SVT Debatt > Opinion

Sunday, 15 December, 22:50

SVT Debatt - 02 dec 19 kl. 15:56

Ögonvittnet till bränderna: ”Straffet är helt orimligt”En av sex åtalade döms för grov skadegörelse efter bilbränderna i Västra Frölunda i Göteborg förra sommaren. – Att straffet blev 130 timmars samhällstjänst är för mig helt orimligt, säger Thereze Carlsson som tillsammans med sina barn blev såg bränderna från sin balkong..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Västra Frölunda, Göteborg, Thereze Carlsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ögonvittnettill , bränderna, Straffetär , helt, orimligt
Expressen - 15 jun 16 kl. 07:31

Gootas Johnsen blev påkörd: "Helt galet"

Norska landslagscyklisten och OS-hoppet Cecilie Gotaas Johnsen, 40, är skärrad efter en otäck olycka. Enligt vittnen prejades norskan – med avsikt – av vägen av en bilist som nu söks av polisen. – Det är helt galet, säger ögonvittnet John-Ivar Langtinn till adressa.

BT - 28 okt 13 kl. 14:50

Stormen skördar offer i Europa

Ovädret har dragit in över Storbritannien, med orkanvindar upp till 44 sekundmeter på Isle of Wight, och kulminerar nu. Många kommunikationer är inställda, dödsoffer har krävts och i London har flera hus rasat.Tre hus i London har kollapsat och två till skadats sedan en gasledning exploderat på grund av ett fallande träd, säger brandkåren i London till BBC.

Skånskan - 12 maj 18 kl. 10:00

Ninni Schulman provar nytt och så en debut i Skånemiljö

Deckarspalten Ninni Schulman känner deckarläsare väl som författare till serien om journalisten Magdalenas Hansson och poliserna Petra Wilander och Christer Berglund i det lilla värmländska samhället Hagfors. Den senaste boken i serien, Välkommen hem, kom 2016 och bjöd på precis det som Schulman-läsarna uppskattar – en välskriven nutidsdeckare i en klassisk tappning.
Med nyutkomna Bara du (Forum) gör Schulman något helt nytt.

BT - 28 okt 13 kl. 16:28

Stormen skördade offer i Europa

Hus har rasat, kommunikationer har stängts av och flera dödsoffer har krävts under ovädret i Europa. Men nu har vindarna börjat mojna. Enligt BBC:s vädertjänst är nu stormen över i Storbritannien, även om det fortfarande blåser.

Skånskan - 26 aug 19 kl. 07:00

Wennstam och Nesser levererar

Deckarspalten En ung kvinna på väg hem från en fest våldtas och mördas i en park en sen sommarkväll. Samtidigt pågår rättegången mot en man som misshandlat sin före detta flickvän till döds i hennes hem. Två olika fall av kvinnovåld står i centrum för Vargen (Albert Bonniers), journalisten och författaren Katarina Wennstams senaste kriminalroman om polisen Charlotta Lugn och advokaten Shirin Nour.

BT - 15 jan 15 kl. 05:23

Fasansfulla vittnesmål om massaker

Satellitbilder visar att en hel stad "nästan raderats från kartan" av Boko Haram under massakern i området kring Baga i Nigeria, hävdar Amnesty. Hundratals har dödats och överlevande vittnar om fasansfulla scener.- De dödade mängder av människor.

BT - 15 jan 15 kl. 20:09

President: "Snart får ni åka hem"

Satellitbilder visar att en hel stad "nästan raderats från kartan" av Boko Haram under massakern i området kring Baga i Nigeria, hävdar Amnesty. Hundratals har dödats och överlevande vittnar om fasansfulla scener.- De dödade mängder av människor.

BT - 15 jan 15 kl. 20:38

Stad utraderad efter massaker

Satellitbilder visar att en hel stad "nästan raderats från kartan" av Boko Haram under massakern i området kring Baga i Nigeria, hävdar Amnesty. Hundratals har dödats och överlevande vittnar om fasansfulla scener.- De dödade mängder av människor.

YLE - 12 feb 15 kl. 10:32

Man påkörd i svenska rallyt – ”Väldigt otäckt”

En fotograf blev påkörd av den polska föraren Michal Solowow under en testkörning inför det svenska VM-rallyt. Mannen har förts till sjukhus, liksom Solowow. Det var under fullfartstestet (shake down) på förmiddagen som Solowow tappade kontrollen över sin bil.

BT - 28 okt 13 kl. 16:44

Minst tre döda i stormen över Europa

Ovädret i norra Europa har krävt minst tre liv och över en halv miljon hushåll i Storbritannien blev utan ström. Tåg, flyg och färjelinjer drogs in, och i London rasade flera hus. Stormen, med vindar på 44 meter i sekunden på Isle of Wight, drog tidigt under måndagsmorgonen in från Atlanten över södra Storbritannien.

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - I förrgår: 21:39

Borås upp i serietopp – bröt Luleås segervit

Innan kvällens toppmöte hade BC Luleå sju raka segrar. Men den segersviten bröt Borås då laget vann med 98–88 och övertog serieledningen..

SVT Debatt - I förrgår: 14:10

”Sverige tycker sig vara bra på jämställdhet – men i Finland händer det”

Finland har fått sin tredje kvinnliga statsminister i form av 34-åriga Sanna Marin. Samtidigt har Sverige aldrig haft en kvinnlig statsminister. – I Sverige tycker vi om att tycka att vi är bra på jämställdhet, säger journalisten Julia Wiraeus och tillägger att det är i Finland det händer..

SVT Debatt - I förrgår: 10:22

Lars El Hayek (S): ”Malou och Anders har inget att be om ursäkt för”

”Vi har en situation där skjutningar och sprängdåd är så vanligt att det inte längre förvånar. Samtidigt har vi unga förebilder som förhärligar livet som yrkeskriminell och en genre som kidnappats av unga artister som tjänar enorma pengar på många gånger avskyvärda verser”, skriver debattören..

SVT Debatt - I förrgår: 10:22

”Malou von Sivers intervju – vuxenmobbing i nationell tv”

”Där sitter den unge rapparen, ler försiktigt och nervöst och jag kan knappt se klart på klippet. Det formas knutar i min mage. Detta är vuxenmobbning i nationell tv, för hela Sverige att se”, skriver debattören..

SVT Debatt - I förrgår: 08:59

”Unga har rätt att veta att sex inte är våld och förnedring”

Mina Asp Romefors tycker att det är ett problem att hennes generation har vuxit upp i takt med att porrkulturen växt sig allt större. – Vid fjorton års ålder hörde jag för första gången en bekant skryta om att vederbörande hade fått in partner att blöda i underlivet för att ”hon var så tight”, säger hon..

SVT Debatt - I förrgår: 06:00

”Det finns fler sätt att fira ljuset än att fira Lucia”

”Traditioner har ändrats över tiden, och de fortsätter att ändras, som traditioner ska för att kunna leva vidare. Väntljusstaken har sex ljus och tänds på de sex torsdagarna fram till vintersolståndet. Många pryder sina ljus med runor och läser en vers som hör till traditionen vid ljuständningen”, skriver debattörerna..

SVT Debatt - 12 dec 19 kl. 06:00

”Så kan vi hjälpa partyknarkarna på nya sätt”

Samhället måste hitta nya sätt för att nå och hjälpa partyknarkarna tycker Nicklas Kartengren, grundare till Club health Sweden. – Idag verkar det som att den enda insatsen vi har är att polisen ska gripa klubbesökare, säger han..

SVT Debatt - 11 dec 19 kl. 14:18

Replik: ”Ditt inlägg visar att kampanjen har fått genomslag”

”Det var länge sedan alla unga gjorde värnplikt och vi har inte pratat så mycket om de här frågorna de senaste åren. Därför är det naturligt att unga inte har så mycket kunskap om vilket ansvar de har vid en kris eller ett krig”, skriver debattören i en replik till Zebastian Almnor..

SVT Debatt - 11 dec 19 kl. 09:33

Kriminologen om skolövningarna: ”Det dagliga våldet är det verkliga problemet”

”Trots avsaknaden av en tydlig gärningsmannaprofil, har de individer som begått dödligt våld i skolan ofta handlat om elever som utsatts för upprepade kränkningar eller brott. De resurser som läggs på att garantera barns skydd från alla former av våld måste prioriteras till det som dagligen sker i skolor, snarare än att läggas på det som sannolikt inte kommer hända”, skriver debattören..

SVT Debatt - 10 dec 19 kl. 06:00

”Färre borde plugga på universitetet”

Under tisdagen kommer över 200 000 personer få sina antagningsbesked för vårens universitetskurser och program. John Norell tycker att färre borde välja att studera. – Den här utbildningsinflationen är kostsam för samhället, säger han..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.