Mobil > Teknik

Friday, 06 December, 05:22

Mobil - 02 dec 19 kl. 15:54

Svenskarna fortsatt ambivalenta till artificiell intelligensVad tycker svenskarna om AI, egentligen? Ja, enligt den undersökning som Insight Intelligence låtit genomföra så väcker företeelsen flera olika känslor..
Läs mer på Mobil
Läs mer om:
AI, Insight Intelligence

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenskarnafortsatt , ambivalentatill , artificiell, intelligens
Dagensanalys.se - 07 feb 18 kl. 12:06

Rapport: Svenskarnas inställning till artificiell intelligens

Svenskarnas inställning till artificiell intelligens har kartlagts i en undersökning av GfK på uppdrag av Huawei. Den visar att majoriteten är positivt inställda men det är några saker som oroar. Hela 70 procent tror till exempel att AI kommer förbättra och utveckla tekniken.

Dagensanalys.se - 26 sep 16 kl. 13:27

Så tror vi att jobben kommer påverkas av artificiell intelligens

Artificiell intelligens (AI) och robotar förutspås vara en stor del av framtidens arbetskraft. Nya jobb skapas ständigt och i framtiden förväntas många ha jobbtitlar som vi inte känner till idag. Men inställningen till artificiell intelligens varierar stort i olika delar av Europa, visar en ny rapport från Rocket Fuel.

Dagensanalys.se - 26 jan 16 kl. 15:24

Blir våra liv bättre eller sämre med artificiell intelligens?

En ny studie från Rocket Fuel visar att svenskarnas attityd till artificiell intelligens överlag är positiv, men det finns målgrupper som är tveksamma till vad AI egentligen kan göra för nytta. Eller är det rentav ett hot mot mänskligheten? Hela 35 procent av alla tillfrågade är mycket positiva eller främst positiva till artificiell intelligens.

YLE - 22 apr 17 kl. 10:23

Artificiell intelligens polariserar arbetslivet - vissa har värdefulla jobb och andra har inget att göra

Allt fler branscher använder olika former av artificiell intelligens för att underlätta jobbet och göra det mera exakt. Det här gäller till exempel inom sjukvården och rekryteringsbranschen. Samtidigt förutspås det att många jobb helt försvinner och i stället sköts av artificiell intelligens och maskiner.

Dagensanalys.se - 20 dec 16 kl. 11:28

5 snabba tips: Så kan du dra nytta av artificiell intelligens vid programmatisk annonsering

I takt med att digital marknadsföring mognat har också avkastningskraven ökat. Nedan följer fem tips på hur programmatiska annonser med artificiell intelligens kan hjälpa dagens marknadsförare att öka sin ROI genom att förbättra effektiviteten och optimera utfallet i sina kampanjer. 1.

Dagensanalys.se - 17 jan 17 kl. 15:38

TCO skojar till det och startar världens första fackförbund för artificiell intelligens

Chatbotar, servicebotar och spambotar som vill ha bättre villkor på sina arbetsplatser. Det är verkligheten i TCO:s nya kampanj Face Tomorrow like a Swede, där A.I.

Dagensanalys.se - 11 maj 17 kl. 11:21

Adobe satsar på Virtual Reality, Artificiell Intelligens och Internet of Things

I samband med den pågående marknadsföringskonferensen Adobe Summit i London passar företaget på att ge förhandspresentationer av pågående utvecklingsprojekt inom en rad områden. Kommande nyheter inom virtualreality, artificiell intelligens och Internet of Things står på agendan. På Adobe Summit som äger rum i London nu i veckan ger Adobe deltagarna en förhandspresentation av några av företagets pågående utvecklingsprojekt inom virtual reality, artificiell intelligens och IoT (Internet of Things eller ”sakernas internet”).

Dagensanalys.se - 22 mar 19 kl. 14:53

SAS Institute investerar 9 miljarder kronor i artificiell intelligens

Dataanalysföretaget SAS Institute investerar i att utöka sin ledande ställning inom artificiell intelligens. Det kommer också att märkas i Sverige, lovar Sverige-chefen Ola Ringström. SAS Institute investerar 9 miljarder kronor för att utveckla ny mjukvara och tjänster inom artificiell intelligens, samtidigt som man lägger stor vikt vid utbildningsområdet för både anställda och kunder.

Dagensanalys.se - 22 jan 18 kl. 12:54

Svenska chefer har dålig kunskap om artificiell intelligens

Nästan nio av tio ser det som en utmaning att hänga med i den tekniska utvecklingen och drygt två tredjedelar av chefer på svenska storföretag uppger att deras kunskap om artificiell intelligens (AI) är svag eller obefintlig. Det visar en ny undersökning på uppdrag av Pegasystems. Artificiell intelligens (AI) är ett fenomen som väntas ta allt större plats i våra liv de kommande åren.

Dagensanalys.se - 07 nov 18 kl. 12:58

Nordiska företag genomför stora satsningar på artificiell intelligens

Allt fler nordiska företag genomför stora satsningar på artificiell intelligens för att kunna erbjuda kunder skräddarsydda erbjudanden med hjälp av data. Sex av tio (57 procent) företag uppger att de inte kan analysera data tillräckligt snabbt i dag. Det visar en ny undersökning från Adobe.

DN - 10 dec 17 kl. 09:59

Jobben som ersätts av artificiell intelligens

Åtta av tio svenskar oroar sig för vilka konsekvenser som artificiell intelligens kommer att få för samhället, visar en ny undersökning. Enligt svenskarna är taxichaufför och it-support de jobb som ryker först till förmån för en tänkande, intelligent dator..

Fler nyheter från Mobil

Mobil - 14 timmar sedan

Kritik mot Apples hantering och hur Iphone spårar din platsdata

Iphone-ägare som väljer att stänga av platsdelningen för varje enskild app spåras ändå..

Mobil - 14 timmar sedan

Första Android 11-funktionen avslöjad

Android 10 är måhända knappt torrt bakom öronen ännu, men den första Android 11-nyheten har trots det redan läckt ut..

Mobil - 16 timmar sedan

Sony Xperia 1 och Xperia 5 har börjat få Android 10

Sony har nu som utlovat uppdaterat sina första modeller till Android 10..

Mobil - 20 timmar sedan

Qualcomm avslöjar fler detaljer kring Snapdragon 865

Efter att ha bjudit på en liten teaser under gårdagen så har chipptillverkaren Qualcomm nu avslöjat desto mer om sitt nya toppchipp Snapdragon 865..

Mobil - 19 timmar sedan

Qualcomms 3D Sonic Max kan läsa av två fingeravtryck samtidigt

Qualcomm har i samband med sitt pågående event på Maui visat upp en imponerande ny fingeravtrycksläsare..

Mobil - Igår: 16:29

Så använder du Apple Pay som kund i Swedbank och Sparbankerna

Apple har lyckats locka in ytterligare en storbank i Apple Pay. Det är kunder hos Swedbank eller några av de fristående Sparbankerna som nu kan betala med både mobil och klocka..

Mobil - Igår: 15:13

Uppgifter: Apple planerar comeback för Touch ID på Iphone

Saknar du Touch ID på din Iphone? I så fall kan du börja spara till en ny telefon, för enligt färska uppgifter så ska Touch ID göra comeback..

Mobil - Igår: 15:15

Motorola ska börja tillverka premiumtelefoner igen

Motorola har på senare år profilerat sig som något av ett mellansegments-varumärke. Men den saken är på väg att ändras..

Mobil - Igår: 14:56

Nya Motorola One Hyper: Tar sig in i megapixel- och skärm-race

Skärm utan störande hål eller sensorpaneler och dessutom gott om megapixel finns i Motorola One Hyper. Pop up-kamera och snabbladdning likaså..

Mobil - Igår: 11:15

Google Photos får chattfunktion

Jodå, ännu en tjänst ska förses med en integrerad chattfunktion. Men just i det här fallet känns det faktiskt en smula relevant..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.