SmålandsPosten > Nyheter

Thursday, 12 December, 15:38

SmålandsPosten - 02 dec 19 kl. 16:27

Kommunal krishanteringKommunerna står inför stora underskott och det är inte säkert att beprövade lösningar räcker till..
Läs mer på SmålandsPosten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunal, krishantering
Sydsvenskan - 16 jun 14 kl. 05:30

För stora krav och för lite förståelse fördröjer nyanländas krishantering

Inom krishantering talar vi om vikten av att få vara i krisen. När vi är i en akut förändringsfas i livet blir vår kognitiva förmåga nedsatt. Vi kan inte ta till oss information, logiken ersätts ofta med irrationella tankar och känslor.

Regeringen - 08 sep 11 kl. 14:02

Regeringen övade krishantering

Torsdagen den 8 september övade regeringen krishantering i form av en seminarieövning. Scenariot handlade om en kärnteknisk olycka, men lärdomarna från övningen bidrar till en generell förmåga som kan tillämpas på många olika typer av kriser. Nyhetsartikel: Regeringen övade krishantering Statsrådsberedningen, 8 september 2011.

SR - 22 okt 15 kl. 07:00

Kristianstads krishantering efter pedofilfallet ska vägleda andra

Fallet med barnskötaren i Kristianstad som erkänt grova sexuella övergrepp på ett 20-tal barn skapade stor oro bland allmänheten och satte kommunens krishantering på svåra prov. Nu ska kommunens krishantering bli en manual för liknande händelser i framtiden..

Cornucopia - 12 nov 15 kl. 11:37

Information nervsignalerna i krishantering

"Det spelar ingen roll hur fort man springer om man springer åt fel håll."Information är kritiskt i all krishantering och krisledning. Utan rätt information till rätt personer i rätt tid kan man inte ta rätt beslut och inte heller hantera krisen efter bästa förmåga.

Regeringen - 30 jun 17 kl. 14:35

Skrivelse om Sveriges samlade politik för internationell civil och militär krishantering

Regeringen lägger idag fram en skrivelse till riksdagen om Sveriges samlade politik för internationell civil och militär krishantering. I skrivelsen redovisar regeringen inriktningen för Sveriges engagemang, ambition och aktörsroll inom internationell civil och militär krishantering och fredsfrämjande verksamhet..

Skånskan - 31 jul 18 kl. 16:41

Konkret krishantering

Alliansledarna vill se en nationell samordning av räddningsinsatser och inrätta ett nationellt säkerhetsråd under statsrådsberedningen. De har tillsammans lagt tio förslag på förändring av krishanteringen som den ser ut nu.
Kristersson och kompani trycker flera gånger på att förslaget inte är en recension av hur släckning och krishantering har skötts den här gången.

Sydsvenskan - 15 jan 16 kl. 19:35

Sex och sprit inte så rock'n'roll för Kommunal.

Skandalen kring fackförbundet Kommunal tog en ny vändning på fredagen när utrikesminister Margot Wallström (S) drogs in i affären.Wallström, som hyr en lägenhet i en av Kommunals fastigheter, anklagade förbundets ordförande Annelie Nordström för att ha vilselett henne."Jag sa att jag aldrig skulle ta en lägenhet om jag skulle gå före i någon kö.

Helsingborgs Dagblad - 15 jan 16 kl. 19:35

Sex och sprit inte så rock'n'roll för Kommunal.

Skandalen kring fackförbundet Kommunal tog en ny vändning på fredagen när utrikesminister Margot Wallström (S) drogs in i affären.Wallström, som hyr en lägenhet i en av Kommunals fastigheter, anklagade förbundets ordförande Annelie Nordström för att ha vilselett henne."Jag sa att jag aldrig skulle ta en lägenhet om jag skulle gå före i någon kö.

SN - 14 mar 11 kl. 10:00

Länet övar krishantering

Dags att öva krishantering. Polisen, landstinget, länets kommuner och länsstyrelsen kommer vara representerade på Öster Malma på torsdag. Syftet är att öka den lokala krishanteringsförmågan..

Jönköpingsnytt - 27 mar 11 kl. 14:12

Krishantering i Haboskola efter flickas död

Efter den tragiska skidolyckan i fredags då en 13-årig flicka från Habo omkom så har Pingskyrkan på orten extraöppet på söndagen. Imorgon förbereder Hagabodaskolan där flickan gick för krishantering..

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Shiffrin på rekordjakt – utan mamma

Mikaela Shiffrin tävlar för första gången i karriären utan sin mamma med sig. Samtidigt har den amerikanska alpinstjärnan alltmer börjat fundera på en ordentlig störtloppssatsning..

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Fyra utmaningar för nästa brittiska ledare

En kritiserad sjukvård. En smutsig valkampanj. Ett djupt splittrat land där sviterna av brexitkaoset dragit partier och människor än längre ifrån varandra.

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Kritikerna: Den är decenniets bästa film

Gabriela Pichlers "Äta sova dö" är 2010-talets bästa svenska film. Det tycker flera svenska filmrecensenter i en lista sammanställd av tidsskriften FLM..

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Två skottskadade i Hässleholm

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Brott: Försökte sälja stulna snögubben

Snögubben som sprider julstämning i Modehuset Kronan har stulits. Under onsdagskvällen tog tre gärningsmän snögubben och sprang iväg. Förövarna fångades dock på övervakningskamera och nu vädjar gallerian att allmänheten håller ögonen öppna, så snögubben kan få återvända hem lagom till jul.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Lärarfack hoppar av Las-förhandlingar

Efter att fem LO-förbund tidigare i veckan hoppat av förhandlingarna om anställningsskydd går nu Lärarnas riksförbund samma väg..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Kan dömas till fängelse för Hammenhögsmord

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Klart: Han tar över Sundsvall i superettan

Gif Sundsvall halkade ur allsvenskan den gångna säsongen. Nu står det klart vem som leder fotbollsklubben i superettan nästa säsong. Henrik Åhnstrand tar över som huvudtränare, med Andreas Pettersson och Tommy Naurin som assisterande..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Blekinge: Klippte av flickvännens hår - döms för misshandel

Tingsrätten kallar det påtaglig kränkning, men mannen har dömts för annat och får inget mer straff för misshandeln..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Första romska läsambassadören utsedd

Bagir Kwiek heter Sveriges nya läsambassadör, utsedd av Kulturrådet. Han är den första rom som får uppdraget – och kommer att ha ett särskilt fokus på just minoriteten romer..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.