SR > Kultur

Thursday, 12 December, 23:27

SR - 02 dec 19 kl. 16:51

Björn Ulvaeus vill ge bort hårda julklappar mot dumhetNu ska 110 000 elever i gymnasiet få boken "Alternativa fakta" i julklapp, förutsatt att deras lärare beställer den..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Ulvaeus, Alternativa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Björn, Ulvaeusvill ge , bort, hårda, julklapparmot , dumhet
GT - 04 aug 14 kl. 22:51

Asfaltsläggarna bort- körda från campingar

Allmänheten organiserade sig mot asfaltsläggarna i Åby på söndagen – nu har de körts bort från ytterligare två campingar – efter polisinsats. Efter att asfaltsläggarna nekats tillträde på en camping i Stenungsund kallades polis till Tjörnbro Park camping. – Efter medling fick de sedan 30 minuter på sig att lämna platsen, och det kan mycket väl handla om samma personer som tidigare hade läger i Åby, säger polisens presstalesman Peter Adlersson..

YLE - 02 nov 16 kl. 05:00

Vem hjälper om ett barn förs bort?

Varje år förs barn utomlands av den ena föräldern utan den andras medgivande. Hittills i år handlar det om mer än 30 barn. Vad kan en förälder göra om barnet till exempel inte förs hem från utlandssemestern?

YLE - 14 jul 16 kl. 16:30

Den övergivna bilen bogserades bort – blir sannolikt skrotad

Den bil som i ett par veckors tid stod en bit utanför körvägen vid korsningen av riksväg 25 och Ekenäsvägen i Gebbelby i Karis har nu bogserats bort. Det lokala transportföretaget Östermans Alltrans bogserade bort bilen på vägbolaget Destias begäran på torsdagen (14.7).

YLE - 15 feb 17 kl. 15:09

Ytterväggarna förstörda i Aleksis Kiven koulu i Sjundeå

Ytterväggarna på den gamla delen av Aleksis Kiven koulu i Sjundeå måste rivas. Fasaden på den nya delen är också skadad, men kan renoveras. Det skriver FCG i en rapport där man undersökt vad problemen med inneluften kan bero på.

Nyheter 24 - 30 maj 16 kl. 12:01

Minderåriga spelar bort stora summor pengar online – med CS:GO-skins

I datorspelet Counter-Strike går det att uppdatera sina vapen med så kallade "skins". De ser ut på olika sätt och är värda olika mycket pengar, en del flera hundra euro. [readmore:846578,]Skins kan man få på flera sätt, dels genom att spela mycket och hoppas att du får ett drop (ibland får du skins gratis).

Alingsås tidning - 21 aug 18 kl. 09:23

Nu tas förbudet att elda bort

Nu är det tillåtet att elda utomhus igen. Länsstyrelsen tar bort det generella eldningsförbudet och räddningstjänsten ser ingen anledning att ha något lokalt förbud i Alingsås, Vårgårda och Herrljunga. Klockan nio på tisdagen meddelade länsstyrelsen i Västra Götaland att det länsövergripande eldningsförbudet, som har gällt sedan den 25 juli, tas bort.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Efter starka reaktioner – nu tas strecket framför tiggaren bort

Det var under torsdagseftermiddagen som Östersundskillen Martin Haake, 31, gick förbi Hemköp i Östersund City. Martin handlar på just detta Hemköp varje dag, men den här gången såg han någonting som fick honom att reagera starkt. Någon hade sprayat ett sträck framför den tiggande mannen utanför affären, för att avgränsa hans utrymme.

BT - 07 jan 13 kl. 12:55

Varför längtar vi bort?

Att längta bort är precis som Anders Mathlein skriver något som verkar finnas rotat i den mänskliga naturen. Vi har längtat till miljöer med bättre försörjningsmöjligheter, till äventyr och upptäckter, till platser av utopisk art där människor förutsatts vara goda och oförstörda. Men att resa på det sätt allt fler gör idag, har till för bara några generationer sedan varit ett privilegium förunnat ett fåtal.

SmålandsPosten - 07 okt 13 kl. 06:30

?Varför är jag så optimistisk? Det händer fruktansvärda saker?

Smålandsposten träffar årets Pär Lagerkvist-­pristagare Eva Ström som berättar om erfarenheterna från åren som läkare, om vad som format henne som författare och om att vara i skrivandet.

I Kristianstad centrum är var och varannan gata uppgrävd. Damm och rök virvlar mellan de smala stadsgatorna.

YLE - 23 okt 13 kl. 11:42

"Glöm inte bort individen"

Det kan vara en tung börda att ta hand om sina föräldrar. Speciellt när de blir gamla och sjuka. Det finns anhöriga som föredrar att ta hand om vården själva, medan andra efterlyser en mera skräddarsydd hemvård som passar individens behov.

Fler nyheter från SR

SR - 5 timmar sedan

Stora nedskärningar väntar Göteborgs bibliotek

Sex av Göteborgs bibliotek kan komma att läggas ner..

SR - 9 timmar sedan

Veckans ord: Skugga

Vem kan vara i skuggan? Veckans ord handlar om något som för vissa blivit ett privilegium och för andra ett slentrianmässigt uttryck som också förminskar..

SR - 6 timmar sedan

"Kommer dröja innan Com Hem sänder TV4 igen"

Inga framsteg i förhandlingarna mellan Com Hem och TV4..

SR - 8 timmar sedan

Unik grottmålning kan vara världens äldsta konstverk

En grottmålning på den indonesiska ön Sulawesi kan vara världens äldsta konstverk, rapporterar tidskriften Nature..

SR - 9 timmar sedan

Fotografen Gunnar Smoliansky är död

Fotografen Gunnar Smoliansky blev 86 år gammal, rapporterar SVT:s Kulturnyheterna..

SR - 9 timmar sedan

Nya romska läsambassadören: ”ett viktigt symboliskt värde”

Nu är det klart vem som blir Kulturrådets nya läsambassadör - ett uppdrag som den här gången har ett uttalat fokus på den romska minoriteten..

SR - 9 timmar sedan

Så blev en upptejpad banan vinterns konstsnackis

Den senaste tidens mest omtalade konstverk är utan tvekan Maurizio Cattelans "Comedian" – en banan fäst på en vägg med tejp..

SR - 12 timmar sedan

Grammissuccé för Molly Sandén – får flest nomineringar

Sångerskan Molly Sandén är den mest nominerade artisten inför Grammisutdelningen..

SR - 13 timmar sedan

"Snövit" tar hjälp av sju dysfunktionella influencers i kampen mot sin mamma

När Fredrik Benke Rydman gör dans av Snövit handlar det om vår tids rädslor, jakten på likes och om att på riktigt bli älskad. Cecilia Blomberg recenserar..

SR - 14 timmar sedan

Harvey Weinstein gör upp ekonomiskt med flera kvinnor

Filmmogulen Harvey Weinstein och hans tidigare filmbolag har gjort upp med ett 30-tal kvinnor som anklagat honom för olika sexbrott..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.