SVT > Utrikes

Tuesday, 10 December, 06:57

SVT - 02 dec 19 kl. 16:48

Fem saker som klimatmötet handlar omDe våldsamma protesterna i Chile gjorde att årets klimatförhandlingar flyttades till Madrid. Nu väntar inte så mycket glitter och politisk show, utan snarare två veckor av tekniska och svåra förhandlingar. Den svåraste och största frågan i Madrid ser ut att bli den om utsläppshandel mellan länderna. Men det finns en rad andra frågor som kommer att bli kniviga..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Chile, Madrid

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fem, sakersom , klimatmötet, handlarom
YLE - 21 nov 15 kl. 06:28

Nio frågor om klimatmötet i Paris

Förväntningarna inför klimatmötet i Paris 30 november till 11 december är höga. Parismötet kan eventuellt lyckas med det Köpenhamnmötet 2009 misslyckades med: att få länderna att gemensamt gå in för bindande åtgärder för att bromsa den globala uppvärmningen. I klimatmötet i Paris kommer närmare 200 parter (läs länder) att delta.

GöteborgsPosten - 09 dec 15 kl. 15:49

Klimatmötet: Nytt avtalsutkast klart

Ett nytt förslag till globalt klimatavtal har lagts fram till de 195 länderna på klimatmötet i Paris. – Vi har gjort framsteg, men mycket jobb återstår, säger mötets ordförande, Frankrikes utrikesminister Laurent Fabius. Det nya avtalsförslaget är betydligt kortare jämfört med den tidigare texten, – 29 sidor i stället för 48.

Expressen - 05 nov 17 kl. 18:15

5 saker att ha koll på inför klimatmötet i Bonn

Måndagen den 6 november möts världsledare i Tyskland för den 23:e årliga klimatkonferensen.Sverige representeras av bland andra Isabella Lövin, och trots att konferensen äger rum i Tyskland så är det önationen Fiji som är värdland.Här är fem saker du bör veta inför mötet:.

Sydsvenskan - 28 nov 15 kl. 23:23

Få svenskar har koll på klimatmötet

Bara tre av tio svenskar vet varför världens ledare samlas i Paris på måndagen, enligt en Sifo-undersökning. SD-väljare och unga kände till minst om mötet, skriver Svenska Dagbladet.Bara 24 procent av SD-väljarna visste att mötet rör sig om ett klimatmötet COP21 med 149 stats- och regeringschefer från hela världen.

Helsingborgs Dagblad - 28 nov 15 kl. 23:23

Få svenskar har koll på klimatmötet

Bara tre av tio svenskar vet varför världens ledare samlas i Paris på måndagen, enligt en Sifo-undersökning. SD-väljare och unga kände till minst om mötet, skriver Svenska Dagbladet.Bara 24 procent av SD-väljarna visste att mötet rör sig om ett klimatmötet COP21 med 149 stats- och regeringschefer från hela världen.

Helsingborgs Dagblad - 17 nov 15 kl. 19:28

Rätt plats för klimatmötet. Också nu.

Paris är en stad för känslor, men också en stad för förnuft. Härifrån spreds en gång upplysningens idéer om naturvetenskapens betydelse och om att människan kan – och bör – förändra sina levnadsvillkor. Därför är Paris rätt plats för FN:s klimatmöte.

Sydsvenskan - 17 nov 15 kl. 19:28

Rätt plats för klimatmötet. Också nu.

Paris är en stad för känslor, men också en stad för förnuft. Härifrån spreds en gång upplysningens idéer om naturvetenskapens betydelse och om att människan kan – och bör – förändra sina levnadsvillkor. Därför är Paris rätt plats för FN:s klimatmöte.

SR - 10 nov 17 kl. 15:43

Sju saker du bör veta om klimatmötet COP 23

Världens länder samlas återigen för att hitta lösningar för att hejda klimatförändringarna. Det här är klimatmötet COP 23..

SR - 23 nov 13 kl. 16:50

Aval vid klimatmötet "otillräckligt"

Klimatmötet i Warszawa har nu pågått ett dygn på övertid. Flera viktiga frågor är olösta, men för en liten stund sedan klubbades en del. Det handlar om att lägga grunden för ett framtida avtal för att stoppa utsläpp av växthusgaser..

Supermiljöbloggen - 24 nov 13 kl. 11:05

Klimatmötet i Polen en besvikelse

Klimatmötet i Warszawa är över och ännu en gång åker världens ledare hem utan att ha tagit nämnvärda steg närmare ett globalt avtal. Kritiken från miljörörelsen är hård, ord som besvikelse och fiasko används för att beskriva mötet. På övertid klarade sig klimatmötet i Warszawa undan en total kollaps, men särskilt många framsteg blev det inte.

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Chilenskt militärflygplan försvunnet

Ett chilenskt flygplan som tillhör landets militär rapporteras saknat. 38 personer, varav 21 passagerare, uppges vara ombord..

SVT - 5 timmar sedan

Detta är Finlands nya statsminister

Sanna Marin är den yngste statsministern i Finland genom tiderna. Efter en jämn omröstning blev hon vald till partiledare för Finlands socialdemokratiska parti. Hon är 34 år..

SVT - 5 timmar sedan

Finlands nästa statsminister: ”Personligen har jag aldrig tänkt på min ålder”

Trafik- och kommunikationsminister Sanna Marin blir finländska socialdemokraternas nya statsministerkandidat och i praktiken nästa statminister. Med sina 34 år blir hon världens för närvarande yngsta regeringschef..

SVT - 5 timmar sedan

Ryssland och Ukraina eniga om eldupphör

Rysslands president Vladimir Putin och Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har enats om metoder för att ”implementera ett helt och obegränsat eldupphör innan slutet av 2019” i östra Ukraina, rapporterar AP..

SVT - 12 timmar sedan

Greta Thunberg: ”Känns väldigt absurt att det är ett sånt otroligt stort medieintresse”

En hord av journalister från hela världen står med mobiler och kameror i händerna och uppsträckta armar för att få en glimt av klimataktivisten Greta Thunberg när hon är på klimattoppmötet i Madrid. – Det känns väldigt absurt på många sätt, att det är ett sånt otroligt stort medieintresse. Fast eftersom jag har den här positionen så måste jag använda den för att försöka få ut budskap, säger Greta Thunberg till SVT:s Lilla Aktuellt..

SVT - 19 timmar sedan

Toppmöte: Förhoppning om steg mot fred i Ukraina

Mötet mellan Ukrainas och Rysslands presidenter i Paris på måndagen kan bli ett viktigt steg på vägen mot fred i östra Ukraina. Eftergifter från båda sidor förväntas..

SVT - 22 timmar sedan

SVT:s reporter nära vulkanområdet

SVT:s reporter Micke Nilsson befinner sig på ett kryssningsfartyg i området och berättar att flera av hans medpassagerare finns bland dem som var på ön eller i närheten. – Katastrofberedskap har utlysts i området, säger han till SVT Morgonstudion..

SVT - Igår: 04:33

Vapenförsäljningen i världen ökar

Vapenhandeln fortsätter uppåt i världen. Förra året sålde de 100 största producenterna för motsvarande 4 000 miljarder kronor. Fem amerikanska företag står för över en tredjedel av inkomsterna..

SVT - Igår: 04:35

Vulkanutbrott i Nya Zeeland

En vulkan på den lilla ön White Island i norra Nya Zeeland har fått ett utbrott. Bilder visar stora rökpelare som stiger från den obebodda ön..

SVT - Igår: 03:19

Klimatfrågan i domstol när politiken går för långsamt

Kampen mot klimatförändringarna sker allt oftare i domstol när politiska lösningar dröjer. I Nederländerna avgörs snart ett fall som kan få stor betydelse. Regeringen anklagas för att ha gjort för lite för att minska landets utsläpp..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.