

Nyan - 27 maj 19 kl. 12:55

Ejdern troligtvis i trafik i eftermiddag

Skärgårdsfärjan Ejdern ska, om planerna håller, vara i trafik igen i eftermiddag. Såhär skriver Ålandstrafiken:
Uppdatering gällande M/S Ejderns tekniska problem mån 27/5:
M/S Ejdern avgår från Kökar mot Långnäs ca kl. 10:20.

Nyan - 27 maj 19 kl. 20:55

Ejdern reparerad

M/S Ejdern är reparerad och avgick måndag kväll kl. 20:40 från Långnäs till Kökar. Tisdagen den 28 maj kör Ejdern ordinarie turlista från och med avgången kl.

Nyan - 08 aug 19 kl. 12:47

Ejdern tas ur trafik

Skärgårdsfärjan Ejdern kommer inte tillbaka till norra linjen under den resterande högsäsongsturlistan, som gäller till slutet av augusti.
Ejdern har varit ur trafik sen onsdagen på grund av tekniska problem. Alfågeln trafikerar enligt ordinarie turlista, meddelar Ålandstrafiken.

Nyan - 16 aug 19 kl. 15:30

Nordic Jetline köper Ejdern

Nordic Jetline köper skärgårdsfärjan Ejdern av landskapsregeringen.

Landskapsregeringen har tecknat avtal med Nordic Jetline Finland Ab för trafiken på linjen Brändö-Kumlinge med Ejdern för perioden 2019-2023 med en option för 2024. Inget besvär över upphandlingen inkom till marknadsdomstolen.

YLE - 02 mar 17 kl. 10:03

Nu är våren här - första ejdern anlände till Hangö

Årets första ejdrar har synts till i Finlands sydligaste stad Hangö. Ett ejderpar passerade Tulludden på onsdagen den första mars. Det här är några dagar senare än tidigare år.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 10 minuter sedan

För fort med paketbil vid dagis

En man har i slutet av oktober framfört en paketbil längs Godbyvägen i Jomala och uppsåtligen eller av likgiltighet brutit mot vägtrafiklagen. Han har underlåtit att ”iaktta den omsorg och varsamhet som hade betingats av omständigheterna till förekommande av fara och skada”, som tingsrätten uttrycker det, genom att hålla en hastighet om minst 66 kilometer i timmen på ett område där den högsta tillåtna hastighet är 30. .

Nyan - 15 minuter sedan

Sunds kommundirektör slutar

Jens Andersén, kommundirektör i Sund, har beviljats avsked från sin tjänst. Som Nya Åland skriver om i dagens tidning är förändringar på gång i ledningen i Sund och kommunfullmäktige tog beslut i frågan den 10 december. Av det nu justerade protokollet framgår att Jens Andersén jobbar till den 31 december 2019.

Nyan - 1 timme sedan

IFK och JIK fortsätter samarbeta

FOTBOLL. På en presskonferens i oktober i fjol berättade IFK Mariehamn och Jomala IK att man skulle fördjupa sitt samarbete, bland annat genom att ingå ett farmaravtal över säsongen 2019. .

Nyan - 2 timmar sedan

Förändringar på gång inom Sunds kommun

Sunds kommunfullmäktige hade under tisdagen möte där man diskuterade förändringar inom kommunledningen. .

Nyan - 4 timmar sedan

Tunnel och kommunreform i fokus under budgetdebatt

Föglötunnel och kommunreform debatterades vilt under gårdagens budgetdebatt. .

Nyan - 23 timmar sedan

Stormen stoppar Enklingefärjan

Enklingefärjan ställer in dagens avgångar från och med 11.40-turen från Kumlingen till Enklingen på grund av hårda vindar. Befälhavaren har meddelat skolan och postutdelaren.

Nyan - 23 timmar sedan

Geriatri-upphandling avgjord i marknadsdomstolen

Fastighetsverket gjorde inte fel när man avbröt upphandlingen av arkitekttjänsterna för byggandet av en geriatrisk klinik, det slår Marknadsdomstolen fast. -Trots att det var helt väntat så är det i dag mer en känsla av lättnad än glädje, säger Stefan Rumander, vd på Landskapets fastighetsverk i ett utskick. Här kan hela avgörandet läsas.

Nyan - Igår: 09:48

Efterlyst greps, ljög om sin identitet

En person stal varor från en butik i Mariehamn i onsdags och greps av polisen. Personen ljög om sina personuppgifter för polisen, men när identiteten väl var utredd visade det sig att personen var efterlyst 18 gånger om. Flera av efterlysningarna innebär transport till fängelse i Finland.

Nyan - Igår: 09:49

Polisen: Ingen jularmatur i bilen

Polisen meddelar att man på senaste tiden stoppat och informerat bilförare om vad som gäller kring belysning på fordon, eftersom folk pyntar sin bil med diverse jularmaturer.
Polisen påminner om att man ska använda hel- eller halvljus när det framförs i mörker, gryning eller skymning eller när sikten är nedsatt på grund av väderförhållanden. Helljus får inte användas på väg med tillfredsställande belysning, när andra kan bländas eller när man kör bakom ett annat fordon.

Nyan - Igår: 08:24

Stan säger upp brand- och räddningsavtal

Staden säger upp avtalet om befälsberedskap och även avtalet med Jomala kommun om brand- och räddningsväsendet. Det är beskedet efter infrastrukturnämndens möte på tisdag kväll. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.