Expressen > Nyheter

Sunday, 08 December, 09:50

Expressen - 02 dec 19 kl. 15:35

M: MP motarbetar åtgärder mot utsläppMiljöpartiet vill att svenskarna i EU-parlamentets miljöutskott samarbetar över partigränserna.Moderaternas Jessica Polfjärd är skeptisk till inviten.– De kommer behöva ompröva sina ideologiska käpphästar om ett brett samarbete ska kunna ske. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
EU, Jessica Polfjärd

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: M MP motarbetar, åtgärdermot , utsläpp
Fria Tidningen - 20 dec 13 kl. 12:18

Sverige motarbetar åtgärder mot företagens skatteflykt

Inrikes Sverige är ett av de EU-länder som bromsar hårdare krav mot storföretagens skatteflykt..

YLE - 16 apr 15 kl. 10:53

Finländare vill att andra motarbetar klimatförändringen

Finländarna ser klimatförändringen som ett stort hot, men är inte beredda att själva fatta beslut om saken. Det framkommer i Klimatbarometern 2015. I utredningen som undersökte finländarnas åsikter om klimatförändringen och klimatpolitiken inför riksdagsvalet framkommer att finländarna vill att regeringen aktivare ska motarbeta klimatförändringen.

Supermiljöbloggen - 19 sep 18 kl. 19:12

Svenskt Näringsliv motarbetar EU:s klimatarbete

Den mäktiga lobbygruppen BusinessEurope, där Svenskt Näringsliv ingår, försöker stoppa alla förslag på höjda klimatambitioner inom EU. Det visar ett läckt dokument. BusinessEurope lägger årligen ungefär 40 miljoner kronor på att försöka påverka våra beslutsfattare.

DN - 23 nov 13 kl. 00:40

”EU måste minska utsläppen med 60 procent till 2030”

Total attitydförändring krävs. Senast i vinter ska EU slå fast nya klimatmål, och unionen kan återta den ledarroll den tappat. Medan regeringen är passiv och rent av motarbetar delar av målen lägger MP och EU-parlamentets gröna grupp nu fram förslag till vässad klimatstrategi, skriver Åsa Romson och Isabella Lövin..

BT - 21 sep 14 kl. 07:43

"I USA har man tröttnat på de så kallade klimatförnekarna"

Washington. Anrika vattenceremonier, en konvoj av båtar i papper som seglar nerför Hudsonfloden – och, framför allt, en jättedemonstration i helgen i New York. Det är ett tag sedan miljöaktivister samlades på detta sätt, men så börjar det också dra ihop sig.

YLE - 12 sep 17 kl. 05:17

Finlands skogssektor ser ut att vinna grälet med EU - spännande omröstning närmar sig

En majoritet av EU-parlamentarikerna verkar ställa sig bakom Nils Torvalds förslag om hur skogsbruket ska beakta klimatskyddet. Omröstningen på onsdag ser ändå ut att bli jämn. Om ändringsförslaget går igenom kan den finländska skogsindustrin dra en suck av lättnad.

YLE - 12 jul 17 kl. 09:54

Finland och EU bråkar om skogen: Nytt miljöförslag kan stå oss dyrt

Finland var i minoritet när EU-parlamentet på tisdagen röstade om huruvida medlemsländer i framtiden ska få räkna med kolsänkor, alltså till exempel skog som binder koldioxid, i sin utsläppsminskning. En ny tolkning kan leda till att de finska skogarna inte längre godkänns i utsläppsuträkningarna, vilket kan bli en dyr historia för Finlands del. När Europarlamentets miljöutskott ENVI på tisdagen röstade med klar majoritet för att strama åt möjligheten att kvittera utsläpp med kolsänkor, stod Finland i främsta ledet och motsatte sig förslaget.

Barometern - 05 apr 14 kl. 09:06

EU ska leda arbetet för jobb åt alla

Den 25 maj är det dags, då ska vi rösta om vilket EU vi vill ha de kommande fem åren. EU-parlamentsvalet handlar inte längre om ja eller nej till EU, men frågan om hur EU ska utvecklas i framtiden är fortfarande viktig. Vill vi ha ett rött EU där människan sätts i första rummet eller ett blått EU som bara ser till marknadens bästa?

YLE - 02 okt 16 kl. 06:00

Berner: När Arktis smälter kan Finland tjäna pengar

Finland kan dra nytta av växthuseffekten. Nordpolens snart isfria vatten innebär helt nya rutter för sjötrafik och dataöverföring. Det gynnar handeln, tror kommunikations- och trafikminister Anne Berner (C).

BT - 09 sep 14 kl. 19:52

AB Bostäder är bakbundet

Idag har vi en enorm bostadsbrist i Sverige som det kommer ta lång tid att få bukt på. Även i Borås brottas kommunalpolitiken med dessa frågor. Vi skulle behöva hundratals nya bostäder årligen för att mätta behoven.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

MORGONENS NYHETER: Kvinna skjuten – hittades av en slump • SMHI varnar för kraftigt snöfall • Nordkorea: Blir ingen kärnvapennedrustning

SMHI varnar för plötslig ishalka och kraftigt snöfall i stora delar av landet.■■■En ambulans var av ”okänd anledning” ute och åkte på Ingarö utanför Stockholm. Då påträffade man en kvinna med skottskador i armen.

Expressen - 15 minuter sedan

Mördade mc-ledarens liv: Våldet och straffen

I 20 år var våldet en del av hans liv.I tio år var han en maktfaktor i Östergötlands gängkrig.Natten till torsdag mördades No Surrender-ledaren, som är i 40-årsåldern, utanför en nattklubb i centrala Norrköping..

Expressen - 15 minuter sedan

Två män jagas för misstänkt våldtäkt

En kvinna i Kristianstad utsattes på söndagsmorgonen för en misstänkt våldtäkt eller våldtäktsförsök.Kvinnan har körts till sjukhus med ambulans och platsen har spärrats av..

Expressen - 1 timme sedan

Okänd man hoppade på flicka – misstänkt våldtäkt

En man misstänkts ha överfallit en flicka när hon hoppade av bussen i Hallstahammar, under natten till söndag.Mannen uppges ha dragit in flickan i en skogsdunge och där våldtagit henne.– Det är en okänd person klädd i mörka kläder, säger Tobias Ahlén, presstalesperson för polisregion Mitt..

Expressen - 2 timmar sedan

Beatrice tvingas ställa in sin fest – på grund av Andrew

Prinsessan Beatrice har fått ställa in sin förlovningsfest.Detta på grund av skandalen kring hennes pappa prins Andrew och hans vänskap med Jeffrey Epstein.Festen har flyttats till okänd ort och datum för att undvika att Andrew ska stjäla strålkastarljuset, skriver Mail on Sunday..

Expressen - 2 timmar sedan

”Destiny”, 16, såldes av fruktade Black Axe

Den då 16-åriga flickan skulle få hjälp att ta sig till Sverige för att jobba som hårstylist.Väl där tvingade i stället nigerianska maffian Black Axe henne att sälja sex – efter att hon genomgått en skrämmande juju-ritual.– De säger: ”Vi har ditt blod nu.

Expressen - 2 timmar sedan

Misstänkte mördaren fick terapi för att inte begå brott

Kort innan Emilia Lundberg, 20, försvann fick den unge man som nu misstänks ha dödat henne en dom efter att ha åtalats för tredje gången.Men tingsrätten lät honom slippa fängelse. Istället dömdes han att gå i samtalsterapi för att sluta begå brott.

Expressen - 3 timmar sedan

De blev offren i skjutning på militärbasen i Florida

Tre personer miste livet när saudiske pilotstudenten Mohammed Saeed Alshamrani öppnade eld på en militärbas Pensacola, Florida. Nu har namnen på offren blivit offentliggjorda i de amerikanska medierna. .

Expressen - 4 timmar sedan

Över 30 döda efter brand i Delhi

Över 30 personer har dött efter en kraftig brand i Delhi, Indien.Dödssiffran väntas stiga – och ytterligare personer har skadats.Räddningstjänsten har räddat åtminstone 50 personer från branden..

Expressen - 3 timmar sedan

Han åt upp konstverk värt 1,1 miljoner kronor

Den fasttejpade bananen på väggen har snabbt blivit USA:s mest omdiskuterade konstverk.Men i går lyckades en man vid namn David Datuna äta upp mästerverket, rapporterar Miami Herald. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.