Cornucopia > Ekonomi

Thursday, 12 December, 00:15

Cornucopia - 02 dec 19 kl. 15:08

BBC: Saknar rika hjärta?Nedan är ett kort klipp med författaren Chris Ryan, som diskuterar psykologin bakom rikedom, och varför rikedom inte gör dig lyckligare, utan tvärt om kan distansera dig från andra och göra dig känslomässigt kallare.Några egna reflektioner:Kanske hittar man här förklaringen varför fattigare människor ofta är mycket mer frikostiga och gästvänliga med det de har än rika.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
BBC, Chris Ryan, Kanske, Ryan, Civilized, Death, Price, Progress, SEK

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: BBC, Saknar, rika, hjärta
Expressen - 07 apr 13 kl. 18:33

Sågar världens bästa: "Messi saknar hjärta"

Lionel Messi kan vara världens genom tiderna bästa fotbollsspelare. Men för Argentinas förbundskapten Alejandro Sabellas dotter räcker inte det. ?

GöteborgsPosten - 24 jan 19 kl. 10:00

Britt-Marie var här saknar bokens svärta

När Tuva Nuvotny filmatiserar Fredrik Backmans roman Britt Marie-var här gör hon det med feelgood i fokus. Dessutom verkar filmen lite oväntat rikta sig till tonåriga fotbollsfans. Men med Pernilla August i huvudrollen håller filmen ändå..

YLE - 15 jul 17 kl. 10:07

Modersmålsläraren Märta Uggla: Jag saknar eleverna alldeles enormt

Den pensionerade modersmålsläraren Märta Uggla är en av dem som är omnämnd i vår satsning Alla tiders lärare. Hennes modersmålslektioner har inspirerat till den grad att forna elever har blivit modersmålslärare. - Jag blev så himla rörd när jag såg nomineringen.

UT - 08 apr 14 kl. 09:25

Märta Carlsson fyller hundra år i dag

Hundraåriga Märta Carlsson lyser som solen. Hon har just fått sitt åttonde barnbarnsbarn. Han ska heta Louie, har du hört så konstigt namn, säger hon och skrattar.

HBL - 10 jan 14 kl. 15:29

Missnöje med Nickby hjärta

SIBBO. Nickby hjärta planeras för trångt, och utan hänsyn till pedagogiken. Det anser lärarkåren vid Kungsvägens skola.

Kristianstadsbladet - 16 apr 14 kl. 11:11

Ledande politiker saknar hjärta och kompetens

Foto: Meek, Tore

Hjärta och kompetens är en osviklig kombination. Utan denna kombination blir det som det blir. Vårdpersonalen i Skåne har en djup kompetens på alla nivåer.

Kristianstadsbladet - 27 mar 13 kl. 10:24

BBC: Deprimerande köttester


När brittiska BBC köpte curry- och kebabrätter från sex matställen i London och lät testa innehållet blev resultatet både deprimerande och skrämmande. Rätten "Biff med svart bönsås" innehöll i stället för nötkött en hög andel "kycklingmaterial", därav blod. En hamburgare innehåll inget nötkött alls däremot frikostigt med hjärta och blod.

Västerbottens Folkblad - 31 jul 14 kl. 10:12

[PLUS] Till mörkrets hjärta med BBC

Pengar är inte allt. Det behövs goda idéer också.Det visar BBC:s eminente resereporter Simon Reeve....

YLE - 01 apr 17 kl. 08:35

Ligaprogrammet sågas: ”Jag hatar det ur mitt hjärta”

Fotbollsligans matchprogram är som ett brokigt lapptäcke som ingen vinner på. Det spelas ligafotboll under samtliga veckodagar. Tabellen kommer att vara haltande från första början.

Expressen - 13 maj 18 kl. 12:00

Beckham om barnen: ”Krossar mitt hjärta"

David Beckhams tre söner har valt att inte gå i sin pappas fotspår.Nu berättar fotbollsikonen om känslorna kring barnens beslut att sluta spela fotboll.– Det krossar mitt hjärta, säger han till BBC..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 8 timmar sedan

Är Internet de politiska visionernas död?

Förr i tiden var media begränsat och ofta helt eller delvis statskontrollerat, samt grindvakter hindrade att vem som helst kunde uttala sig om vad som helst. Med Internet är media i praktiken fritt och vem som helst kan uttala sig. Frågan är om detta är grunden till de politiska visionernas död - det går helt enkelt inte längre att etablera något konsensus om samhällsmålen, utan Internets pluralism leder istället till splittring och konfrontation.

Cornucopia - 10 timmar sedan

Inflationen fortsätter stiga - Riksbankens höjning säkerställd

Inflationen fortsatte att stiga och den fallande trenden det senaste verkar bruten. Detta gör att Riksbankens förväntade räntehöjning nu kan anses helt säkerställd och styrräntan reporäntan kommer därmed höjas med +0.25 procentenheter.

Cornucopia - 14 timmar sedan

Partisympatierna: MP, V och C har de yngsta väljarna - men Moderaterna är störst bland unga

"Jag dör hellre än röstar på något annat än sossarna!"SCB:s partisympatiundersökning för november 2019 (SCB PSU nov 2019) visar att MP, V och C har de yngsta väljargrupperna, medan S, SD och KD har de äldsta. Störst bland unga väljare i absoluta tal är dock Moderaterna och störst bland de så kallat sistagångsväljarna är Socialdemokraterna.

Cornucopia - 15 timmar sedan

Byggfel hos Oscar Properties Nybrogatan 19

Bostadsrättsföreningen Riddaren 5, även känd som Oscar Properties Nybrogatan 19, har drabbats av byggfel. Tre lägenheter har bristande ljudisolering vilket behöver åtgärdas.
Östermalms saluhall på Nybrogatan.

Cornucopia - 16 timmar sedan

Partisympatierna: L och MP har de högst utbildade väljarna

Enligt SCB:s nypublicerade partisympatiundersökning november 2019 (PSU nov 2019) har Liberalerna och Miljöpartiet väljarkårerna med högst utbildning.
Partisympatier efter utbildningsnivå normerat runt 100. Data: SCB PSU november 2019Liberalernas väljare är de som är absolut mest högutbildade, följt av Miljöpartiets väljare.

Cornucopia - 17 timmar sedan

Stockholmsbörsen tillbaka vid motståndet

Stockholmsbörsens breda OMXSPI-index är tillbaka vid motståndsområdet runt 660. Då börserna backade något i USA under gårdagen är det inte osannolikt att vi får se en nedgång i Stockholm idag.
Dagschart OMXSPI.

Cornucopia - Igår: 15:01

Kan man bygga en politisk vision på undergång och misär?

Angående frånvaron av visioner från våra politiska partier, så är väl den enda nydanande visionen som lanserats just att mänskligheten ska gå under och att allt kommer bli värre på grund av klimatförändringar. Det är knappast en grund att bygga en långsiktig politisk rörelse på, utan kommer leda till en för rörelsen negativ motreaktion.
FolkPolitiska visioner ska bygga på utopier och drömmen om ett bättre liv.

Cornucopia - Igår: 13:37

Reklam - alkohol kan skada din hälsa!

Lars Wilderängs Preparatus Supervivet #75406 i Systembolagets beställningssortiment..

Cornucopia - Igår: 09:48

SEB: Hushållen tror fortfarande på stigande bostadspriser

Hushållen tror fortfarande på stigande bostadspriser enligt SEB:s boprisindikator. Det innebär att priserna kommer fortsätta stiga, då de drivs av hushållens psykologiska förväntningar. Dock kan det vända snabbt, men inte just precis nu.

Cornucopia - Igår: 08:09

Föreläser i Båstad ikväll - boksigneringar Skene, Kungsbacka, Center Syd torsdag - söndag

Ikväll håller jag en författar- och preppingföreläsning på biblioteket i Båstad klockan 18-19. På torsdag 17-18 signerar min fru Lena och jag böcker i Skene bokhandel, på fredag signerar jag böcker hos Akademibokhandeln Kungsbacka 16-17 och på söndag 13:00 - 14:30 signerar Lena och jag böcker hos Akademibokhandeln Center Syd. Fyra tillfällen att ordna signerade julklappar - Fallet till de som bor i bostadsrätt och behöver lite feelgood, eller någon av mina andra romaner, eller Är du förberedd?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.